Αυτά τα κανελάτα κουλουράκια πολύ τα πάω, από τα μικράτα μου. Άσε που για δυο μέρες μοσχοβολάει το σπίτι, μετά το ψήσιμο.
Οι ποσότητες φαίνονται μεγάλες, αλλά στο τέλος καταλαβαίνεις ότι θέλεις να ‘χεις και λίγα ακόμα.
Υλικά
1 κιλό Αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
1 φλυτζάνι Κρασί κόκκινο
1,5 φλ. Ζάχαρη καστανή
2 φλ. Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο
1 κουτ,σουπ. Κανέλλα σε σκόνη
1 κουτ.γλ. Γαρύφαλλο σε σκόνη
1 κουτ.σουπ. Baking powder
1 φλ. Σουσάμι (καλύτερα καβουρντισμένο)
Εκτέλεση
Σε μπωλ το λάδι με την ζάχαρη και χτυπώ με τους αυγοδάρτες του μίξερ χειρός. Ρίχνω το κρασί, τα μυρωδικά και το baking.
Συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να διαλυθούν οι σβώλοι του baking.
Ρίχνω το μισό αλεύρι και αλλάζω τα χτυπητήρια με τα ζυμωτήρια του μίξερ.
Συνεχίζοντας το ζύμωμα ρίχνω σταδιακά και το υπόλοιπο αλεύρι, μέχρι η ζύμη να μη κολλάει στα τοιχώματα.
Δεν ζυμώνω πολλή ώρα για να μη σκληρύνουν τα κουλουράκια και αντί για κουλουράκια πάρουμε παξιμαδάκια.
Δεν αφήνω την ζύμη να ξεκουραστεί, την κόβω σε ίσα κομματάκια και πλάθω κορδόνια, που τα κλείνω σε κουλουράκια.
Με πινέλο υγραίνω τις επιφάνειες και πασπαλίζω με το σουσάμι.
Τα αραδιάζω σε ταψιά με λαδόκολλα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς (αντιστάσεις + αέρα) για 25 λεπτά.
Τα αφήνω να κρυώσουν αρκετά, για να μπορέσω να τα βγάλω χωρίς απώλειες σπασίματος.
Τα κρατάμε σε κουτί ή βάζο.
Πηγή: oikohouse