in ,

Μυστική αναφορά της ΜΙΤ για την διάλυση της Τουρκίας!

Μυστική αναφορά της ΜΙΤ για την διάλυση της Τουρκίας!

Τον σοβαρό κίνδυνο της διάλυσης της Τουρκίας ήδη πριν από δέκα χρόνια είχε προειδοποιήσει η ίδια η τουρκική μυστική υπηρεσία, η ΜΙΤ, αν δεν προχωρήσει στην διεύρυνση της εδαφικής της έκτασης, δηλαδή στην επέκταση της κυριαρχίας της στην ευρύτερη περιοχή.
Εδώ αντιλαμβάνεται κάνεις και την σημασία του δόγματος της Γαλάζιας Πατρίδας, που έχει διατυπωθεί τα τελευταία χρόνια από το τουρκικό καθεστώς και το οποίο θεωρείται σαν ζωτικής σημασίας για την ίδια τη ύπαρξη της Τουρκίας.

Συγκεκριμένα, η ΜΙΤ είχε εκδώσει επί τη ευκαιρία του κλεισίματος ογδόντα χρόνων από την ημέρα της ίδρυσης της, μια πολύ ενδιαφέρουσα αναφορά-έκθεση, η οποία έγινε αντικείμενο μεγάλων και συχνά θυελλωδών συζητήσεων στην γειτονική χώρα. Ενδεικτικό του περιεχομένου, αλλά και του κλίματος που δημιούργησε αυτή η αναφορά της ΜΙΤ, είναι τα χαρακτηριστικά πρωτοσέλιδα των τουρκικών εφημερίδων εκείνη την μέρα της δημοσιοποίησης της. Χουριέτ , «Δεν φτάνει πια η τακτική βλέπε και πράξε», εννοώντας η μεγάλη τουρκική εφημερίδα, (με αφορμή την έκθεση της ΜΙΤ), ότι τα πράγματα, δηλαδή ο κίνδυνος διάλυσης της Τουρκίας, έχει προχωρήσει ώστε απαιτούνται άμεσα μετρά αντιμετώπισης, Ραντικαλ, (την έχει κλείσει ο Ερντογάν), «Εκπληκτική παρέμβαση της ΜΙΤ», Ακσάμ, (φιλοκυβερνητική), «Σε μεγάλο κίνδυνο το εθνικό κράτος», και η ισλαμική μεγάλης κυκλοφορίας, Ζαμαν, (την έχει κλείσει ο Ερντογάν), «Έκπληξη από την ΜΙΤ – Θα χάσουν την κυριαρχία τους πολλά κράτη γι’ αυτό πρέπει να ετοιμάσουμε την άμυνα μας».

Το όλο πνεύμα της αναφοράς της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας, ήταν, εκτός των γενικότερων παρατηρήσεων που έκανε για τις παγκόσμιες εξελίξεις, μια μεγάλη και πολυσήμαντη προειδοποίηση προς το τουρκικό καθεστώς. Σύμφωνα με την ΜΙΤ, η Τουρκία βρίσκεται τα τελευταία χρόνια ενώ πλησιάζει στο έτος ορόσημο, 2023, στην κρισιμότερη καμπή της ιστορίας της. Η απειλή της πλήρης κατάρρευσης του καθεστώτος, εν όψει διαδικασιών διαμελισμού της ίδιας της Τουρκίας, είναι άμεση.

Στην ίδια αναφορά, ο πρώην αρχηγός της ΜΙΤ, Εμρέ Τανέρ, επισημαίνει ότι τα πράγματα έχουν φτάσει σε τέτοιο σημείο, ώστε μια ολιγωρία εκ μέρους της τουρκικής πλευράς θα είναι μοιραία, ακόμα και για την ύπαρξη της Τουρκίας σαν εθνικό κράτος με τα σημερινά γνωστά σύνορα. Ο Τανέρ υποστήριξε ότι βάση κάποιων κοσμοϊστορικών διαδικασιών που έχουν αρχίσει μετά το 1990 σε παγκόσμιο επίπεδο, ο εθνικός χαρακτήρας πολλών κρατών έχει φτάσει στο τέλος του και οι εξελίξεις που αναμένονται, θα αλλάξουν ριζικά τον παγκόσμιο χάρτη σε βάρος όσων δεν έχουν κατανοήσει αυτές τι αλλαγές και αδυνατούν να αντιδράσουν αποτελεσματικά.

Ιδιαίτερα ο Τανέρ επισήμανε τις σημαντικότατες εξελίξεις στο άμεσο περίγυρο της Τουρκίας, δηλαδή Μέση Ανατολή, Καύκασο αλλά και Βαλκάνια, όπου, όπως ισχυρίστηκε, βρίσκετε σε εξέλιξη μια γιγάντια διαδικασία ριζικής αλλαγής των συνόρων. Σαν δε πρώτη φάση αυτής της διαδικασίας, είναι η πλήρης αποσταθεροποίηση αυτών των περιοχών, κάτι που έχει ήδη αρχίσει με την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, τις ταραχές στον Καύκασο και την Μέση Ανατολή. Στο καυτό αυτό περίγυρο, η Τουρκία πρέπει να δείξει την έντονη και καθοριστική παρουσία της για να μην διατρέξει άμεσους κινδύνους για την ιδία τη ακεραιότητα της. Για τον λόγο αυτό, θα πρέπει να προχωρήσει σε άμεση οργάνωση των αμυντικών της δυνατοτήτων για να προστατέψει τα σύνορα της, που ούτε λίγο ούτε πολύ απειλούνται άμεσα.

Δηλαδή με λίγα λόγια η άμεση επέκταση της τουρκικής επιρροής στην ευρύτερη περιοχή και συνεπώς και των συνόρων της Τουρκίας, είναι ζωτικής σημασίας για την ίδια την ύπαρξη της.

»»»»»»  ΤΟ ΒΡΗΚΑΜΕ ΕΔΩ  ««««««Report