Μερίδες: 6-7
Προετοιμασία: 15΄, Αναμονή: 30΄
Χρόνος: 30΄
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο
Υλικά
- 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος από ελιά
- 2 κρεμμύδια, τριμμένα
- 1 κουτ. γλυκού δυόσμος, φρέσκος, ψιλοκομμένος
- 1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη, ξερή, τριμμένη
- 2 αυγά
- 200 γρ. ψωμί, μπαγιάτικο, μουσκεμένο σε νερό και καλά στυμμένο
- 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
- 100 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- αλεύρι για το πανάρισμα
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα ντομάτας
- 10-12 ντομάτες ώριμες για σάλτσα, τριμμένες
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 1 φύλλο δάφνης
- 50 ml ελαιόλαδο
- 200 γρ. κατσικίσια «φέτα»
Διαδικασία
Σάλτσα ντομάτας: Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμυδάκι με το σκόρδο για 2-3 λεπτά μέχρι να μαραθεί το κρεμμυδάκι. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το φύλλο δάφνης και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για 10 – 15 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά. Ρίχνουμε τα κεφτεδάκια, θρυμματίζουμε το τυρί, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές.