in , , ,

Η Ευρώπη τελείωσε! Είναι ανίκανη να ανακάμψει από την οικονομική, στρατιωτική και δημογραφική της κρίση

Η Ευρώπη τελείωσε! Είναι ανίκανη να ανακάμψει από την οικονομική, στρατιωτική και δημογραφική της κρίση

Είναι καιρός πια για να θρηνήσουμε τον θάνατο της παλιάς Ευρώπης. Η σήψη πλέον έχει φύγει πολύ μακριά, η παρακμή είναι πολύ έντονη σε όλα τα επίπεδα, η ευημερία τελείωσε, όπως και τα χρόνια ειρήνης.

Η καταστροφή είναι ασταμάτητη . Η πιο πλούσια, πιο προηγμένη ήπειρος του κόσμου, η Ευρώπη τελείωσε και η ταπεινωτική της πτώση είναι πολύ εμφανής στον υπόλοιπο κόσμο, και δυστυχώς όχι στους παραπλανημένους Ευρωπαίους.

Οι αυτοπροκαλούμενες παθολογίες της – η καταστροφική οικονομική αποτυχία, σχεδόν η ολοκληρωτική γεωπολιτική ασχετοσύνη, η μεταναστευτική κρίση και κρίση ένταξης και ένα χάσμα δημοκρατικού ελλείμματος– έχουν πλέον κάνει μετάσταση. Έχουν γίνει πολύ περίπλοκα τα πράγματα, πολύ τρομακτικά για τις τριτοκλασάτικες ελίτ της Ευρώπης, ακόμη και για να εξετάσουν το ενδεχόμενο να αντιμετωπίσουν, τους εγωιστές, δημαγωγικούς πολιτικούς που ηγήθηκαν με τέτοια απελπισία της κοινωνικής αποσύνθεσης, της «αποανάπτυξης», των στρατευμάτων του Ποτέμκιν και των φρικτών δημογραφικών στοιχείων. Η Γερμανία, η Γαλλία, η Ολλανδία όπως και άλλες χώρες βρίσκονται στο χείλος της κοινωνικής έκρηξης, με τους αγρότες να έχουν ριζοσπαστικοποιηθεί, όπως αναφέρει το The Telegraph.

Η Αμερική είναι επίσης και αυτή άρρωστη, όπως μαρτυρεί η δική της κοινωνική παρακμή, η άνοδος της ιδεολογίας της αφύπνισης και η παράλογη ρεβάνς της μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Τζο Μπάιντεν.

Οι μεγαλύτερες κληρονομιές της Ευρώπης στον κόσμο – ο καπιταλισμός, η ατομική ελευθερία, το κράτος δικαίου και οι αξίες των «Δυτικών, Μορφωμένων, Βιομηχανοποιημένων, Πλούσιων και Δημοκρατικών» που περιγράφονται τόσο έξοχα από τον Joseph Henrich του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ ο οποίος αναφέρει πως δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής για την Ευρώπη που έχει ασπαστεί τον μηδενισμό, τον μεταχριστιανικό παγανισμό, τον ανελευθερισμό, την πολιτική του φθόνου, που πιστεύει ότι η διάσωση του πλανήτη απαιτεί το κλείσιμο επιτυχημένων βιομηχανιών και τη φτωχοποίηση του λαού της, που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τον ισλαμιστικό εξτρεμισμό. 

Ακόμη και το Brexit, το απόλυτο προειδοποιητικό σήμα, δεν κατάφερε να αλλάξει τίποτα. Η άρχουσα τάξη της Ευρώπης απέρριψε την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου και διπλασίασε τις αποτυχημένες πολιτικές του. Αρνήθηκε να ακούσει τους ψηφοφόρους. Δεν είναι περίεργο που η οργή τους γίνεται όλο και πιο εύφλεκτη.

