Η Τυνησιακή Σαλάτα Mechouia. Η δεύτερη καλύτερη σαλάτα του κόσμου!
Υλικά
2 μεγάλες κόκκινες πιπεριές
2 μεγάλα κρεμμύδια
4 μέτριες τομάτες
1 μικρή καυτερή πιπεριά (Τσίλι)
3 κουταλιές της σούπας φρέσκος χυμό λεμονιού
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
1 κονσέρβα τόνου
2 βραστά αυγά, ψιλοκομμένα
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Ψήστε τις πιπεριές, τις ντομάτες και τα κρεμμύδια στο γκριλ. Φροντίστε να ψήσετε τα λαχανικά και απο τις 2 πλευρές.
Ψήστε τα μέχρι να μαλακώσουν, βγάλτε τα απο το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν στην άκρη.
Αφαιρέστε τους σπόρους από τις πιπεριές.
Κόψτε σε κύβους όλα τα λαχανικά .
Βάλτε τα λαχανικά σε ένα μπολ. Ανακατέψτε ελαφρά με το χυμό λεμονιού, το λάδι, την ρίγανη , το αλάτι και το πιπέρι.
Σε μια επίπεδη πιατέλα στρώστε πρώτα τα λαχανικά από πάνω τον τόνο και από πάνω τα κομμένα αυγά.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!
»»»»»» ΤΟ ΒΡΗΚΑΜΕ ΕΔΩ ««««««