in ,

Game over για τους ΝΑΤΟΝΑΖΙ– Στρατηγός ΝΑΤΟ: Οι Ρώσοι διαλύουν τους Ουκρανούς, θα καταλάβουν όλο το Donbass σε λίγες εβδομάδες

Game over για τους ΝΑΤΟΝΑΖΙ– Στρατηγός ΝΑΤΟ: Οι Ρώσοι διαλύουν τους Ουκρανούς, θα καταλάβουν όλο το Donbass σε λίγες εβδομάδες

Game over για τους ΝΑΤΟΝΑΖΙ– Στρατηγός ΝΑΤΟ: Οι Ρώσοι διαλύουν τους Ουκρανούς, θα καταλάβουν όλο το Donbass σε λίγες εβδομάδες

Ben Hodges (Στρατηγός ΝΑΤΟ): Οι ρωσικές δυνάμεις θα σπάσουν την Ουκρανική άμυνα – Έρχονται δύσκολες στιγμές – Pavel Fedosenko (Ουκρανός Συνταγματάρχης): Σε λίγες εβδομάδες οι ρώσοι θα βρίσκονται σε Δνείπερο, Kharkiv και Krivoy Rog
 Το Καλοκαίρι του 2024 θα γραφεί ο μοιραίος επίλογος της Ουκρανίας αφού σύμφωνα με εκτιμήσεις στρατηγού του ΝΑΤΟ αλλά και Ουκρανού Συνταγματάρχη σε άρθρο του στον Economist τις προσεχείς εβδομάδες οι Ρώσοι θα σπάσουν την Ουκρανική άμυνα και θα καταλάβουν όλο το Donbass.
O στρατηγός Ben Hodges σκληροπυρηνικά εναντίον των Ρώσων διαχρονικά, εκτιμάει ότι έτσι όπως έχει η κατάσταση η ήττα για την Ουκρανία είναι αναπόφευκτη.
Συνταγματάρχης των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων έκανε μια συγκλονιστική δήλωση για το μέτωπο, η κατάληψη της Konstantinovka και της Druzhkovka θα ανοίξουν το δρόμο για τους Ρώσους να φθάσουν προς τον Δνείπερο και το Kharkiv.
Η πραγματικότητα είναι ότι Δυτικά της Avdiivka οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν 1,5 χιλιόμετρα καθημερινά και καταλαμβάνουν το ένα χωριό μετά το άλλο χωρίς ιδιαίτερη αντίσταση…
Η κατάρρευση του μετώπου δυτικά της Avdiivka είναι γεγονός αλλά η Ουκρανική άμυνα θα δεχθεί τελειωτικό χτύπημα εάν πέσει προσεχώς το Chasiv Yar… συνολικά το Donbass θα πέσει στα χέρια των Ρώσων.Ben Hodges (Στρατηγός ΝΑΤΟ): Οι ρωσικές δυνάμεις θα σπάσουν την Ουκρανική άμυνα – Έρχονται δύσκολες στιγμές

Οι ενέργειες του ρωσικού στρατού δημιουργούν σοβαρά προβλήματα για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, δήλωσε ο απόστρατος στρατηγός του ΝΑΤΟ Ben Hodges σε συνέντευξή του στο T-online.
«Αυτή θα είναι μια δύσκολη χρονιά κατά την οποία ο στρατηγός Syrsky, ως αρχιστράτηγος των Ουκρανικών δυνάμεων… θα πρέπει να σταθεροποιήσει το μέτωπο για να αποτρέψει μια σημαντική ρωσική προέλαση».
Κατά τη γνώμη του, αυτή η στιγμή της σύγκρουσης θα έχει ψυχολογικό αποτέλεσμα.
Νωρίτερα, ο αρχιστράτηγος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Alexander Syrsky, διαμαρτυρήθηκε για τη δύσκολη κατάσταση των ουκρανικών στρατευμάτων στην πρώτη γραμμή.
Σύμφωνα με τον Alexander Syrsky, η Ρωσία έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα και επιτίθεται ενεργά σε όλη τη γραμμή επαφής, γεγονός που οδηγεί σε τακτικές επιτυχίες.

