in

Πως μπορείτε να ξεχωρίσετε το καλό, ανόθευτο μέλι!

Πως μπορείτε να ξεχωρίσετε το καλό, ανόθευτο μέλι!

Το μέλι, το συγκλονιστικό αυτό προϊόν της Φύσης, είναι ένας πραγματικός θησαυρός υγείας, δύναμης και ομορφιάς.

Πολλοί όμως προσπαθούν να σας ξεγελάσουν με νοθευμένα προϊόντα που κυκλοφορούν ευρέως στην αγορά, οπότε και ο θησαυρός αποδεικνύεται… κάρβουνο.

Δείτε πως μπορείτε να ξεχωρίσετε το καλό από το νοθευμένο μέλι, με αυτά τα μικρά τρικ:

Τι γράφει η ετικέτα;

Πολύ σημαντικό είναι να διαβάζουμε τι αναγράφεται στη συσκευασία του μελιού. Αναγράφεται σαφώς η λέξη μέλι; Εάν ναι έχει καλώς… αλλιώς υπάρχει πρόβλημα. Επίσης, θα πρέπει να αναγράφονται σαφώς τα συστατικά.

Ποια είναι η υφή του;

Το μέλι από τη φύση είναι παχύρρευστο. Μπορείτε εύκολα να διαπιστώσετε την υφή, μόνο γέρνοντας ελαφρώς την συσκευασία. Εάν είναι παραπάνω ρευστό, τότε έχει περισσότερη υγρασία, άρα είναι μάλλον νοθευμένο. Προτιμάτε πάντα τα παχύρρευστα μέλια.

Η κρυστάλλωση δείχνει νοθεία;

Ένας ευρέως διαδεδομένος μύθος για το μέλι, αφορά την κρυστάλλωσή του. Η κρυστάλλωση- και όχι ζαχάρωμα όπως συνηθίζεται να λέγεται είναι φυσική διαδικασία και οφείλεται στην περιεκτικότητα του φυσικού μελιού σε γλυκόζη. Άρα όταν δείτε το μέλι σας να κρυσταλλώνει σημαίνει ότι είναι 100% φυσικό!

Το ποτήρι και το νερό

Κλασικό τεστ για την φυσικότητα του μελιού είναι εκείνο με το ποτήρι και το νερό. Ρίχνουμε μία κουταλιά μέλι σε ένα ποτήρι με νερό. Το φυσικό μέλι δεν διαλύεται και κάθεται στον πάτο του ποτηριού. Το νοθευμένο με ζάχαρη διαλύεται αμέσως. Όσο πιο νοθευμένο είναι τόσο πιο εύκολα διαλύεται στο νερό.

Το αγγίζουμε και καταλαβαίνουμε

Ένα ακόμη εύκολο τεστ είναι να τρίψουμε λίγο μέλι στα δάχτυλά μας. Το φυσικό μέλι θα απορροφηθεί από το δέρμα μας, ενώ το νοθευμένο θα κολλάει- λόγω της υψηλής προσθήκης ζάχαρης.

Η γεύση του οδηγός

Τέλος, σημαντικό είναι να γευτείτε το μέλι σας. Το φυσικό μέλι αφήνει στο στόμα και τη γλώσσα μία ελαφριά αίσθηση καψίματος, το νοθευμένο ποτέ.

Ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε να καταλαβαίνετε καλύτερα ποια είναι η ποιότητα του μελιού που αγοράσατε.

Γενικός κανόνας είναι να προτιμάτε πάντα τα αγνά προϊόντα της Ελληνικής Γης, για να μπορείτε να επωφεληθείτε πλήρως από τα θαυματουργά της συστατικά.

Πηγή: simeiakairwn

Report