Νηστίσιμη Πάστα Αμυγδάλου. Το παντεσπάνι είναι με αμύγδαλο και δεν χρειάζεται να το σιροπιάσετε γιατί ο χρόνος ψησίματος μας επιτρέπει να κρατά την υγρασία του.
Η κρέμα του είναι βελούδινη με τα αρώματα της βανίλιας και την κουβερτούρα που μας δίνει μια υπέροχη σοκολατένια κρέμα. Το τελειώνουμε με μια φυτική σαντιγί και ενσωματωμένο αμύγδαλο και είναι πάρα πολύ ωραία και νομίζεις ότι δεν είναι νηστίσιμο! Μπορείτε να την κάνετε σε Πάρτι σε γενέθλια σε γιορτές κ.α. Βγαίνουν πολλά κομμάτια με αποτέλεσμα να είναι πολύ οικονομική συνταγή!
Υλικα-Ingredients
Για το παντεσπάνι-For the sponge cake
300 γρ αλεύρι-300 gr flour
2 κτγ μπέικεν πάουντερ-2 tsp baking powder
4 κτσ κακάο σε σκόνη-4 tbsp cocoa powder
200 γρ ζάχαρη-200 gr sugar
380 γρ γάλα αμυγδάλου-380 gr almond milk
100 γρ ηλιέλαιο-100 gr sunflower oil
100 γρ αμύγδαλο άψητο-100 gr almond uncooked
Για την κρέμα-For the cream
1λ γάλα αμυγδάλου-1litre almond milk
300 γρ κουβερτούρα-300 gr dark chocolate
8 κτσ αλεύρι-8 tbsp flour
200 γρ ζάχαρη-200 gr sugar
2 βανίλιες-2 vanillins
Για την σαντιγί-For the whipped cream
350 γρ φυτική κρέμα γάλακτος-350 gr vegetable whipped cream
3 κτσ ζάχαρη-3 tbsp sugar
50 γρ αμύγδαλο άψητο-50 gr almond uncooked
Πηγή: yiorgosthalassis