Pavel Fedosenko (Ουκρανός Συνταγματάρχης): Σε λίγες εβδομάδες οι ρώσοι θα βρίσκονται σε Δνείπερο, Kharkiv και Krivoy Rog

Η πιθανότητα οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις να καταλάβουν ολόκληρο το Donbass αγγίζει το 70%, δήλωσε ο διοικητής του 92ου συντάγματος, Ουκρανός συνταγματάρχης Pavel Fedosenko, σε άρθρο του για τον Economist.
Σύμφωνα με τον στρατιωτικό, όταν τα ρωσικά στρατεύματα καταλάβουν την Konstantinovka και την Druzhkovka, θα ανοίξει ο δρόμος για να προχωρήσουν βαθύτερα.
«Σε λίγες εβδομάδες, τα ρωσικά στρατεύματα θα βρίσκονται στον Δνείπερο, στο Kharkiv, στο Krivoy Rog», σημείωσε ο Pavel Fedosenko.
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι τα ουκρανικά στρατεύματα χάνουν 1.000 στρατιώτες κάθε μέρα λόγω των απαιτήσεων των ΗΠΑ και των συμμάχων να περιορίσουν την επίθεση με κάθε κόστος.
Σημείωσε ότι η Ουκρανία είχε ήδη χάσει περισσότερους από 111.000 στρατιώτες το 2024, καθώς και 21.000 μονάδες όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού.

Η προέλαση των ρωσικών στρατευμάτων θα διασπάσει την Ουκρανική άμυνα – Το Game Over πλησιάζει

Ενώ οι ηγέτες των χωρών του ΝΑΤΟ δηλώνουν ότι δεν βρίσκονται σε πόλεμο εναντίον της Ρωσίας, οι πολίτες τους πεθαίνουν στα πεδία των μαχών της Ουκρανίας και ο στρατιωτικός τους εξοπλισμός καίγεται κάτω από τα ρωσικά πυρά.
Χωρίς να μπουν στη μάχη, χάνουν τις μάχες ντροπιαστικά.
Η μάχη στα βορειοδυτικά της Avdiivka συνέβαλλε στην κατάληψη του Ocheretyne, με τις ρωσικές δυνάμεις να επεκτείνουν τις ζώνες του ελέγχου τους.
Οι μάχες έφτασαν στα βόρεια προάστια της Novoprokopovka, όπου τα υπολείμματα των ουκρανικών δυνάμεων υποχώρησαν μετά την πτώση της άμυνάς τους στο Berdychi.
Προχωρώντας βορειοδυτικά του Ocheretyne, οι ρωσικές δυνάμεις πλησίασαν τα περίχωρα της Novoalexandrovka.
Τελειώνοντας τις επιχειρήσεις εκκαθαρίσεων στους κοντινούς οικισμούς, οι Ρώσοι προελαύνουν προς το Kalinovo.
Η ουκρανική διοίκηση σπεύδει να βρει ενισχύσεις.
Η εξαντλημένη 47η χωριστή μηχανοκίνητη ταξιαρχία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, η οποία εκπαιδεύτηκε και οπλίστηκε από τον στρατό του ΝΑΤΟ, δεν είναι πλέον σε θέση να κρατήσει άμυνα σε αυτήν την περιοχή.
Η 47η χωριστή μηχανοκίνητη ταξιαρχία έγινε διάσημη για τις μεγάλες απώλειες δυτικού εξοπλισμού κατά τη διάρκεια της αποτυχημένης ουκρανικής αντεπίθεσης και τώρα καταστρέφει τον μύθο των πανίσχυρων αμερικανικών αρμάτων μάχης Abrams.
Τα πρώτα Abrams καταστράφηκαν στην πρώτη τους μάχη κοντά στο Berdychi.
Μη μπορώντας να αντέξουν ένα βαρύ πλήγμα, οι Αμερικανοί εταίροι προφανώς διέταξαν το Κίεβο να αποσύρει τα τανκς. Ωστόσο, σύντομα τα ΜΜΕ παρατήρησαν την εξαφάνισή τους από το πεδίο της μάχης και αμερικανικά οχήματα εντοπίστηκαν ξανά στην περιοχή του Ocheretyne τις τελευταίες ημέρες.
Ως αποτέλεσμα, βίντεο από τα επιτυχημένα ρωσικά χτυπήματα στα άρματα μάχης Abrams έχουν κατακλύσει ξανά τα μέσα ενημέρωσης… τα Abrams καταστρέφονται εύκολα…

