in , , ,

Μόσχας Κύριλλος: Το ιδεολογικό σαμποτάζ των τρομοκρατών απέτυχε να μας εκφοβίσει

Μόσχας Κύριλλος: Το ιδεολογικό σαμποτάζ των τρομοκρατών απέτυχε να μας εκφοβίσει

Μόσχας Κύριλλος: Το ιδεολογικό σαμποτάζ των τρομοκρατών απέτυχε να μας εκφοβίσει

Η πρόσφατη τρομοκρατική ενέργεια στη Μόσχα και η πρόκληση του δημογραφικού κυριάρχησαν στην ομιλία του Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος κατά την έκτακτη Παγκόσμια Ρωσική Λαϊκή Συνέλευση, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα την Τετάρτη 27 Μαρτίου.

Ο Ρώσος Προκαθήμενος ζήτησε να αυστηροποιηθούν οι κανόνες που αφορούν την άμβλωση και το κράτος να δώσει μεγαλύτερη προσοχή στη στήριξη της οικογένειας σημειώνοντας ότι η μεγαλύτερη πρόκληση για τη Ρωσία είναι το δημογραφικό. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο πρόσφατο τρομοκρατικό χτύπημα με τα δεκάδες θύματα σε χώρο συναυλιών στη Μόσχα.

“Με βαθιά λύπη βιώνουμε όσα συνέβησαν πριν από λίγες μέρες στην αίθουσα συναυλιών Crocus City Hall. Το περιστατικό συγκλόνισε ολόκληρη τη χώρα. Αυτή η εγκληματική θηριωδία που στρέφεται κατά της χώρας μας και του λαού μας είχε οπωσδήποτε στόχο να εκφοβίσει τον κόσμο, να δημιουργήσει διαιρέσεις στην κοινωνία, να σπείρει φόβο και δυσπιστία και, το σημαντικότερο, να υπονομεύσει τη ζωή της κοινωνίας και του κράτους. Αν θέλετε, ήταν και ιδεολογικό σαμποτάζ. Ωστόσο, είναι προφανές ότι οι οργανωτές της τρομοκρατικής επίθεσης δεν πέτυχαν τον στόχο τους, αντίθετα, η αντίδραση ήταν αδιάλλακτη. Η θηριωδία καταδικάστηκε από όλους όσοι ανέλαβαν την ευθύνη να σχολιάσουν αυτό το γεγονός. Χιλιάδες άνθρωποι που στέκονται στις ουρές στη βροχή για να δώσουν αίμα στους τραυματίες, αυθόρμητες συλλογές δωρεών για να βοηθήσουν τα θύματα, η δεδηλωμένη ετοιμότητα ορισμένων εγχώριων τραπεζών να διαγράψουν χρέη δανείων στα θύματα της τραγωδίας – όλα αυτά μιλούν για έναν πολύ υψηλό βαθμό δημόσιας αλληλεγγύης, ηθικής ωριμότητας και ενσυναίσθησης, που υποδηλώνουν την ηθική κατάσταση της κοινωνίας μας”, είπε.

    

Το ΝΑΤΟ έδειξε υποκρισία το 1999 στη Γιουγκοσλαβία

Ο Πατριάρχης Μόσχας μίλησε και για την στρατιωτική επίθεση του ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας το 1999 η οποία, όπως είπε, έδειξε ξεκάθαρα την υποκρισία του δυτικού κόσμου και ταυτόχρονα τη δύναμη του σερβικού λαού, δήλωσε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος στην έκτακτη Παγκόσμια Ρωσική Λαϊκή Συνέλευση.

Ο Πατριάρχης κ.κ. Κύριλλος δήλωσε ότι το 1999 έγινε σαφές ότι οι λέξεις δημοκρατία, ελευθερία, ανθρώπινα δικαιώματα, διεθνές δίκαιο δεν αντιπροσωπεύουν τίποτα εάν είναι προς το συμφέρον των παγκόσμιων δυνάμεων. Ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής επίθεσης του ΝΑΤΟ εναντίον της Γιουγκοσλαβίας, βρισκόταν στο Βελιγράδι και είδε αυτόν τον βομβαρδισμό με τα μάτια του. “Έμεινα σε ένα ξενοδοχείο που ήταν πάνω από το κέντρο της πόλης και μπορούσα να δω τα πάντα από τη βεράντα του ξενοδοχείου. Δεν θα ξεχάσω ποτέ το αίσθημα έκπληξης όταν βλέπεις ρουκέτες να πετούν, να πέφτουν σε μια ειρηνική πόλη”, ανέφερε.  “Νομίζω ότι αυτή η εικόνα θα παραμείνει στα μάτια μου για το υπόλοιπο της ζωής μου”, πρόσθεσε.

Πρόκληση το δημογραφικό

Αναφερόμενος στο δημογραφικό ζήτημα για τη Ρωσία και το ρόλο της οικογένειας, είπε: “Η πιο σοβαρή πρόκληση για τη χώρα μας είναι η δημογραφική κατάσταση. Η οικογένεια είναι η βάση της ρωσικής εθνικής ζωής και το προπύργιο των παραδόσεων του ρωσικού κόσμου. Αυτός είναι ο πιο σταθερός, συντηρητικός θεσμός της κοινωνίας, υπεύθυνος για τη μετάδοση από γενιά σε γενιά θεμελιωδών ιδεών για τον κόσμο και τον άνθρωπο, για τη διαμόρφωση κοινωνικών δεξιοτήτων και, φυσικά, της αστικής ευθύνης. Όντας το κύριο σχολείο προσωπικής ανάπτυξης, η οικογένεια όχι μόνο βοηθά ένα άτομο να κατανοήσει τον κόσμο γύρω του, αλλά επίσης του διδάσκει αγάπη, καλοσύνη και συμπόνια και παρέχει σημαντικές ηθικές ιδέες και κατευθυντήριες γραμμές”.

Φωτογραφίες: Patriarchia.ru

»»»»»»  ΤΟ ΒΡΗΚΑΜΕ ΕΔΩ  ««««««Report