in , ,

Η εισαγγελέας Αριστοτέλεια Δόγκα καταγγέλλει τον Τσιόδρα για τον θάνατο της μητέρας της στο νοσοκομείο Αττικόν

Η εισαγγελέας Αριστοτέλεια Δόγκα καταγγέλλει τον Τσιόδρα για τον θάνατο της μητέρας της στο νοσοκομείο Αττικόν

Η εισαγγελέας Αριστοτέλεια Δόγκα καταγγέλλει τον Τσιόδρα για τον θάνατο της μητέρας της στο νοσοκομείο Αττικόν

Κρατάει χρόνια αυτό το χάλι στο Νοσοκομείο «Αττικόν»! Μετά τον θάνατο του πατέρα του βουλευτή της Ν.Δ, Γιάννη Καλλιάνου από ιατρικά λανθασμένη εκτίμηση, όπως καταγγέλλει, σε μια εξομολόγηση που προκαλεί σοκ προχωρεί πρώτη φορά εν ενεργεία εισαγγελέας, που περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια και καταγγέλλει δημόσια τον «Μr Covid» Σωτήρη Τσιόδρα, τον οποίο «έπιασε απ’ τον λαιμό» όταν με ψυχραιμία που… σκοτώνει της ανακοίνωσε: «Η μητέρα σας κάποια στιγμή θα πέθαινε, ούτως ή άλλως»!

Από τον Βασίλη Χήτο

Πρόκειται για την Αριστοτέλεια Δόγκα, που έγινε ευρέως γνωστή μετά την αγόρευση-καταπέλτη σε βάρος των δύο δραστών στη Ρόδο, που τον Νοέμβριο του 2018 βίασαν, σκότωσαν και πέταξαν στη θάλασσα τη φοιτήτρια Ελένη Τοπαλούδη. Η κυρία Δόγκα, που σήμερα υπηρετεί στην Εισαγγελία Εφετών Αιγαίου με έδρα τη Σύρο, με ανάρτησή της στην προσωπική της σελίδα στο facebook γράφει αναλυτικά τα εξής:

«Τον Ιανουάριο του 2007 στο Αττικό Νοσοκομείο πέθανε η μητέρα μου. Επασχε από εξωπυραμιδική συνδρομή και οργανικό ψυχοσύνδρομο και η αρχή του τέλους ήταν ένα σηπτικό σοκ, το οποίο όμως ξεπέρασε σε ιδιωτικό νοσοκομείο. Αφού πια είχαμε ΕΞΑΝΤΛΗΣΕΙ ΟΛΑ ΜΑΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ επί χρόνια μεταφέρθηκε στο Αττικό Νοσοκομείο και η κατάστασή της είχε βελτιωθεί πολύ (από τα ιδιωτικά νοσοκομεία και τους ιδιώτες ιατρούς καθηγητές και άλλους που την παρακολουθούσαν για 4 χρόνια). Πέθανε από μαζική πνευμονική εμβολή διότι δεν γίνονταν σωστά οι αντιθρομβωτικες ενέσεις (αναγκαίες σε ανθρώπους σε κατάκλιση).

Οταν η μεγαλύτερη αδελφή μου, η φαρμακοποιός, το αντιλήφθηκε και ενώ ήμασταν σε απόλυτο σοκ -αφού θα βγαίναμε κατά την πορεία των πραγμάτων-, περιμέναμε για ώρες εκείνο το πρωί τον θεράποντα ιατρό βοηθό τότε πολύ γνωστής καθηγήτριας εκεί να μας ενημερώσει. Αντιλαμβάνεστε την κατάστασή μας. Οταν επιτέλους ήλθε και η αδελφή μου τον ρώτησε “γιατί το κάνατε αυτό, έχετε ευθύνη”, η απάντηση που εισπράξαμε ήταν “η μητέρα σας κάποια στιγμή θα πέθαινε, ούτως ή άλλως”! Εχω θάψει στη μνήμη μου αυτό που μου θύμισαν το 2020 οι αδελφές μου ότι άρπαξα δηλαδή σχεδόν από τον λαιμό τον γιατρό -λόγω της απόλυτα ψυχρής και τραγικά προκλητικής στάσης και απάντησής του- που φυσικά κανείς ΔΕΝ ΑΝΕΜΕΝΕ. Γιατί δεν αναμένεις τέτοιο χυδαίο ύφος εκείνες τις στιγμές ούτε, φυσικά, το αντίθετο, ο γιατρός δηλαδή να σου κάνει τον ψυχίατρο. Επιβλέπων θεράπων ιατρός ήταν ο κ. Τσιόδρας!