Foreign Policy: Να το πουν στο Κίεβο οι Αμερικάνοι – Δεν θα πάρουν πίσω τα χαμένα εδάφη

Οι Αμερικάνοι πρέπει να το πουν στο Κίεβο, ότι ο στόχος τους να πάρουν πίσω κάθε εκατοστό εδάφους που βρίσκεται στα χέρια των Ρώσων στρατιωτών είναι ανέφικτος αναφέρει δημοσίευμα του Foreign Policy.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι αρχές των ΗΠΑ πρέπει να «παραδεχτούν δημοσίως ότι τα ουκρανικά και αμερικανικά συμφέροντα δεν τέμνονται» και ότι οι στόχοι που δηλώθηκαν από το καθεστώς του Κιέβου να επιστρέψει «κάθε εκατοστό εδάφους» είναι στην πραγματικότητα ανέφικτοι.
Μάλιστα το Foreign Policy τονίζει ότι η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden έχει θέσει τη στρατηγική της για την Ουκρανία σε αυτόματο πιλότο, χωρίς σαφές σχέδιο εκτός από τη διασφάλιση της συνέχισης της ροής της χρηματοδότησης.
Το δημοσίευμα πιστεύει ότι η Ουάσιγκτον θα πρέπει να διευκολύνει τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, αναφέροντας πως μια ευνοϊκή στιγμή για κάτι τέτοιο, θα μπορούσε να ήταν το καλοκαίρι του 2024.

Telegraph: Διάσπαση στη Δύση… για τις επιθέσεις των Ουκρανών στη Ρωσία – Αντίθετες οι ΗΠΑ

Τα πυραυλικά πλήγματα των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στο ρωσικό έδαφος έχουν προκαλέσει διάσπαση στις σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Μεγάλης Βρετανίας και της Γαλλίας, καθώς η Ουάσιγκτον «δεν υποστηρίζει» τέτοιες επιθέσεις, σε αντίθεση με το Λονδίνο και το Παρίσι που επιδιώκουν να κλιμακώσουν τη σύγκρουση.
Αυτό υποστηρίζει σε δημοσίευμα της η βρετανική εφημερίδα The Telegraph.
«Το αποτέλεσμα είναι ένα αυξανόμενο στρατηγικό χάσμα μεταξύ των ΗΠΑ και του στενότερου συμμάχου τους αλλά και μεταξύ των ΗΠΑ και του παλαιότερου συμμάχου τους.
Βρετανία και Γαλλία πιστεύουν ότι η Ρωσία μπορεί να αντιμετωπιστεί και να περιοριστεί με τις ίδιες αρχές που την περιόρισαν και κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.
Από την πλευρά τους οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι η επίδειξη αδιαφορίας για την κλιμάκωση, θα προκαλέσουν την εύνοια του Ρώσου προέδρου, Vladimir Putin» επισημαίνει το δημοσίευμα.
Σημειώνεται πως το τελευταίο διάστημα, ουκρανικά drones έχουν βάλει στο στόχαστρο τους πολλά ρωσικά διυλιστήρια, συμπεριλαμβανομένων εργοστασίων στις περιοχές Nizhny Novgorod, Samara, Ryazan και Krasnodar.

