in ,

Η Βίβλος του Σκόφιλντ. Το Βιβλίο που Έκανε Σιωνιστές εκατομμύρια Ευαγγελικούς Χριστιανούς της Αμερικής..!

Η Βίβλος του Σκόφιλντ. Το Βιβλίο που Έκανε Σιωνιστές εκατομμύρια Ευαγγελικούς Χριστιανούς της Αμερικής..!

Η Βίβλος του Σκόφιλντ. Το Βιβλίο που Έκανε Σιωνιστές εκατομμύρια Ευαγγελικούς Χριστιανούς της Αμερικής..!

Η Βίβλος του Σκόφιλντ..Το Βιβλίο που Έκανε Σιωνιστές εκατομμύρια Ευαγγελικούς Χριστιανούς της Αμερικής…

ΠΩΣ ΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΞΑΝΑΓΡΑΨΑΝ ΤΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΒΙΒΛΟ!
The New Scofield Study Bible

Από τότε που εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1909, η Βίβλος Αναφοράς του Scofield έχει κάνει ασυμβίβαστους Σιωνιστές δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανούς. Όταν ο John Hagee, ο ιδρυτής του Christians United for Israel (CUFI) (σσ προχθές είδα μια δράση τους στην Ευρώπη μάλλον στη Γερμανία υπέρ του Ισραήλ έχουν επίσημους λογαριασμούς σε όλα τα social media και πολυποίκιλη δράση), είπε ότι «50 εκατομμύρια ευαγγελικοί πιστοί στη Βίβλο Χριστιανοί ενώνονται με πέντε εκατομμύρια Αμερικανοεβραίους που στέκονται μαζί για λογαριασμό του Ισραήλ», ήταν η Βίβλος του Scofield για την οποία μιλούσε.

Αν και η Βίβλος Αναφοράς του Scofield περιέχει το κείμενο της Εξουσιοδοτημένης Έκδοσης του King James, δεν είναι η παραδοσιακή προτεσταντική Βίβλος αλλά το σχολιασμένο σχόλιο του Cyrus I. Scofield που είναι προβληματικό. Περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο παράγοντα, είναι οι σημειώσεις του Σκόφιλντ που έχουν παρακινήσει γενιές Αμερικανών ευαγγελικών να πιστέψουν ότι ο Θεός απαιτεί την άκριτη υποστήριξή τους για το σύγχρονο Κράτος του Ισραήλ.

Κεντρικό στοιχείο της ”χριστιανικής” (σσ πιο ορθός ο όρος προτεσταντικής σιωνιστικής πίστης είναι το σχόλιο του Σκόφιλντ (με πλάγια γραφή) στο εδάφιο Γένεση 12:3: «Θα ευλογήσω δε εκείνους, οι οποίοι θα σε σέβωνται και θα σε τιμούν, θα καταρασθώ δε εκείνους οι οποίοι θα σε υβρίζουν και θα σε πολεμούν. Και το σπουδαιότερον, ότι δι’ ενός από τους απογόνους σου θα ευλογηθούν όλαι αι φυλαί της γης”».

Βασιζόμενος στην μάλλον τετριμμένη ερμηνεία του Σκόφιλντ, ο John Hagee ισχυρίζεται: «Ο άνθρωπος ή το έθνος που σηκώνει φωνή ή χέρι εναντίον του Ισραήλ προσκαλεί την οργή του Θεού».

Αλλά όπως επισημαίνει ο Stephen Sizer στην οριστική του κριτική, Christian Sionism: Road-map to Armageddon? (διαθέσιμο από το Middle East Books and More της AET): «Η υπόσχεση, όταν αναφέρεται στους απογόνους του Αβραάμ, μιλά για ότι ο Θεός τους ευλογεί, όχι για ολόκληρα έθνη που «ευλογούν» το εβραϊκό έθνος, ακόμη λιγότερο το σύγχρονο και κοσμικό Κράτος του Ισραήλ».

Παρά αυτή την πιο ορθόδοξη ανάγνωση, το The New Scofield Study Bible, που δημοσιεύτηκε από το Oxford University Press το 1984, ενέτεινε την ερμηνεία του Scofield προσθέτοντας: «Το να διαπράττει ένα έθνος το αμάρτημα του αντισημιτισμού ( σσ τον αντισημιτισμό τον αντιλαμβάνονται όχι στην κλασική του εκδοχή αλλά με διευρυμένη έννοια όποιος ασκεί κριτική στο Ισραήλ είναι αντισημίτης διεκδικούν μια μοναδική στα παγκόσμια χρονικά διεθνή ασυλία) επιφέρει αναπόφευκτη κρίση».

