in , , , ,

Πλέον δεν υπάρχει αμφιβολία. Μέσα στο 2024 ξεκινάει και επίσημα ο Τρίτος Παγκόσμιος. Οι φονιάδες του ΝΑΤΟ έχουν χάρτη με πόλεις στη Ρωσία που θα χτυπηθούν με δυτικά όπλα από Ουκρανία

Πλέον δεν υπάρχει αμφιβολία. Μέσα στο 2024 ξεκινάει και επίσημα ο Τρίτος Παγκόσμιος. Οι φονιάδες του ΝΑΤΟ έχουν χάρτη με πόλεις στη Ρωσία που θα χτυπηθούν με δυτικά όπλα από Ουκρανία

Πλέον δεν υπάρχει αμφιβολία. Μέσα στο 2024 ξεκινάει και επίσημα ο Τρίτος Παγκόσμιος. Οι φονιάδες του ΝΑΤΟ έχουν χάρτη με πόλεις στη Ρωσία που θα χτυπηθούν με δυτικά όπλα από Ουκρανία

Οι ΗΠΑ δεν εμπλέκονται άμεσα αλλά ενθαρρύνουν παρασκηνιακά τα χτυπήματα σε ρωσικές πόλεις με δυτικά όπλα – Σκληρή θα είναι η ρωσική απάντηση 
Σε τεντωμένο σκοινί ακροβατεί το ΝΑΤΟ καθώς η στρατιωτική ήττα της Ουκρανίας έρχεται ολοένα και πιο κοντά.
Όσο πλησιάζει το τέλος τόσο πιο αποφασιστικός γίνεται ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg στην αντιρωσική του ρητορική.
Ο ακραίος λόγος του απερχόμενου γενικού γραμματέα του Βορειοατλαντικού Συμφώνου και το πράσινο φως στην άρση των περιορισμών για την Ουκρανία ως προς τη χρήση δυτικών όπλων για να χτυπήσει «νόμιμους στόχους» στη Ρωσία, συνιστά μία τρομακτικά επικίνδυνη κλιμάκωση.
«Ήρθε η ώρα για τους συμμάχους να σκεφτούν, εάν πρέπει να άρουν ορισμένους από τους περιορισμούς που έχουν θέσει στη χρήση όπλων που έχουν δώσει στην Ουκρανία.
Ειδικά τώρα που διεξάγονται πολλές μάχες στο Kharkiv.
Το να αρνηθεί κανείς στην Ουκρανία τη δυνατότητα χρήσης αυτών των όπλων εναντίον νόμιμων στρατιωτικών στόχων στη ρωσική επικράτεια δυσκολεύει πολύ την υπεράσπιση του εαυτού της», είχε πει σε συνέντευξη Τύπου.
Η Ουκρανία δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει δυτικά όπλα για να χτυπήσει τη Ρωσία λόγω των περιορισμών στις προμηθεύτριες χώρες, πρόσθεσε ο Stoltenberg.
Κατά τη γνώμη του, όταν το Βορειοατλαντικό Σύμφωνο προμηθεύει όπλα στην Ουκρανία, αυτά δεν ανήκουν πλέον στο ΝΑΤΟ – ανήκουν στην Ουκρανία.
Ο Stoltenberg ενθαρρύνει την εξουσιοδότηση των μελών τoυ ΝΑΤΟ να στείλουν όπλα στην Ουκρανία.

Ποιος θα δώσει στην Ουκρανία το πράσινο φως; – Χάρτης με ρωσικές πόλεις που θα χτυπηθούν

