in

Πραξικόπημα (;) στη Λευκορωσία απεργάζεται το ΝΑΤΟ – Αποκαλύφθηκε το σχέδιο αποσταθεροποίησης

Πραξικόπημα (;) στη Λευκορωσία απεργάζεται το ΝΑΤΟ – Αποκαλύφθηκε το σχέδιο αποσταθεροποίησης

Πραξικόπημα (;) στη Λευκορωσία απεργάζεται το ΝΑΤΟ – Αποκαλύφθηκε το σχέδιο αποσταθεροποίησης

Αυτό θα μπορούσε να δώσει στη Δύση περισσότερη ισχύ στις επερχόμενες ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Ρωσία, εάν πετύχει
Ένα ανατριχιαστικό σχέδιο έχουν αποκαλύψει τα λευκορωσικά μέσα ενημέρωσης για την συνωμοσία της Δύσης με στόχο την αποσταθεροποίηση και στη συνέχεια εισβολή στη χώρα.
Οι υπάρχουσες εκστρατείες πληροφοριακού πολέμου αποσκοπούν στη διευκόλυνση της στρατολόγησης περισσότερων πρακτόρων, οι οποίοι αργότερα θα οργανώσουν μια τρομοκρατική εξέγερση χρησιμοποιώντας όπλα που προμηθεύονται από την Ουκρανία.
Στη συνέχεια, μισθοφόροι θα εισβάλουν από το νότο, θα πραγματοποιήσουν επιδρομές με drone εναντίον στρατηγικών στόχων και θα επιχειρήσουν να καταλάβουν την πρωτεύουσα.
Εάν τα καταφέρουν, τότε οι αρχές του πραξικοπήματος θα ζητήσουν μια συμβατική στρατιωτική επέμβαση του ΝΑΤΟ.

Έχουν σταχυολογηθεί επίσης και 12 ενημερώσεις σχετικά με αυτό το σενάριο τον τελευταίο ενάμιση χρόνο:

* 25 Μαΐου 2023: «Το ΝΑΤΟ μπορεί να θεωρήσει ότι η Λευκορωσία είναι «εύκολος στόχος» κατά τη διάρκεια της επερχόμενης αντεπίθεσης του Κιέβου»
* 1 Ιουνίου 2023: «Η ΕΕ αναμένει ότι ο πόλεμος δια αντιπροσώπων ΝΑΤΟ-Ρωσίας θα επεκταθεί»
* 14 Ιουνίου 2023: “Ο Lukashenko άφησε να εννοηθεί έντονα ότι αναμένει εισβολές αντιπροσώπων όπως το Μπέλγκοροντ κατά της Λευκορωσίας”
* 14 Δεκεμβρίου 2023: «Η Λευκορωσία προετοιμάζεται για τρομοκρατικές εισβολές από την Πολωνία μέσω του Μπέλγκοροντ»
* 19 Φεβρουαρίου 2024: «Η υποστηριζόμενη από τη Δύση βασισμένη στο εξωτερικό αντιπολίτευση της Λευκορωσίας σχεδιάζει εδαφικές αναθεωρήσεις»
* 21 Φεβρουαρίου 2024: «Η Δύση σχεδιάζει μια πρόκληση ‘ψευδούς σημαίας’ στην Πολωνία για να κατηγορήσει τη Ρωσία και τη Λευκορωσία;»
* 26 Απριλίου 2024: «Ανάλυση του ισχυρισμού της Λευκορωσίας για την πρόσφατη αποτροπή επιθέσεων με drone από τη Λιθουανία»
* 30 Ιουνίου 2024: «Παρατηρήστε τη στρατιωτική συσσώρευση της Ουκρανίας κατά μήκος των συνόρων της Λευκορωσίας»
* 12 Αυγούστου 2024: «Τι υπάρχει πίσω από τη στρατιωτική συσσώρευση της Λευκορωσίας κατά μήκος των ουκρανικών συνόρων;»
* 13 Αυγούστου 2024: «Απειλές για την ασφάλεια στη Λευκορωσία»
* 19 Αυγούστου 2024: «Η Ουκρανία φέρεται να έχει ανεπτυγμένους 120.000 στρατιώτες κατά μήκος των συνόρων της με τη Λευκορωσία»
* 26 Αυγούστου 2024: «Η Ουκρανία μπορεί να ετοιμάζεται να επιτεθεί ή να αποκόψει τη νοτιοανατολική πόλη Gomel της Λευκορωσίας»
* 28 Σεπτεμβρίου 2024: «Η προειδοποίηση της Λευκορωσίας σχετικά με τη χρήση πυρηνικών όπλων μάλλον δεν είναι μπλόφα»