«Υποστήριξη από μια αμφίβολη ερμηνεία επιλεκτικών βιβλικών κειμένων», καταλήγει ο Σάιζερ, «η ιδιαίτερη ανάγνωση της ιστορίας και των σύγχρονων γεγονότων από τον χριστιανικό σιωνισμό… ξεχωρίζει το Ισραήλ και τον εβραϊκό λαό από άλλους λαούς στη Μέση Ανατολή… δικαιολογεί τον ενδημικό ρατσισμό εγγενές στον Σιωνισμό, επιδεινώνει τις εντάσεις μεταξύ Εβραίων και Παλαιστινίων και υπονομεύει τις προσπάθειες εξεύρεσης ειρηνικής επίλυσης της σύγκρουσης Παλαιστινίων-Ισραηλινών, και όλα αυτά επειδή «τους το λέει η Βίβλος».

Ο ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΣΚΟΦΙΛΝΤ
Στο βιβλίο του το 2008, The Rise of Israel: A History of a Revolutionary State, ο Jonathan R. Adelman περιγράφει την κρίσιμη υποστήριξη που λαμβάνει το Ισραήλ από τους χριστιανούς φονταμενταλιστές ως «εντελώς τυχαία». Αυτός ο ισχυρισμός διαψεύδεται, ωστόσο, από την απίστευτη καριέρα του ανθρώπου που έγραψε «τη Βίβλο του Φονταμενταλισμού».

Δύο χρόνια μετά την αναφερόμενη μεταστροφή του Σκόφιλντ στον Χριστιανισμό το 1879 περιγράφοντας τον πρώην κάτοικο του Άτσισον ως τον «αείμνηστο δικηγόρο, πολιτικό και γενικά συνεσταλμένο», το άρθρο συνέχισε να εξιστορεί μερικές από τις «πολλές κακόβουλες πράξεις» του Σκόφιλντ. Αυτές περιλάμβαναν μια σειρά από πλαστογραφίες στο Σεντ Λούις, για τις οποίες καταδικάστηκε σε έξι μήνες φυλάκιση.

Το ότι ήταν ένας «αναγεννημένος/born again» ιεροκήρυκας δεν εμπόδισε τον Scofield να γίνει μέλος μιας αποκλειστικής λέσχης ανδρών της Νέας Υόρκης το 1901. Στην βιογραφία του, The Incredible Scofield and His Book, ο Joseph M. Canfield προτείνει: «Η αποδοχή του Scofield στο Lotus Club, την οποία δεν θα μπορούσε να είχε αναζητήσει ο Scofield, ενισχύει την υποψία που είχε προκύψει στο παρελθόν, ότι κάποιος σκηνοθέτησε την καριέρα του C.I. Σκόφιλντ». (σσ εδώ σκηνοθετούν άλλων κι άλλων)

Αυτός υποπτεύεται ο Canfield, συνδέθηκε με ένα από τα μέλη της επιτροπής του κλαμπ, τον δικηγόρο της Wall Street, Samuel Untermeyer. Όπως λέει ο Κάνφιλντ, η θεολογία του Σκόφιλντ ήταν «πολύ χρήσιμη στο να υποστηρίξουν τους Φονταμενταλιστές Χριστιανούς το διεθνές ενδιαφέρον για ένα από τα έργα του Untermeyer—το Σιωνιστικό Κίνημα».

Άλλοι ήταν ακόμη πιο ξεκάθαροι σχετικά με τη φύση της υπηρεσίας του Σκόφιλντ στη Σιωνιστική ατζέντα. Στο «Unjust War Theory: Christian Sionism and the Road to Jerusalem», γράφει ο καθηγητής David W. Lutz, «Ο Untermeyer χρησιμοποίησε τον Scofield, έναν δικηγόρο του Κάνσας Σίτι χωρίς επίσημη εκπαίδευση στη θεολογία ( σσ τους άσχετους στρατολογούν για να προωθήσουν χωρίς ηθικούς ενδοιασμούς την ατζέντα τους), για να εισαγάγει σιωνιστικές ιδέες στον αμερικανικό προτεσταντισμό. Ο Untermeyer και άλλοι πλούσιοι και ισχυροί Σιωνιστές τους οποίους σύστησε στον Σκόφιλντ προώθησαν και χρηματοδότησαν την καριέρα του, συμπεριλαμβανομένων των ταξιδιών στην Ευρώπη».

Σε ένα από αυτά τα ευρωπαϊκά ταξίδια, ο εκδότης του Oxford University Press Henry Frowde «εξέφρασε άμεσο ενδιαφέρον» για το έργο του Scofield. Σύμφωνα με μια βιογραφία του Frowde, αν και ο εκδότης του OUP «[δεν] ήταν επιδεικτικός στις θρησκευτικές του απόψεις, Η χριστιανική ζωή συνδέθηκε με αδέρφια γνωστά ως «Αποκλειστικά». Το «Αποκλειστικά Αδελφοί» αναφέρεται στην ομάδα των χριστιανών ευαγγελικών που, σε μια διάσπαση του 1848 στους Αδελφούς του Πλίμουθ, ακολούθησαν τον Τζον Νέλσον Ντάρμπι, τον Αγγλο-Ιρλανδό ιεραπόστολο που γενικά θεωρείται υπήρξαν η πιο σημαντική προσωπικότητα στην ανάπτυξη του χριστιανικού σιωνισμού και σημαντική επιρροή στον Scofield.

