in , , , , , ,

Μεξικάνικες πατάτες με μπίρα, τσίλι κον κάρνε και τηγανητό αβγό

Μεξικάνικες πατάτες με μπίρα, τσίλι κον κάρνε και τηγανητό αβγό

Μεξικάνικες πατάτες με μπίρα, τσίλι κον κάρνε και τηγανητό αβγό

Μπορεί οι πατάτες να είναι συνήθως συνοδευτικό κάποιου κρέατος, αλλά αυτή η μεξικάνικη συνταγή είναι ένας πλήρης μεζές! Φτιάχνεται με τέλειες πατάτες που μοιάζουν με τηγανητές αλλά ψήνονται στον φούρνο, τσίλι κον κάρνε και τηγανητό αβγό που ταιριάζει απίστευτα πολύ.

Διαδικασία
Βήμα 1
Για τις πατάτες: Βάζετε σε ένα μπολ τις πατάτες και τις πασπαλίζετε με αλάτι. Στη συνέχεια προσθέτετε την μπίρα και συμπληρώνετε με νερό, μέχρι να σκεπαστούν. Αφήνετε τις πατάτες στην άκρη για 2 ώρες τουλάχιστον. Σουρώνετε και στη συνέχεια τις στεγνώνετε πολύ καλά.
Βήμα 2
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200οC. Ανακατεύετε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, την πάπρικα, το σκόρδο, προσθέτετε τις πατάτες και ανακατεύετε πολύ καλά, μέχρι να καλυφθούν όλες με το λάδι. Απλώνετε τις πατάτες σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, φροντίζοντας να είναι μία στρώση. Ψήνετε στον φούρνο για 20-25 λεπτά, γυρνώντας τις μία φορά στα μισά του χρόνου.
Βήμα 3
Για τον κιμά: Ζεσταίνετε μια κατσαρόλα πολύ καλά, προσθέτετε τον κιμά και τον σοτάρετε για λίγα λεπτά μέχρι να καβουρδιστεί πολύ καλά. Στη συνέχεια προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και συνεχίζετε να σοτάρετε για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαραθούν. Τέλος, ρίχνετε την ντομάτα, το ξίδι, τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά, το νερό, τα φασόλια, αλάτι, πιπέρι και μόλις πάρουν βράση χαμηλώνετε τη φωτιά και τα μαγειρεύετε για 15-20 λεπτά, μέχρι να σωθούν τα περισσότερα υγρά τους.
Βήμα 4
Συναρμολόγηση: Μαζεύετε τις πατάτες στο κέντρο φτιάχνοντας ένα μικρό βουνό, περιχύνετε με το μίγμα του κιμά (ίσως να μη χρειαστεί όλο), πασπαλίζετε με το τυρί και τα βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο στο γκριλ, για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρει χρώμα. Παράλληλα, τηγανίζετε τα αβγά, σερβίρετε τις πατάτες σε πιάτα και βάζετε από 1 αβγό πάνω από το λιωμένο τυρί. Πασπαλίζετε με το φρέσκο κρεμμύδι, φύλλα μαϊντανού και σερβίρετε.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος – Food styling: Tina Webb
ΠΗΓΗ

»»»»»»  ΤΟ ΒΡΗΚΑΜΕ ΕΔΩ  ««««««



Report