Χωριάτικα μακαρόνια με λούντζα και χαλλούμι

Υλικά

250 γρ. χωριάτικα μακαρόνια

80 γρ. λούντζα, κομμένη σε τετραγωνάκια

2 κουταλιές ελαιόλαδο

1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδα, ψιλοκομμένες

250 γρ. ντοματίνια, μοιρασμένα

50 γρ ελιές μάυρες, χωρίς κουκούτσι

60 ml λευκό κρασί

70 γρ. χαλλούμι τριμμένο

Μπόλικο φρέσκο δυόσμο

Έξτρα χαλλούμι για να σερβίρετε

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζετε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο.

Ενώ βράζουν τα μακαρόνια, σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρετε τη λούντζα ανακατεύοντας συχνά μέχρι να μυρίσει και να πάρει λίγο χρώμα. Προσθέτετε το κρεμμύδι και τα σκόρδα. Συνεχίστε να σοτάρετε μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει και να αρχίσει να παίρνει χρώμα. Προσθέτετε τα ντοματίνια. Αφήστε να πάρουν όλα μαζί μια βράση και τα ντοματίνια μόλις να αρχίσουν να βγάζουν τα ζουμιά τους. Περιχύνετε με το κρασί και αφήστε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτετε τις ελιές, 60 ml περίπου από το νερό που βράσατε τα μακαρόνια και τα μακαρόνια στραγγισμένα. Ανακατεύετε και προσθέτετε το τριμμένο χαλλούμι. Αφήστε να πάρουν μια βράση και η σάλτσα να δέσει. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.

Σερβίρετε αμέσως πασπαλίζοντας με μπόλικο φρέσκο δυόσμο και έξτρα τριμμένο χαλλούμι.

Πηγή: xrysessyntages

Report