in

Η φθινοπωρινή Τυρόπιτα του παππού Τάσου

Τυρόπιτα με κολοκύθα: 6 φύλλα χωριάτικα (750 g) 125 g βούτυρο αγελαδινό 1 kg κολοκύθα τριμμένη 30 ml ελαιόλαδο 1 μεγάλο κρεμμύδι (200 g) 5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα (65 g) 30 g ψιλοκομμένο μαϊντανό (μισό φλιτζάνι) 30 g ψιλοκομμένο άνηθο (μισό φλιτζάνι) 25 g ψιλοκομμένο δυόσμο (μισό φλιτζάνι) 400 g φέτα 250 g μυζήθρα 40 g τραχανά η φρυγανιά τριμμένη (2 κ.σ.) Αλάτι και πιπέρι

Κολοκυθόσουπα: Ι kg κολοκύθα κομμένη σε κύβους 2 πατάτες (400 g) 2 καρότα 1 κρεμμύδι (120 g) 1-2 σκελίδες σκόρδο 2 κ.σ. βούτυρο 1200 ml ζωμό λαχανικών Αλάτι και πιπέρι

Report