Της Μαίρης Ηλιοπούλου
Για 1 κιλό μήλα
750-800 γρ. ζάχαρη περίπου
2 φλυτζάνια νερό
1 ξύλο κανέλα
10 καρφάκια γαρύφαλλο
½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο σε σκόνη
Χυμό από ένα λεμόνι
Εκτέλεση συνταγής
Καθαρίζουμε τα μήλα. Τα κόβουμε σε τέταρτα και βάζουμε τα κομμάτια σε λεκάνη με νερό μέσα στο οποίο έχουμε προσθέσει το χυμό του μισού λεμονιού.
Στραγγίζουμε τα μήλα και τα βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη, την κανέλα και το νερό.
Βράζουμε σε υψηλή θερμοκρασία για 10 λεπτά και για άλλα 20 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από το μάτι. αφαιρούμε την κανέλα, τα γαρύφαλλα και πολτοποιούμε τα μήλα με το σιρόπι με το ραβδομπλέντερ.
Μπορούμε να αφήσουμε να γίνει χλιαρό το περιεχόμενο της κατσαρόλας και αλέθουμε στο multi.
Ξαναβράζουμε τη μαρμελάδα μαζί με την κανέλα και τα γαρύφαλλα και προσθέσουμε το χυμό λεμονιού προσέχοντας να μην πιάσει.
Μετά την τοποθετούμε σε ζεστά αποστειρωμένα βάζα και τα αναποδογυρίζουμε μέχρι να κρυώσουν. Την διατηρούμε στο ψυγείο ή σε πολύ δροσερό μέρος.
Πηγή: oikohouse