Γι’ αυτό μου τον θύμισαν όταν άρχισαν τα περί Covid-19. Δεν στράφηκα ποτέ εναντίον του, πολλώ δε μάλλον δεν σκέφτηκα να διεκδικήσω αποζημίωση, ούτε θα το έκανα ποτέ, λόγω αστικής ευθύνης του δημοσίου. Εχω μετανοήσει καίτοι πολύ καλά γνωρίζω ποια θα ήταν η απόφαση σε ένα ποινικό δικαστήριο (μόνο για ηθικούς λόγους). Σίγουρα πάντως δεν θα επιβάρυνα φορολογουμένους ζητώντας λεφτά κι ας μη μας είχε μείνει μία! Αυτά.

Συμπέρασμα:

1) Μείνετε άνθρωποι.

2) Μη μας παίρνετε όλους στον λαιμό σας.

Και ο νοών νοείτω» καταλήγει με νόημα η κυρία Δόγκα.

Η εισαγγελέας στη δίκη της Ελένης Τοπαλούδη αποθεώθηκε από την κοινωνία, αλλά δέχτηκε από κάθε είδους αξιωματούχους αδικαιολόγητες επικρίσεις για την συναισθηματική [;] της φόρτιση στη συγκλονιστική αγόρευσή της, δεχόμενη μάλιστα πιέσεις στη διάρκεια της διαδικασίας, στις οποίες ευτυχώς δεν υπέκυψε. Ούτε ευτυχώς στις σκέψεις για υποβολή παραίτησης μετά την άστοχη παρέμβαση του τότε υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ Ακη Σκέρτσου, ο οποίος με ανάρτησή του στο facebook (Μάιος 2020) διατυμπάνιζε πως «τα δικαστήρια δεν είναι λαϊκή απογευματινή. Αλλο η ενσυναίσθηση, αναγκαίο στοιχείο για μια ισορροπημένη δικαστική κρίση, και άλλο η ταύτιση».

Και πάλι, όμως, τότε η αδέκαστη εισαγγελική λειτουργός στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και απάντησε στον κ. Σκέρτσο λέγοντας σ’ όλους τους τόνους: «Αυτά που άκουσα για την αγόρευσή μου είναι τραγικά. Λυπάμαι πάρα πολύ. Υπάρχει τεράστιο θέμα για τον υπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Ακη Σκέρτσο κι αυτά που δήλωσε. Το δικό μου το δικαστήριο δεν έγινε ποτέ “λαϊκή απογευματινή”. Θα πρέπει να ήταν πρώτα εκεί ν’ ακούει κι ύστερα να εκφέρει άποψη. Εγώ είμαι τέτοιου ήθους, που αν πίστευα ότι ο ένας τουλάχιστον από τους κατηγορουμένους στη δίκη Τοπαλούδη έπρεπε να πάρει ένα ελαφρυντικό για μειωμένο καταλογισμό, σε κόντρα όλων, θα το πρότεινα! Δεν δικάζω με τον κόσμο. Ετυχε ο κόσμος να ταυτιστεί μαζί μου. Δεν το προκάλεσα, δεν το επεδίωξα. Η αγόρευση του εισαγγελέα αλίμονο αν δεν προκαλέσει. Πώς θα πείσω εγώ τους ενόρκους;» κατέληγε η Αριστοτέλεια Δόγκα.

Την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020, το απόγευμα, η εισαγγελική λειτουργός είχε χτυπηθεί στο πρόσωπο από άγνωστο άντρα στην οδό Ευελπίδων, δίπλα από το σπίτι της. Παρά τις απειλές που είχε δεχτεί για τη δίκη Τοπαλούδη, δεν διέθετε ασφάλεια, όπως έχει συμβεί και συμβαίνει με πολλούς συναδέλφους της. Μετά την Αθήνα η οργανική θέση της κυρίας Δόγκα είναι στην Εισαγγελία Εφετών Πατρών, αλλά κλήθηκε στη Σύρο να καλύψει σημαντικά υπηρεσιακά κενά.

πηγή

»»»»»»  ΤΟ ΒΡΗΚΑΜΕ ΕΔΩ  ««««««Report