in , ,

Η Ρωσία στέλνει ξανά τις «ειδικές δυνάμεις του Καντίροφ» στην Ουκρανία

Η Ρωσία στέλνει ξανά τις «ειδικές δυνάμεις του Καντίροφ» στην Ουκρανία

Η Ρωσία στέλνει ξανά τις «ειδικές δυνάμεις του Καντίροφ» στην Ουκρανία

Ο ρωσικός στρατός ετοιμάζεται να εξαπολύσει ένα νέο κύμα επίθεσης στο μέτωπο του Χάρκοβο και, για το σκοπό αυτό, συνεχίζει να συγκεντρώνει πρόσθετες δυνάμεις στα σύνορα με την Ουκρανία.

Οι ειδικές δυνάμεις Αχμάτ, υπό τη διοίκηση του αρχηγού της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ, στάλθηκαν στη ζώνη μάχης.

Ο διοικητής του αποσπάσματος, υποστράτηγος Άπτι Αλαουντίνοφ, δήλωσε ότι «στρατιώτες του ειδικού αποσπάσματος ταχείας αντίδρασης «Αχμάτ» μεταφέρθηκαν στην περιοχή του Μπέλγκοροντ για επίβλεψη στις συνοριακές περιοχές της περιοχής Χάρκοβο της Ουκρανίας».

Σύμφωνα με τον ίδιο, σήμερα αυτή η περιοχή είναι «η πιο σημαντική για τα γεγονότα που οδηγούν στην ολοκλήρωση της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης».

Αγγλόφωνο ρωσικό μέσο αναφέρεται στην παρουσία των Τσετσένων στην περιοχή του Χάρκοβο

Ο βουλευτής της Κρατικής Δούμας, μέλος της Επιτροπής Άμυνας Βίκτορ Ζαβαρζίν δήλωσε ότι η μεταφορά των ειδικών δυνάμεων του Αχμάτ στα σύνορα με την περιοχή του Χάρκοβο είναι απαραίτητη για να δημιουργηθεί μια ζώνη ασφαλείας προκειμένου «να σταματήσει ο βομβαρδισμός του Μπέλγκοροντ και της συνοριακής περιοχής από τις Ένοπλες Δυνάμεις του Ουκρανία».

«Η νεκρή ζώνη, ή με άλλα λόγια, η υγειονομική ζώνη, χρειάζεται για να σπρώξουμε τον εχθρό, τον εχθρό, στο πλάι, έτσι ώστε οι επιθέσεις να χτυπήσουν λιγότερο την περιοχή του Μπέλγκοροντ. Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις πλησιάζουν τώρα», είπε ο Ζαβαρζίν.

Οι «Αχμάτ» θα «απωθήσουν τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις και θα μελετήσουν πού βρίσκονται τα όπλα τους», διευκρίνισε ο βουλευτής.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, ο ουκρανικός στρατός κατάφερε να σταματήσει σε μεγάλο βαθμό τη μεγάλης κλίμακας ρωσική επίθεση προς την κατεύθυνση του Χάρκοβο, που ξεκίνησε στις 10 Μαΐου, ή να μειώσει σημαντικά τον ρυθμό της επίθεσης.

Προς το παρόν, οι κύριες μάχες διεξάγονται γύρω από τις πόλεις Βόλτσανσκ και Λίπτσι στην περιοχή Χάρκοβο, που συνορεύει με τη Ρωσία.

Την 1η και 2η Ιουνίου, οι ουκρανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν μια σειρά από επιτυχημένες αντεπιθέσεις, οδηγώντας τους Ρώσους από διάφορες γειτονιές του Βολτσάνσκ, με σχεδόν το 70 τοις εκατό της πόλης να βρίσκεται τώρα υπό ουκρανικό στρατιωτικό έλεγχο.

Οι πεισματικές μάχες για το Βολτσάνσκ συνεχίζονται

Αναμένεται ότι το κύριο επίκεντρο της καλοκαιρινής επιθετικής εκστρατείας του ρωσικού στρατού θα είναι το μέτωπο του Χάρκοβο.

Σύμφωνα με ουκρανικές πηγές, υπάρχουν τώρα 50 χιλιάδες μονάδες του ρωσικού στρατού εκεί, 35 χιλιάδες από τις οποίες πολεμούν απευθείας στα ουκρανικά εδάφη και οι υπόλοιπες βρίσκονται σε εφεδρεία στην περιοχή του Μπέλγκοροντ.

Ο αριθμός των εφεδρικών δυνάμεων αυξάνεται συνεχώς, γεγονός που δείχνει ότι ο ρωσικός στρατός ετοιμάζεται να εξαπολύσει δεύτερο κύμα επίθεσης στο Χάρκοβο.

Η Wall Street Journal γράφει ότι αν και ο κίνδυνος μιας ταχείας επίθεσης στο Χάρκοβο έχει υποχωρήσει, η Ρωσία έχει επιστρέψει την πόλη στο «ορατικό της πεδίο».

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι η Μόσχα φαίνεται να σχεδιάζει έναν βίαιο πόλεμο φθοράς για να καταστρέψει τον πληθυσμό του Χάρκοβο, καθιστώντας τη ζωή στην πόλη αβίωτη.

«Φυσικά, ο Πούτιν θέλει ακόμα το Χάρκοβο», είπε ο Όλεγκ Σινεγκούμποφ, επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της περιοχής.

Σημείωσε ότι η Ρωσία είχε αναπτύξει μόνο ένα κλάσμα των στρατευμάτων που χρειάζονταν για να εισβάλλουν στην πόλη, κάτι που υπολόγισε ότι θα μπορούσε να απαιτήσει έως και μισό εκατομμύριο στρατιώτες.

«Αλλά η Ρωσία είναι έτοιμη για έναν μακρύ πόλεμο. Στη χειρότερη περίπτωση, το Κρεμλίνο θα μπορούσε να επαναλάβει τη στρατηγική που χρησιμοποίησε ενάντια στο Χαλέπι στη Συρία το 2016, όταν η ρωσική αεροπορία, υποστηρίζοντας τη συριακή κυβέρνηση στον εμφύλιο της πόλεμο, κατέστρεψε πηγές ηλεκτρισμού και νερού και βομβάρδισε νοσοκομεία και σχολεία. Οι άνθρωποι απλώς εκδιώχθηκαν με το ζόρι. Αυτό θέλουν να ασκήσουν γύρω από το Χάρκοβο», δήλωσε ο Γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας, Αλεξάντερ Λιτβινένκο, σε συνέντευξή του στη Wall Street Journal.

The Hellenic Information Team

 

»»»»»»  ΤΟ ΒΡΗΚΑΜΕ ΕΔΩ  ««««««Report