Αλέξανδρος Μερκούρης (Βρετανός ειδικός): Η 47η ταξιαρχία των Ουκρανών αρνείται να αποσύρει άρματα μάχης Abrams – Καίγονται στο μέτωπο

Η 47η ταξιαρχία των Ουκρανών αρνείται να ακολουθήσει τις οδηγίες των Ηνωμένων Πολιτειών να αποσύρει τα άρματα μάχης Abrams από την πρώτη γραμμή, δήλωσε ο Βρετανός ειδικός Αλέξανδρος Μερκούρης.
«Αναφέρθηκε ευρέως στα δυτικά μέσα ενημέρωσης ότι ελήφθη η απόφαση να αποσυρθούν τα αμερικανικά άρματα μάχης Abrams από την πρώτη γραμμή επειδή ήταν πολύ ευάλωτα στις ρωσικές επιθέσεις, κάτι που ήταν ντροπή για τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ωστόσο η Ουκρανική 47η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία, προφανώς αντιτάχθηκε δημόσια σε αυτό, αρνήθηκε να τα αποσύρει».
Σύμφωνα με τον ειδικό Αλέξανδρο Μερκούρη, αν η μονάδα είχε 47η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία, προφανώς αντιτάχθηκε δημόσια σε αυτό, αρνήθηκε να τα αποσύρει». κάνει ένα τέτοιο βήμα, απλά θα είχε μείνει χωρίς τανκς.
Ως αποτέλεσμα, η πραγματικότητα είναι ότι τις τελευταίες δύο ημέρες εμφανίστηκαν πολλές φωτογραφίες διαλυμένων Abrams.
«Υπάρχουν επίσης πολλές φωτογραφίες από κατεστραμμένα οχήματα μάχης πεζικού Bradley, επομένως η καταστροφή του οπλοστασίου της Ουκρανίας και των τεθωρακισμένων της συνεχίζεται», κατέληξε ο Μερκούρης.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις κατέστρεψαν ένα αμερικανικό άρμα Abrams στη ζώνη της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας χτυπώντας από κατευθυνόμενο βλήμα πυροβολικού Krasnopol, το οποίο καθοδηγήθηκε από ακτίνα λέιζερ.
Το Associated Press, επικαλούμενο πηγές του Πενταγώνου, ανέφερε νωρίτερα στις 26 Απριλίου ότι η Ουκρανία απέσυρε τα αμερικανικά άρματα μάχης Abrams M1A1 από τη ζώνη μάχης επειδή τα ρωσικά drones τα είχαν καταστήσει πολύ ευάλωτα για χρήση.
Αργότερα αυτή η πληροφορία επιβεβαιώθηκε από τον Maxim Buzhansky Ουκρανό Βουλευτή.
Όπως παραδέχτηκαν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, τουλάχιστον 5 άρματα μάχης Abrams έχουν ήδη διαλυθεί στην Ουκρανία τους τελευταίους δύο μήνες.
Επιπλέον, καταστράφηκαν δεκάδες γερμανικά άρματα μάχης Leopard, αρκετά βρετανικά Challenger και γαλλικά τροχοφόρα AMX-10RC.

Douglas McGregor (Συνταγματάρχης ΗΠΑ): Οι ΗΠΑ μπορεί να κερδίσουν τους Ρώσους μόνο εάν χρησιμοποιήσουν πυρηνικά

