in

Ροστ Μπίφ με Κρούστα Μυρωδικών

Ροστ Μπίφ με Κρούστα Μυρωδικών

Το τέλειο Κυριακάτικο φαγητό!

Υπέροχο, ζουμερό και τρυφερό ροστ μπιφ (roast beef) με αρωματική κρούστα μυρωδικών και λαχανικά που λιώνουν στο στόμα!
Υλικά
Για το ροστ μπίφ
1000 gr. φιλέτο σπάλας ,βασιλοπούλα
40 gr. βούτυρο
Για την κρούστα μυρωδικών
2 κουταλιές της σούπας φρυγανιά ή γαλέτα
κουταλιές της σούπας μουστάρδα απαλή
1 κουταλιά της σούπας δενδρολίβανο
1 κουταλιά της σούπας σχοινόπρασο
½ κουταλιά της σούπας θυμάρι
2 σκελίδες σκόρδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι χοντρό
Για τα ψητά λαχανικά
8-10 μικρές πατάτες
6 καρότα
10 κρεμμυδάκια εσαλότ
120 ml. λευκό κρασί
250 ml. ζωμό βοδινού
Θυμάρι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Για την Σάλτσα
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
1½ κόρν φλάουρ
1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
250 ml. ζωμό βοδινού
Οδηγίες
Το ροστ μπίφ
Αφήνουμε το φιλέτο 30 λεπτά εκτός ψυγείου πρίν το μαγειρέψουμε.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να κάψει και σωτάρουμε το κρέας από όλες τις πλευρές να θωρακιστεί καλά και να κάνει κρούστα.

Τα ψητά λαχανικά
Κόβουμε σε χοντρά κομμάτια τα καρότα, τα κρεμμύδια και τις πατάτες στην μέση.
Τα τοποθετούμε σε γάστρα ή πυρίμαχο σκεύος.
Προσθετουμε το κρασί και τον ζωμό βοδινού.
Πασπαλίζουμε τα λαχανικά με πιπέρι, θυμάρι και αλάτι.

Η κρούστα μυρωδικών
Αφαιρούμε το πράσινο φύτρο από τα σκόρδα.
Βράζουμε τις σκελίδες του σκόρδου να μαλακώσουν και τις πολτοποιούμε.
Σε ένα μπώλ αναμειγνύουμε τον πολτό του σκόρδου και την μουστάρδα.
Με αυτό το μείγμα αλείφουμε το φιλέτο.

Αναμειγνύουμε την φρυγανιά, με το δενδρολίβανο, το θυμάρι, το σχοινόπρασο ψιλοκομμένο, το αλάτι και το χοντροτριμμένο πιπέρι.
Με αυτό το μείγμα καλύπτουμε όλο το πάνω μέρος του μοσχαριού, πατώντας το καλά με το χέρι μέχρι να κολλήσει στο φιλέτο.
Ακουμπάμε το φιλέτο πάνω στα λαχανικά.

Το ψήσιμο
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220° C Κελσίου για 35 λεπτά.
Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία του φούρνου και ψήνουμε άλλα 25 λεπτά στους 180° C Κελσίου.
Αν θέλετε το κρέας καλοψημένο, σκεπάστε το φιλέτο με αλουμινόχαρτο και ψήστε άλλα 30′ στους 180° C Κελσίου, μόνο του χωρίς τα λαχανικά.
Πριν σερβίρουμε αφήνουμε το φιλέτο να “ξεκουραστεί” για τουλάχιστον 30 λεπτά.

Η συνοδευτική σάλτσα
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά για την σάλτσα και τα υγρά από το φαγητό.
Τα υγρά θα είναι περίπου 1 φλυτζάνι.
Σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε το φιλέτο κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες, με συνοδεία από τα ψητά λαχανικά και σάλτσα.

Πηγή: yiorgosthalassis

Report