Υλικά
½ λίτρο τσικουδιά ή τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο ή ρούμι
30 κλαράκια μαλοτήρα
½ λίτρο νερό που έχουμε βράσει μέσα μαλοτήρα γύρω στα 10 κλαράκια
200 γρ. ζάχαρη
200 γρ. μέλι
Εκτέλεση
Βάζουμε τη μαλοτήρα και την τσικουδιά στο γυάλινο δοχείο.
Κλείνουμε και φιλάμε το δοχείο για τέσσερις μέρες σε σκοτεινό και δροσερό μέρος.
Όταν περάσουν οι 4 ημέρες, φτιάχνουμε το σιρόπι.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό της μαλοτήρας, το μέλι και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας απαλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Μετά από 2-3 λεπτά βρασμού σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι μας να κρυώσει εντελώς.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το σιρόπι στο αλκοόλ με τα βότανα και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε μακριά από τον ήλιο για 5 ημέρες το δοχείο με το λικέρ.
Μετά από 5 μέρες φιλτράρουμε (με χάρτινα φίλτρα) και βάζουμε σε μπουκάλια.
Πηγή: oikohouse