in

Άνοιξαν οι πύλες της κολάσεως στη Μέση Ανατολή – Μαζική πυραυλική επίθεση της Hamas στο Ισραήλ, βροχή από ρουκέτες

Άνοιξαν οι πύλες της κολάσεως στη Μέση Ανατολή – Μαζική πυραυλική επίθεση της Hamas στο Ισραήλ, βροχή από ρουκέτες

Άνοιξαν οι πύλες της κολάσεως στη Μέση Ανατολή – Μαζική πυραυλική επίθεση της Hamas στο Ισραήλ, βροχή από ρουκέτες

Η Hamas ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, με την Ταξιαρχία al-Qassm, τη στρατιωτική πτέρυγα της οργάνωσης, να ανακοινώνει ότι εκτόξευσε τις ρουκέτες ως απάντηση στις συνεχιζόμενες επιχειρήσεις του Ισραηλινού Στρατού στη Λωρίδα της Γάζας
Μαζική πυραυλική επίθεση εξαπέλυσε η Hamas εναντίον του Τελ Αβίβ και του κεντρικού Ισραήλ την Κυριακή (26/5/2024), την πρώτη εδώ και τουλάχιστον τέσσερις μήνες.
Οι ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τη Rafah στη νότια Λωρίδα της Γάζας.
Οι ισραηλινές δυνάμεις επιβεβαίωσαν ότι εντοπίστηκαν οκτώ ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από τη Rafah και χτύπησαν το Ισραήλ.
Ένας αριθμός ρουκετών αναχαιτίστηκε από την ισραηλινή αεράμυνα.
Η Hamas ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, με την Ταξιαρχία al-Qassm, τη στρατιωτική πτέρυγα της οργάνωσης, να ανακοινώνει ότι εκτόξευσε τις ρουκέτες ως απάντηση στις συνεχιζόμενες επιχειρήσεις του Ισραηλινού Στρατού στη Λωρίδα της Γάζας.
Η επίθεση σηματοδοτεί ότι η ισλαμιστική οργάνωση είναι ακόμη σε θέση να εκτοξεύει ρουκέτες μεγάλου βεληνεκούς παρά την επτάμηνη καταστροφική ισραηλινή στρατιωτική επίθεση από αέρος και εδάφους στη Γάζα.

Ως αποτέλεσμα της εκτόξευσης πυραύλων, ακούστηκαν δυνατές εκρήξεις στο Τελ Αβίβ, στο Petah Tikva, στην Herzliya και στο Ramat Hasharon.
Oι ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από εκτοξευτές που βρίσκονται εκατοντάδες μέτρα μακριά
Οι δυνάμεις διάσωσης εξετάζουν αναφορές για προσγείωση ρουκέτας στην περιοχή του Τελ Αβίβ.
Τόσο το MDA  όσο και η αστυνομία του Ισραήλ δήλωσαν ότι δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ακόμη.

Θραύσματα χτύπησαν ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο στην Herzliya.
Το MDA ανακοίνωσε επίσης ότι ένα άτομο τραυματίστηκε ελαφρά από θραύσματα στην Herzliya, ανέφεραν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.ή
Το μπαράζ προς το κεντρικό Ισραήλ ακολουθεί προηγούμενες αντιαρματικές εκτοξεύσεις προς Margaliot και Menara στο βόρειο Ισραήλ από λιβανέζικο έδαφος, με έναν πύραυλο να πέφτει σε ανοιχτή περιοχή, ανέφεραν ισραηλινά μέσα ενημέρωσηςH ανακοίνωση του Ισραηλινού Στρατου

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι οκτώ ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από την περιοχή Rafah στη νότια Γάζα στο κεντρικό Ισραήλ.
Tο σύστημα αεράμυνας του Ισραήλ αναχαίτισε αρκετούς από αυτούς, είπε ο στρατός.
Η στρατιωτική πτέρυγα της Hamas ανέλαβε την επίθεση νωρίτερα καθώς οι σειρήνες ήχησαν σε πολλές πόλεις και κωμοπόλεις στο κεντρικό Ισραήλ.
Ο Imran Khan, δημοσιογράφος του Al Jazeera, ο οποίος γράφει από την πρωτεύουσα της Ιορδανίας, το Αμμάν, μετάδωσε ότι ήταν η πρώτη επίθεση με ρουκέτα στην περιοχή του Τελ Αβίβ εδώ και έξι μήνες.