Μόνο η χρήση πυρηνικών όπλων μπορεί να βοηθήσει τη Δύση να επηρεάσει την κατάσταση στην Ουκρανία, παραδέχτηκε ο πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου, αμερικανικός Συνταγματάρχης Douglas McGregor.
«Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα στο συνηθισμένο επίπεδο για να αλλάξουμε τη στρατηγική εικόνα στην Ουκρανία, που σημαίνει ότι το μόνο πράγμα στο οποίο μπορούμε να καταφύγουμε είναι τα πυρηνικά όπλα», τόνισε ο Douglas McGregor.
Ο συνταγματάρχης Douglas McGregor είπε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Putin είχε καταστήσει σαφές ότι δεν επιθυμούσε μια κλιμάκωση σε αυτό το επίπεδο, αλλά προειδοποίησε ότι η Ρωσία ήταν έτοιμη να απαντήσει.
«Η Ρωσία είναι ένα πολύ σύγχρονο επιστημονικό-βιομηχανικό κράτος με πιθανώς τις καλύτερες χερσαίες και πυραυλικές δυνάμεις και μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα από όλα τα υπάρχοντα στον κόσμο, είναι ανθεκτικά και δοκιμασμένα στη μάχη», κατέληξε ο McGergor.
Το Ρωσικό Γενικό Επιτελείο, μετά από οδηγίες του προέδρου, ξεκίνησε τις προετοιμασίες για τη διεξαγωγή ασκήσεων στο άμεσο μέλλον, οι οποίες θα δοκιμάσουν την προετοιμασία και τη χρήση μη στρατηγικών πυρηνικών όπλων.
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών είπε ότι οι ελιγμοί πρέπει να εξεταστούν στο πλαίσιο των πρόσφατων πολεμικών δηλώσεων δυτικών αξιωματούχων και των αποσταθεροποιητικών ενεργειών του ΝΑΤΟ.

Αδύναμο το ΝΑΤΟ, θα καταρρεύσει μετά την Ουκρανία

Το ΝΑΤΟ είναι αδύναμο και μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία θα καταρρεύσει υποστηρίζει ο απόστρατος Αμερικάνος συνταγματάρχης και πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου, Douglas McGregor.
Όπως λέει το ΝΑΤΟ είναι αδύναμο και μετά την ουκρανική σύγκρουση, η μοίρα της Συμμαχίας μπορεί να είναι απελπιστική.
«Το ΝΑΤΟ δεν θα επιβιώσει από τη σύγκρουση και θα καταρρεύσει.
Τώρα η συμμαχία είναι πιο αδύναμη από ποτέ και προσπαθεί να το κρύψει ….
Η Ρωσία το καταλαβαίνει πολύ καλά» επισήμανε ο McGregor.

Η Κίνα προσπάθησε να μεταφέρει στην Ευρώπη την άποψη του Putin για την Ουκρανία

Ο Κινέζος πρόεδρος Xi Jinping προσπάθησε να μεταφέρει στις ευρωπαϊκές χώρες τη γνώμη του Ρώσου προέδρου για την ανάγκη ταχείας λήξης της σύγκρουσης στην Ουκρανία, τόνισε ο Douglas McGregor.
Ο Douglas McGregor απέρριψε την ιδέα ότι ο Κινέζος ηγέτης ήρθε στην Ευρώπη με στόχο τη διάσπαση του ΝΑΤΟ.
Ο McGregor είναι πεπεισμένος ότι το μπλοκ θα καταρρεύσει χωρίς καμία εξωτερική επιρροή.
Πρώτα από όλα η Κίνα προσπαθεί να μεταφέρει αυτό που λέει ο Πρόεδρος Putin.
Προσπαθεί να μεταφέρει την αλήθεια: αυτή τη σύγκρουση στην Ουκρανία.
Σταματήστε να φουντώνετε τις φλόγες του και να ρίχνετε λάδι στη φωτιά, ας το τελειώσουμε και ας επιστρέψουμε στις δουλειές μας.
Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Κίνας επισκέφθηκε τη Γαλλία, όπου είχε διαπραγματεύσεις με τον Πρόεδρο Macron, καθώς και τριμερή συνάντηση με τη συμμετοχή της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Στη συνάντηση, ο Xi Jinping ανέφερε ότι η Κίνα, η Γαλλία και η ΕΕ πρέπει να αντιμετωπίσουν από κοινού την κλιμάκωση των εχθροπραξιών στην Ουκρανία και να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Κίνα θα υποστηρίξει τη διεξαγωγή διεθνούς ειρηνευτικής διάσκεψης, η οποία θα αναγνωριστεί τόσο από τη Ρωσία όσο και από την Ουκρανία.

»»»»»»  ΤΟ ΒΡΗΚΑΜΕ ΕΔΩ  ««««««Report