in

Γλυκό του κουταλιού με φλούδα λεμονιού

Γλυκό του κουταλιού με φλούδα λεμονιού

Γλυκό του κουταλιού με φλούδα λεμονιού

Με λεμόνια με χοντρή φλούδα που μου έφεραν από το χωριό φύλαξα χυμό και ξύσμα στην κατάψυξη και έφτιαξα και γλυκό του κουταλιού.

Υλικά και Εκτέλεση

Ξύνουμε 10 λεμόνια και βάζουμε το ξύσμα σε τάπερ με καπάκι στην κατάψυξη.

Κόβουμε στη μέση τα λεμόνια, τα στύβουμε και βάζουμε το χυμό σε θήκες για παγάκια ή σε σακουλάκια και τα βάζουμε κι αυτά στην κατάψυξη.

Βγάζουμε λίγο από το άσπρο μέρος της φλούδας και με το ειδικό εργαλείο ή με ψαλίδι κόβουμε λεπτές μακριές λωρίδες.

Βράζουμε της λωριδίτσες σε νερό για 3 λεπτά, τρεις φορές, αλλάζοντας νερό συνέχεια για να φύγει η πικρίλα.

Με 2 ποτήρια ζάχαρη και 1 νερό ετοιμάζουμε ένα σιρόπι πυκνό.

Ρίχνουμε μέσα λωριδίτσες να βράσουν μέχρι να γίνουν διαφανές.

Προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας γλυκόζη.

Το διατηρούμε σε γυάλινα βάζα.

Μια συνταγή της κυρίας Pellumbesha Lumi για «Γλυκό του κουταλιού με φλούδα Λεμονιού» από την ομάδα στο Facebook Οι Χρυσοχέρες / ηδες

Πηγή: oikohouse

Report