in

Ανοιχτή επιστολή μητρ. πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιου

Ανοιχτή επιστολή μητρ. πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιου

Ανοιχτή επιστολή μητρ. πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιου

ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΙΣΤΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΕΚΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΛΑΟΝ

 

Αγαπητοί μου Άδελφοί και Συλλειτουργοί, Αγαπητά μου Τέκνα εν Κυρίῳ,

Ἀπευθύνομαι προς Υμάς έπειτα από μίαν ουράνιον έμπνευσιν καί προτροπήν! Επιθυμώ να σας γνωρίσω, ότι τα τραγικά και ακρως καταστρεπτικά γεγονότα, τα οποία έγιναν στην Θεσσαλία, καθώς επίσης και σε πολλά άλλα μέρη της Γης, ΦΑΝΕΡΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΓΗΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ διά την αποστασίαν του σύγχρονου ανθρώπου από την αγκαλιά του Επουρανίου Πατρός μας! Η καταστροφή είναι πρωτοφανής!

Δεν είναι μόνον ο αριθμός των νεκρών αδελφών μας, ούτε το πλήθος των θυμάτων, ούτε και η καταστροφή των οικιών! Μεγάλη είναι επίσης και η ολοσχερής καταστροφή των περιουσιακών στοιχείων! Συνεπώς έρχεται περίοδος μεγάλης φτώχειας και πείνας όχι μόνον στους κατοίκους της Θεσσαλίας, αλλά και σέ όλη την Ελλάδα μας!

«Στη Θεσσαλία χάσαμε το 50% παραγωγής τυριών, το 71% χοιρινού κρέατος, το 54% των αχλαδιών και το 24% του σκληρού σιταριού»!!!

Ο Θεσσαλικός κάμπος μετατράπηκε σε μια απέραντη λίμνη!

Η οργή, λοιπόν, του Θεού για την αποστασία μας από την Πατρική Του Αγκαλιά εκφράζεται με όλα αυτά τα καταστροφικά φαινόμενα, τα οποία επεκτείνονται σε ολόκληρο τον Πλανήτη μας, αφού ολόκληρη η γή είναι ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ!

Για τα όσα συμβαίνουν ο Επουράνιος Θεός μας έχει προ- ειδοποιήσει! Ο Ευαγγελιστής Λουκάς έχει γράψει: «εγερθήσεται έθνος επί έθνος και βασιλεία επί βασιλείαν, σεισμοί τε μεγάλοι κατά τόπους και λιμοί καί λοιμοί έσονται, φόβητρά τε και σημεία απ’ ουρανού ΜΕΓΑΛΑ ΕΣΤΑΙ» (Λουκ. κα΄, 9-11). Τώρα δε τελευταία από το Άγιον Όρος έχει κυκλοφορήσει και μία τραγική προειδοποίησις! Εύχομαι να είναι fake news!

«80.000 χιλιάδες νεκροί, 2.500.000 άστεγοι και 800.000 τραυματίες από τον σεισμό των Αθηνών, ο οποίος θα γίνει και θα προέρχεται από τον Κορινθιακό και τήν Αταλάντη….».

Δυστυχώς όμως και κοσμικές Εφημερίδες έγραψαν παρόμοιες ειδήσεις, όπως π.χ. η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ στο φ. της 10ης τρ. μηνός!

«Μόνο μια προσευχή θα μας σώσει…», γράφει η Εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (βλ. φ. της 10.09.2023, σελ. 12), καθ΄όν χρόνον, δυστυχώς, οι Εκκλησιαστικοί μας Ταγοί, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, έχουν πάθει μια ανεξήγητη ΑΦΩΝΙΑ! Τα πάντα καταστρέφονται! «Μόνο μια προσευχή θα μας σώσει»! Μέχρι χθες η καταφυγή μας ήταν η Μητέρα Εκκλησία, δηλ. ΟΙΚΟΣ ΚΥΡΙΟΥ, η ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, φάρμακο δε ήταν η Προσευχή, η Νηστεία, η Αγρυπνία, η Εξομολόγησις, οι Παρακλήσεις, οι Λιτανείες κλπ., δηλ. όλα αυτά τά μέσα, τα οποία μας εδίδαξαν οι Άγιοι Πατέρες της Εκκλησίας και με τα οποία κάμπτεται η οργή του Θεού! Ώστε, τελικώς, με κάποιο θαύμα σταματούν όλα αυτά τα καταστρεπτικά καιρικά κλπ. φαινόμενα.

Σήμερα, λοιπόν, η ελαχιστότης μου καλεί όλους, μικρούς και μεγάλους, να επιδοθούμε σε μια εκστρατεία προσευχής, ώστε να εξιλεώσουμε τον Κύριον της Δόξης, τον Σωτήρα του Κόσμου, τόν Ιησούν Χριστόν, να μας λυτρώνη από τα επερχόμενα δεινά!

Η προσευχή μας όμως πρέπει να είναι προσευχή ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ! ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΔΑΚΡΥΩΝ! Προσευχή καρδιακή!

Στην επόμενη σελίδα θα σας παραθέσω, λοιπόν, μια προσευχή εκκλησιαστική. Είναι ένα τροπάριο από τον Μεγάλο Κανόνα, που ψάλλεται κατά τήν περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Σας παρακαλώ, λοιπόν, Αδελφοί μου, αυτή την προσευχή να την επαναλαμβάνετε 10, 20, 50, 100 φορές την ημέρα, όσο περισσότερες φορές μπορείτε καθημερινά, δηλ. πρωΐ, μεσημέρι, απόγευμα, βράδυ, όρθιοι, καθιστοί, γονατιστοί, όπως μπορείτε! Να την επαναλαμβάνετε μέσα από την καρδιά σας, με πνεύμα ταπεινώσεως και, ει δυνατόν, με δάκρυα μετανοίας στα μάτια σας. Είναι το κλειδί για την σωτηρία μας! Είναι το καταφύγιό μας σε περίπτωση κάποιας θεομηνίας.

Ο Πανάγαθος Θεός, εκεί επάνω στο καμμένο δάσος της Δαδιάς, μας έστειλε ένα μεγάλο ΜΗΝΥΜΑ! «Παιδιά μου, εάν θέλετε να σωθήτε, να μείνετε στην αγκαλιά μου!» μας είπε! Δείτε το: Ενώ κάηκε όλο το δάσος, σε ένα μέρος σώθηκε ένα κομμάτι, που σχηματίζει το σημείο του Σταυρού! «ΩΣ ΕΜΕΓΑΛΥΝΘΗ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΟΥ, ΚΥΡΙΕ», ανακράζω μέσα από τα βάθη της ψυχής μου.

Αίγιον, 16 Σεπτεμβρίου 2023

 

 

Πηγή: tasthyras.wordpress.com

Report