Οι ακόλουθες χώρες υποστηρίζουν την ιδέα των χτυπημάτων βαθιά μέσα στη Ρωσία: Βρετανία, Σουηδία,  Λετονία, Λιθουανία, Ολλανδία, Πολωνία, Φινλανδία, Γαλλία, Τσεχία, Σουηδία και Εσθονίa.
Οι ΗΠΑ ενθαρρύνουν την επιλογή αυτών των χωρών με κάθε δυνατό τρόπο. Αμερικανοί αξιωματούχοι τονίζουν ότι το μεγαλύτερο μέρος του Κογκρέσου και μέρος της διοίκησης του προέδρου Joe Biden υποστηρίζουν την πρωτοβουλία.
Υποτίθεται ότι το μόνο που απομένει είναι να πειστεί ο ίδιος ο Biden.
Αμερικανοί αξιωματούχοι δείχνουν χάρτες που υποδεικνύουν τις περιοχές στη Ρωσία που η Ουκρανία μπορεί να χτυπήσει με τη χρήση δυτικών όπλων — πρόκειται για μεγάλα εδάφη δυτικών και νότιων ομοσπονδιακών περιοχών της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Ωστόσο, υπάρχουν χώρες που αντιτίθενται σε τέτοια χτυπήματα και είναι οι: Ιταλία, Γερμανία.
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Stoltenberg, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov σημείωσε ότι το ΝΑΤΟ κλιμακώνει περαιτέρω τη σύγκρουση. Δεν ήταν απλώς μια προσωπική άποψη που εξέφρασε ο Stoltenberg – είναι το επίσημο πρόσωπο του ΝΑΤΟ, υπογράμμισε.
«Το ΝΑΤΟ φλερτάρει με πολεμική ρητορική ενώ βυθίζεται σε «στρατιωτική έκσταση», σημείωσε.
Αυτή είναι η πραγματικότητα την οποία πρέπει να συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε», είπε ο Peskov.
Χαρακτήρισε επίσης αντιφατική τη δήλωση Stoltenberg για την πρόθεση του ΝΑΤΟ να μην εμπλακεί σε άμεση σύγκρουση με τη Ρωσία.
Ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου τόνισε ότι το ΝΑΤΟ εμπλέκεται ήδη άμεσα στη σύγκρουση.
storm_1.jpeg
ΗΠΑ: Η Ουκρανία να αποφασίσει μόνη της εάν θα χτυπήσει τη Ρωσία με δυτικά όπλα – «Ναι» από 10 χώρες του ΝΑΤΟ

Η Ουκρανία έχει το δικαίωμα να επιλέξει μόνη της πώς θα διεξάγει στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον της Ρωσίας, δήλωσε η Μόνιμη Αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ Julianne Smith σχολιάζοντας τους περιορισμούς για τη διεξαγωγή επιθέσεων με τη χρήση αμερικανικών όπλων.
Σύμφωνα με τη Smith ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken και άλλοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ έχουν καταστήσει σαφές ότι αυτός είναι τελικά ο πόλεμος της Ουκρανίας.
Επομένως, εναπόκειται στην Ουκρανία να αποφασίσει πώς θα διεξάγει αυτόν τον πόλεμο.

Ποιες άλλες επιλογές έχει το ΝΑΤΟ για κλιμάκωση;

Η Πολωνία πιστεύει ότι το ΝΑΤΟ θα μπορούσε να κλείσει τους ουρανούς πάνω από τη δυτική Ουκρανία με αντιαεροπορικά συστήματα.
Η Γαλλία, η Βρετανία, ο Καναδάς, η Εσθονία και η Λιθουανία υποστηρίζουν την ιδέα.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Γερμανία παραμένουν αντίθετες σε αυτό.
Ο Stoltenberg διαβεβαίωσε ότι το ΝΑΤΟ δεν σχεδιάζει να στείλει ένα εκστρατευτικό σώμα, αλλά οι χώρες της συμμαχίας μπορούν να το κάνουν μεμονωμένα.

