in

ΕΚΤΥΠΩΜΕΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ

ΕΚΤΥΠΩΜΕΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ

ΕΚΤΥΠΩΜΕΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ

 

Η εταιρεία Redefine Meat

θα προμηθεύει γερμανικά εστιατόρια με εκτυπωμένες μπριζόλες. Περίπου 110 γερμανικά εστιατόρια αγοράζουν ήδη «κρέας» από την Redefine Meat.

«Για να ξεκινήσουν τη διαδικασία τρισδιάστατης εκτύπωσης κρέατος, οι επιστήμονες λαμβάνουν βιοψία από ένα δείγμα ανά παρτίδα ζωικών βλαστοκυττάρων ανάλογα με τον επιθυμητό τύπο κρέατος: μοσχάρι, χοιρινό, πουλερικά ή ακόμα και ψάρι».

Αυτά τα κύτταρα υποβάλλονται σε μια διαδικασία πολλαπλασιασμού in vitro, λούζοντας σε έναν θρεπτικό, πυκνό σε θρεπτικά συστατικά ορό μέσα σε έναν βιοαντιδραστήρα ελεγχόμενο από το κλίμα.

Κατά τη διάρκεια αρκετών εβδομάδων, αυτά τα κύτταρα πολλαπλασιάζονται, αλληλεπιδρούν και διαφοροποιούνται στα λιποκύτταρα και τα μυϊκά κύτταρα που αποτελούν το βιο-μελάνι.
Στη συνέχεια, ένας ρομποτικός βραχίονας χρησιμοποιεί ένα ακροφύσιο για να διασπείρει αυτό το νήμα καλλιεργημένου, σαν ζυμαρικά κρέατος σε λεπτές στρώσεις το ένα πάνω στο άλλο.
Ο βραχίονας ακολουθεί τις οδηγίες ενός φορτωμένου ψηφιακού αρχείου χρησιμοποιώντας ένα υποβοηθούμενο από υπολογιστή σχεδιασμό ή λογισμικό CAD, προκειμένου να αναπαράγει το σωστό σχήμα και δομή της σάρκας που προορίζεται.

Το υλικό κρέατος που έχει εκτυπωθεί με τρισδιάστατη εκτύπωση πρέπει να είναι παχύρρευστο αλλά αρκετά σφικτό ώστε να αναπαράγει ένα πλήρες δομικό μοντέλο με ακριβή αγγείωση των ιστών, ανάλογα με τον τύπο και την κοπή του κρέατος.
sinomosiologos.blogspot.com
https://corfiatiko.blogspot.com/2025/05/blog-post_311.html

»»»»»»  ΤΟ ΒΡΗΚΑΜΕ ΕΔΩ  ««««««



Report