in ,

Επίδειξη QR-Code για να μπαίνεις και να βγαίνεις! Εφιαλτική είδηση από τον Καναδά

Επίδειξη QR-Code για να μπαίνεις και να βγαίνεις! Εφιαλτική είδηση από τον Καναδά

Επίδειξη QR-Code για να μπαίνεις και να βγαίνεις! Εφιαλτική είδηση από τον Καναδά

Με τάση να εξαπλωθεί στον δυτικό κόσμο.
Η πρόταση της καναδικής κοινότητας, με επικεφαλής τον δήμαρχο της, να απαιτήσει κωδικούς QR για τους κατοίκους που εξέρχονται από την περιοχή εισάγει ένα επίπεδο κυβερνητικής εποπτείας που θυμίζει το σύστημα κοινωνικής πίστης της Κίνας, σηματοδοτώντας μια ανησυχητική στροφή προς άνευ προηγουμένου επιτήρηση και έλεγχο, παρόμοια με μέτρα που παρατηρούνται σε αυταρχικά καθεστώτα, σχολιάζουν ΜΜΕ στην Αμερική!Το γαλήνιο τοπίο του Îles-de-la-Madeleine (Νησιά της Μαγδαληνής), στην καναδική επαρχία του Κεμπέκ, έχει ανοίξει μια αμφιλεγόμενη συζήτηση σχετικά με έναν προτεινόμενο δημοτικό κανονισμό που έχει προκαλέσει έκπληξη στην κοινότητα.

Στο επίκεντρο της διαμάχης βρίσκεται ένα αυταρχικό, όπως σχολιάζεται, μέτρο: η υποχρεωτική απαίτηση για τους κατοίκους να παρουσιάζουν έναν κωδικό QR κατά την έξοδο από τον δήμο.

Αυτή η κίνηση, που διαφημίστηκε από τον διεθνιστή δήμαρχο Antonin Valiquette ως μέσο ρύθμισης του πήγαινε-έλα των πολιτών, έχει πυροδοτήσει θύελλα αντιδράσεων στους κύκλους της αντιπολίτευσης, με πολλούς να την αποδοκιμάζουν ως κατάφωρη παραβίαση της προσωπικής ελευθερίας.

Η αρχική σπίθα της αντιπαράθεσης προέκυψε από την ανακοίνωση ενός σχεδίου επιβολής φόρου 30 δολαρίων στους τουρίστες που επισκέπτονται το γραφικό αρχιπέλαγος των νησιών. Ωστόσο, το επίμαχο ζήτημα κλιμακώθηκε όταν ο Δήμαρχος Βαλικέ αποκάλυψε την πρόθεσή του να επεκτείνει την εμβέλεια της δημοτικής εποπτείας ώστε να συμπεριλάβει τις μετακινήσεις των κατοίκων.

Αυτή η αποκάλυψη προκάλεσε σοκ στον τοπικό πληθυσμό, ο οποίος την θεώρησε ως αδικαιολόγητη εισβολή στα θεμελιώδη δικαιώματά τους.

Φωνές Διαφωνίας

Κατά τη διάρκεια μιας έντονης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, ο Chanie Thériault, συνιδιοκτήτης επιχείρησης στην περιοχή, μίλησε επικριτικά κατά του προτεινόμενου μέτρου. Εξέφρασε την τεράστια αντίρρηση μεταξύ των πολιτών, παρουσιάζοντας ανησυχίες ότι η απαίτηση επίδειξης ενός κωδικού QR θα αποτελούσε σημαντικό εμπόδιο στην ελευθερία μετακίνησης των κατοίκων.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του συμβουλίου, η Jeanne Bourgeois, κάτοικος του Îles-de-la-Madeleine, εξέφρασε την έντονη ανησυχία της, αμφισβητώντας την νομιμότητα και την αναγκαιότητα του εξαναγκασμού των κατοίκων να προσκομίσουν στοιχεία ταυτότητας κατά την έξοδο από τον δήμο, παρομοιάζοντάς το με μια μορφή φυλάκισης στα νησιά.

Η επιμονή του Δημάρχου

Σε απάντηση στις αυξανόμενες επικρίσεις, ο δήμαρχος Valiquette υπερασπίστηκε σθεναρά τον προτεινόμενο κανονισμό, υποστηρίζοντας ότι ήταν ένα απαραίτητο βήμα για την διασφάλιση της συμμόρφωσης με τους δημοτικούς κανονισμούς. Ανέφερε την ανάγκη ενίσχυσης των υποδομών αναψυχής και τουρισμού ως πρωταρχικό στόχο πίσω από την πρωτοβουλία, τονίζοντας την σημασία της διατήρησης της τάξης και του ελέγχου εντός του δήμου.

Ωστόσο, οι προσπάθειές του να δικαιολογήσει το μέτρο έπεσαν στο κενό, καθώς οι κάτοικοι παρέμειναν σταθεροί στην αντίθεσή τους σε αυτό που αποτελεί προσβολή των πολιτικών τους ελευθεριών. Πολλοί μάλιστα βλέπουν ακόμα και πείραμα στην εν λόγω κίνηση, προκειμένου το μέτρο να εξαπλωθεί και σε άλλες περιοχές του Καναδά και γιατί όχι σε όλον τον δυτικό κόσμο!

Σύστημα κοινωνικής πίστωσης κινεζικού τύπου

Η προτεινόμενη απαίτηση για τους κατοίκους να επιδεικνύουν έναν κωδικό QR κατά την έξοδο από τον δήμο φαίνεται πως κρύβει πολλά μέσα της!

Αυτή η κίνηση σηματοδοτεί, σχολιάζουν ΜΜΕ σε Καναδά και ΗΠΑ, ένα άνευ προηγουμένου επίπεδο ελέγχου στις μετακινήσεις των κατοίκων, προκαλώντας συγκρίσεις με αυταρχικά καθεστώτα όπου η ελευθερία μετακίνησης περιορίζεται σοβαρά. Το μέτρο κάνει παραλληλισμούς με κομμουνιστικές χώρες όπως η Κίνα, πυροδοτώντας φόβους για διολίσθηση προς ένα κράτος επιτήρησης.

Όπως και στην Κίνα, όπου οι κωδικοί QR που εκδίδονται από την κυβέρνηση αποτελούν την βάση ενός παγκόσμιου συστήματος κοινωνικής πίστωσης, παρέχοντας στο κράτος τεράστια εξουσία να παρακολουθεί και να τιμωρεί άτομα που θεωρούνται «αναξιόπιστα».

»»»»»»  ΤΟ ΒΡΗΚΑΜΕ ΕΔΩ  ««««««Report