Η Βρετανία έκανε την αρχή με τους Storm Shadow

Την ίδια ώρα, η Ουκρανία έχει ήδη την άδεια του Ηνωμένου Βασιλείου να χρησιμοποιήσει πυραύλους Storm Shadow για να χτυπήσει τη Ρωσία.
Οι πύραυλοι Storm Shadow μπορούν να χτυπήσουν στόχους σε απόσταση 250 χιλιομέτρων.
Τον Μάιο, ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών David Cameron είπε ότι η Ουκρανία είχε το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει βρετανικά όπλα για να χτυπήσει τη Ρωσία.
Ο ουκρανικός στρατός εκμεταλλεύτηκε την άδεια του Ηνωμένου Βασιλείου να χρησιμοποιήσει πυραύλους αέρος-εδάφους μεγάλου βεληνεκούς Storm Shadow για να χτυπήσει ρωσικό έδαφος, δήλωσε ο Yuriy Sak, σύμβουλος του υπουργού Στρατηγικών Βιομηχανιών της Ουκρανίας, σε συνέντευξή του στο Bloomberg.
Όταν ρωτήθηκε εάν το Κίεβο θα χρησιμοποιούσε όπλα της ΕΕ για να χτυπήσει τη Ρωσία, o Sak σημείωσε ότι υπάήδη ένα τέτοιο προηγούμενο.
«Οι βρετανικές αρχές επέτρεψαν προηγουμένως στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει πυραύλους Storm Shadow μεγάλου βεληνεκούς που παρείχαν, και τους χρησιμοποιούμε ήδη με επιτυχία», είπε ο Ουκρανός αξιωματούχος.
Δεν διευκρίνισε τις περιοχές στις οποίες χρησιμοποιήθηκε αυτό το είδος όπλου.
Στις αρχές Μαΐου 2024, ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών είπε στο Reuters ότι η Ουκρανία έχει το δικαίωμα να χτυπήσει τη Ρωσία με βρετανικά όπλα.
Τον Φεβρουάριο του 2023, ο Βρετανός πρωθυπουργός Rishi Sunak δήλωσε ότι ήταν έτοιμος να στείλει όπλα μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία.
Διευκρίνισε ότι το Λονδίνο θα είναι το πρώτο που θα μεταφέρει αυτού του είδους τα όπλα στο Κίεβο.
Οι αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου μετέφεραν πυραύλους Storm Shadow στην Ουκρανία τον Μάιο του 2023.
Οι πύραυλοι έχουν σχεδιαστεί για να χτυπούν σταθερούς στόχους σε απόσταση έως και 250 χιλιομέτρων.
Τον Απρίλιο του 2024, οι βρετανικές αρχές σχεδίαζαν να μεταφέρουν τα ακόλουθα όπλα στην Ουκρανία: 400 οχήματα, 60 σκάφη, περίπου 4 εκατομμύρια βλήματα φορητών όπλων, περισσότερους από 1.600 πυραύλους και συστήματα αεράμυνας.
Η Ουκρανία θα λάβει επίσης πυραύλους Storm Shadow.
Στις 13 Μαΐου, οι ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας κατέρριψαν τέσσερις κατευθυνόμενους πυραύλους αεροσκαφών Storm Shadow που η Ουκρανία εκτόξευσε για να πλήξει την Κριμαία, δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Οι Ρώσοι θα απαντήσουν με όλους τους δυνατούς τρόπους

Είναι δεδομένο ότι η Ρωσία θα απαντήσει με όλους τους δυνατούς τρόπους, εάν οι ΗΠΑ επιτρέψουν στην Ουκρανία να χτυπήσει ρωσικό έδαφος με αμερικανικά όπλα.
«Είναι μια εντελώς απερίσκεπτη ιδέα να εξαπολύσουμε πυραυλικές επιθέσεις στη Ρωσία, ακόμη κι αν είναι Αμερικανοί, έχουν την δυνατότητα», έχει δηλώσει ο Βρετανός αναλυτής Αλέξανδρος Μερκούρης.
Σύμφωνα με τον Μερκούρη, η Ρωσία θα μπορέσει να χτυπήσει αμερικανικές βάσεις σε όλο τον κόσμο.
Είναι βέβαιος ότι οι ΗΠΑ δεν θα έχουν αρκετή δύναμη για να αντιμετωπίσουν την απάντηση της Ρωσίας.
Ωστόσο, όπως σημείωσε, οι αμερικανικές ελίτ δεν ανησυχούν καθόλου για την πιθανή αντίδραση της Ρωσίας στο απελπισμένο βήμα των ΗΠΑ.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Biden αργά ή γρήγορα θα συμφωνήσει στη χρήση αμερικανικών όπλων εναντίον του ρωσικού εδάφους, πρόσθεσε.
Πρόσφατα ο επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των ΗΠΑ, Michael McCaul, κάλεσε τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken να άρει την απαγόρευση στην Ουκρανία να χτυπάει ρωσικό έδαφος με αμερικανικά όπλα.
Μάλιστα ο Michael McCaul έδειξε ένα χάρτη του ρωσικού εδάφους και ποιες περιοχές θα μπορούσαν να καλύψουν οι πύραυλοι ATACMS που προμήθευσαν οι ΗΠΑ.
Για τους ρώσους μια τέτοια εξέλιξη θα οδηγήσει σε άμεση σύγκρουση με τις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

»»»»»»  ΤΟ ΒΡΗΚΑΜΕ ΕΔΩ  ««««««Report