Ερωτήματα για την ισραηλινή επιχείρηση στη Rafah

Μερικές από τις φωτογραφίες που επισυνάπτονται στην ανακοίνωση της Hamas [σχετικά με την επίθεση] έδειξαν ότι ορισμένες από τις ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από το ανατολικό τμήμα της πόληςRafah, πολύ κοντά στη συνοριακή διάβαση που βρίσκεται υπό τον ισραηλινό στρατό για τις τελευταίες 18 ημέρες.
Ο ισραηλινός στρατός και οι δυνάμεις κατοχής του στο έδαφος επιχειρούν επιθετικά στην περιοχή και κατέστησαν σαφές ότι έχουν τον έλεγχο και έχουν σχεδόν καθαρίσει την περιοχή από την παρουσία οποιουδήποτε μαχητή στο έδαφος ή συνεργατών της Χαμάς.
Αλλά ξαφνικά βλέπουμε τώρα ένα μπαράζ ρουκετών που εκτοξεύονται από τη συγκεκριμένη περιοχή, βάζοντας ένα τεράστιο ερωτηματικό στις [ισραηλινές] δηλώσεις…
Ο Ισραηλινός πολιτικός αναλυτής Akiva Eldar δήλωσε στο Al Jazeera ότι η τελευταία επίθεση με ρουκέτα στο Ισραήλ, η οποία αναφέρεται ότι ξεκίνησε από τη Rafah, θα ενθαρρύνει τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Benjamin Netanyahu να «προσποιηθεί το θύμα».
Ο Eldar είπε ότι θα επιτρέψει επίσης στον Πρωθυπουργό να επιχειρηματολογήσει κατά της απόφασης του ICJ να σταματήσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Rafah, επισημαίνοντας ότι είναι απαραίτητες για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των Ισραηλινών πολιτών ενόψει τέτοιων επιθέσεων.
Ο Eldar είπε ότι αυτή η επίθεση θα μπορούσε να κάνει τον Netanyahu να πιστέψει ότι έχει τη «δικαιολόγηση» να πάει «βαθιά στη Rafah μέχρι, όπως έχει υποσχεθεί, την ολοκληρωτική νίκη».

Παλι δεν λειτουργησε το αμυντικό σύστημα

Το Ισραήλ βασίζεται στο σύστημα Iron Dome για να ανιχνεύσει επιθέσεις με πυραύλους, όπως το σημερινό μπαράζ που εκτοξεύτηκε στο κεντρικό Ισραήλ από τη Γάζα, και στη συνέχεια να τις αναχαιτίσει.
Το σύστημα είναι εξοπλισμένο με ραντάρ που ανιχνεύει έναν εισερχόμενο πύραυλο, την ταχύτητά του και την κατεύθυνσή του.
Στη συνέχεια, το κέντρο ελέγχου υπολογίζει εάν ο πύραυλος αποτελεί απειλή για τις ισραηλινές πόλεις.
Οι πύραυλοι που δεν αποτελούν απειλή επιτρέπεται να προσγειώνονται σε άδεια χωράφια. Εάν οι πύραυλοι αποτελούν απειλή, η μονάδα εκτόξευσης πυραύλων εκτοξεύει πυραύλους για να τους καταρρίψει.
Το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι ο Iron Dome είναι 90 τοις εκατό αποτελεσματικό
ς. Αξιωματούχοι του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ επανέλαβαν αυτή τη δήλωση.
Στις πρώτες ημέρες του πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα, το σύστημα Iron Dome χρησιμοποιήθηκε για την προστασία του Τελ Αβίβ από επιθέσεις με ρουκέτες πολλές φορές την ημέρα.

www.bankingnews.gr

»»»»»»  ΤΟ ΒΡΗΚΑΜΕ ΕΔΩ  ««««««Report