Ο πληθυσμός της ΕΕ θα κορυφωθεί στα 453,3 εκατομμύρια σε δύο χρόνια και στη συνέχεια θα πέσει στα 419,5 εκατομμύρια μέχρι το 2100, παρά τη μαζική μετανάστευση, όπως προβλέπει η Eurostat. Ο πληθυσμός θα γεράσει δραστικά, λόγω της κατάρρευσης του ποσοστού γεννήσεων.

Τα κράτη πρόνοιας θα εκραγούν, με τους φόρους να εκτοξεύονται στους νέους για να πληρώσουν για την υγειονομική περίθαλψη και τις συντάξεις για τους ηλικιωμένους. Η μόνη απάντηση των ευρωελίτ, είναι πως η μετανάστευση, θα λύσει το δημογραφικό πρόβλημα. Στη Γαλλία, τη Γερμανία, το Βέλγιο και αλλού, η αποτυχία ενσωμάτωσης πολλών πρόσφατων μεταναστών και η απάντηση της άρχουσας τάξης να λέει ψέματα ότι όλα πάνε καλά – ανοίγει το δρόμο για έναν κατακλυσμό. Η άνοδος του γερμανικού AfD πρέπει να μας ανησυχήσει όλους. Οι ευρωεκλογές θα δουν κέρδη για τους λαϊκιστές .

Το χάσμα στο βιοτικό επίπεδο μεταξύ Αμερικής και Ευρώπης συνεχίζει να διευρύνεται. Το τελευταίο τρίμηνο του 2023, το ΑΕΠ των ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 3,3 τοις εκατό σε ετήσια βάση. η ευρωζώνη αναπτύχθηκε κατά μηδέν% και η γερμανική οικονομία συρρικνώθηκε ξανά. Η εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία δεν βοήθησε, αλλά η Ευρώπη δεν έπρεπε να έχει γίνει τόσο εξαρτημένη από το ρωσικό αέριο.

Το μοντέλο υψηλής φορολογίας και ρύθμισης της ηπείρου για την κλιματική κρίση ο Εμανουέλ Μακρόν, η ΕΕ και οι ολλανδικές και γερμανικές κυβερνήσεις κλείνουν σκόπιμα τμήματα της γεωργίας τους για να επιτύχουν τους καθαρούς μηδενικούς στόχους. Οι Γερμανοί καταστρέφουν την αυτοκινητοβιομηχανία τους και η Ευρώπη θα εισάγει κινεζικά ηλεκτρικά οχήματα. Δεκαετίες «βιομηχανικής στρατηγικής» και επιδοτήσεων απέτυχαν να δημιουργήσουν μια παγκόσμιας κλάσης ευρωπαϊκή βιομηχανία τεχνολογίας. Η οικονομική αυτοκτονία της ηπείρου είναι πια γεγονός.

Η γεωπολιτική ασχετοσύνη της Ευρώπης είναι εξίσου εντυπωσιακή. Οι Γάλλοι δεν φαίνονται πουθενά στον αγώνα κατά των Χούτι. Ο στρατός τους είναι μια σκιά του πρώην εαυτού τους και δεν θα διαρκούσε πολύ σε έναν πραγματικό πόλεμο. Οι Πολωνοί και μερικοί άλλοι κάνουν το καλύτερο δυνατό, αλλά ο γερμανικός στρατός είναι ένα αστείο, και όλες οι μεγάλες υποσχέσεις για την ανοικοδόμηση των ευρωπαϊκών στρατών που δόθηκαν το 2022 δεν σημαίνουν τίποτα. Η ήπειρος είναι σχεδόν τελείως αποστρατικοποιημένη, στερείται προσωπικού και υλικού, δεν έχει την ικανότητα να παράγει περισσότερο από το τελευταίο, έχει μηδενικές μακροπρόθεσμες απαντήσεις για να περιορίσει τον Πούτιν και δεν έχει κάνει τίποτα για να προετοιμαστεί για την πιθανότητα μιας δεύτερης νίκης του Τραμπ.

pentapostagma.gr

triklopodia.gr

»»»»»»  ΤΟ ΒΡΗΚΑΜΕ ΕΔΩ  ««««««Report