in

Πάστα Φλώρα

Πάστα Φλώρα

Υλικά
250γρ. βούτυρο

125γρ. άχνη ζάχαρη

2 αυγά

1 βανίλια

Ξύσμα από λεμόνι

500γρ. αλεύρι φαρίνα ή αν βάλετε αλεύρι για όλες χρήσης θα βάλετε και 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

500-600γρ. μαρμελάδα, γεύση της επιλογής σας

Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη.

Προσθέτουμε τα αυγά, το ξύσμα, τις βανίλιες και σιγά σιγά το αλεύρι.

Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο 30-40 λεπτά.

Παίρνουμε τα 3/4 της ζύμης βάζουμε σε φόρμα 30εκ. και την ανοίγουμε.

Βάζουμε την μαρμελάδα και με την υπόλοιπη ζύμη κάνουμε σχέδια και τα βάζουμε από πάνω.

Ψήνουμε στους 170 βαθμούς, στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσει, περίπου 35-40 λεπτά.

Πηγή: askitikon

Report