Η ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ SCOFIELD
Αν η Βίβλος του Scofield δεν είχε δημοσιευτεί ποτέ, οι Αμερικανοί πρόεδροι επηρεασμένοι από τον Χριστιανικό Σιωνισμό, όπως ο Τρούμαν, ο Τζόνσον, ο Ρίγκαν και ο Τζορτζ Μπους, και τελευταία ο Μπάιντεν θα μπορούσαν να ήταν λιγότερο συμπαθείς στις ισραηλινές απαιτήσεις και, κατά συνέπεια, πιο προσεκτικοί στα συμφέροντα των ΗΠΑ. Επιπλέον, ο αμερικανικός λαός θα μπορούσε να είχε γλιτώσει από τις ψευδοχριστιανικές ατάκες του John Hagee, του Pat Robertson και του αείμνηστου Jerry Falwell, για να μην αναφέρουμε την προσοδοφόρα «προφητεία» του End Times Rapture που πουλούσαν οι Hal Lindsey και Tim LaHaye.

Αλλά είναι ο λαός της Μέσης Ανατολής που έχει πληγεί περισσότερο από ένα επεκτατικό Ισραήλ, το οποίο ενισχύθηκε από την ακλόνητη πίστη των ”Χριστιανών” Προτεσταντών Σιωνιστών, που πίστεψαν ότι τα λόγια του Σκόφιλντ είναι το θέλημα του Θεού.

Πώς οι Σιωνιστές ξαναέγραψαν τη Χριστιανική Βίβλο.
Ο Samuel Untermeyer και άλλοι Σιωνιστές προώθησαν το έργο του Cyrus Scofield, το οποίο περιελάμβανε την ενσωμάτωση των σιωνιστικών ιδεών στη Βίβλο Αναφοράς Scofield Συγκεκριμένα, επηρέασαν τον Scofield:

  1. Δώστε έμφαση στη διάκριση μεταξύ της Εκκλησίας και του Ισραήλ, προωθώντας μια θετική άποψη.
  2. Παρουσιάστε μια φιλοχιλιαστική εσχατολογία, ελπίζοντας σε μια κυριολεκτική επιστροφή των Εβραίων στους Αγίους Τόπους.
  3. Εισαγωγή υποσημειώσεων για υποστήριξη επιστροφής των Εβραίων στη Σιών και την ίδρυση ενός εβραϊκού κράτους.
  4. Ενθάρρυνση Χριστιανών να υποστηρίξουν τον Σιωνισμό και την αποκατάσταση του Ισραήλ.
    Αυτές οι ιδέες διαμόρφωσαν σημαντικά την αμερικανική ευαγγελική υποστήριξη για τον Σιωνισμό και το σύγχρονο κράτος του Ισραήλ.

Ο Νετανιάχου επιχειρεί να επεκτείνει το δόγμα του χριστιανοσιωνισμού στην Ευρώπη

Ο Νετανιάχου : «Η νίκη μας είναι η νίκη σας!Είναι η νίκη του ιουδαιοχριστιανικού πολιτισμού ενάντια στη βαρβαρότητα.» Σκοτώνω εν ονόματι σας!!! Αφού ισλαμοποίησαν την Ευρώπη ως πολυπολιτισμική τώρα επιχειρούν να τη σύρουν στο άρμα τους στο δόγμα της κοινής απειλής..O αποκαλούμενος ιουδαιοχριστιανισμός μεταφράστηκε στις μέρες μας σε απροκάλυπτο χριστιανοσιωνισμό ( κυρίως αμερικανοπροτεσταντικής προέλευσης)

O χριστιανοσιωνισμός βρίσκει τελευταία γόνιμο έδαφος ως διείσδυση και στην Ορθοδοξία στη λογική του κοινού μετώπου κατά του μουσουλμανικού εχθρού ( σσ εδώ είναι ο γείτονας).. Το στρατηγικό αμυντικό δόγμα ( σσ στροφή ελληνικής πολιτικής σε Μεσανατολικό Παλαιστινιακό) βρίσκει έκφραση κι αυτό είναι το επικίνδυνο και στην Ορθοδοξία.. Όταν συγχέεις τη θρησκεία με την πολιτική οδηγείσαι με μαθηματική ακρίβεια σε τέτοιες τερατογενήσεις από διασταυρώσεις στο εργαστήριο..

Η πιο επικίνδυνη πνευματική πρόκληση των καιρών …

H EΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΧΥΣΗ-ΣΥΝΤΑΥΤΙΣΗ Προτεσταντών- Ιουδαϊστών των μεν για επιστροφή Χριστού και των δε για Έλευση ”Μεσσία” στη Σιών..

dimpenews.com

»»»»»»  ΤΟ ΒΡΗΚΑΜΕ ΕΔΩ  ««««««Report