Πυρηνικός κίνδυνος

Η ουκρανική εισβολή αυτού του καλοκαιριού στην περιοχή Κουρσκ της Ρωσίας θα μπορούσε επίσης να ενθάρρυνε τους συνωμότες.
Δεν ακολούθησαν πυρηνικά αντίποινα από τη Ρωσία παρά την απειλή που αποτελούσε αυτή η επίθεση με την υποστήριξη του ΝΑΤΟ για την εδαφική της ακεραιότητα.
Ομοίως, θα μπορούσαν να υπολογίσουν ότι ούτε η Ρωσία ούτε η Λευκορωσία (η οποία φιλοξενεί τα τακτικά πυρηνικά της πρώτης) θα κατέφευγαν σε αυτά τα μέσα εάν αναπαράγουν αυτό το σενάριο στο δεύτερο, ειδικά εάν η εισβολή προερχόταν επίσης από την Ουκρανία αντί από χώρες του ΝΑΤΟ όπως η Πολωνία.
Αυτό θα μπορούσε να δώσει στη Δύση περισσότερη ισχύ στις επερχόμενες ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Ρωσία, εάν πετύχει.
Αυτό μπορεί να ακούγεται λογικό στα χαρτιά, αλλά στην πράξη, αγνοεί το γεγονός ότι μόλις τέθηκε σε ισχύ το επικαιροποιημένο πυρηνικό δόγμα της Ρωσίας και ότι ο Putin απάντησε στη χρήση των δυτικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς από την Ουκρανία χρησιμοποιώντας το υπερηχητικό μέσο τελευταίας τεχνολογίας, πύραυλο Oreshnik σε μάχη.
Το πρώτο επιτρέπει τη χρήση πυρηνικών όπλων ως απάντηση στο είδος των απειλών που θέτει αυτό το σενάριο, ενώ το δεύτερο προοριζόταν ως σήμα προς τη Δύση ότι ο Putin ανεβαίνει τη σκάλα κλιμάκωσης.

Ο ρόλος της Λευκορωσίας

Συνολικά, οι τελευταίες εξελίξεις δείχνουν ότι η απάντηση της Ρωσίας σε μια αντισυμβατική εισβολή μισθοφόρων στη Λευκορωσία ή/και σε μια συμβατική ουκρανική εισβολή μπορεί να είναι διαφορετική από την απάντησή της στο Κουρσκ και αυτό θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως το οιωνός μιας κρίσης τύπου Κούβας.
Η Ρωσία δεν έχει την πολυτέλεια να έχει στο έδαφος της Λευκορωσίας αντιπάλους, λόγω της απειλής για την εθνική ασφάλεια που αυτό παρουσιάζει και επίσης επειδή θα υπονόμευε σε μεγάλο βαθμό τη διαπραγματευτική της θέση.
Θα μπορούσε κάλλιστα η Δύση να το γνωρίζει αυτό και έτσι ελπίζει να προκαλέσει ακριβώς μια τέτοια απάντηση από τη Ρωσία με την προσδοκία ότι η «κλιμάκωση προς αποκλιμάκωση» μπορεί να τερματίσει τη σύγκρουση με καλύτερους όρους για την πλευρά τους.
Αυτό θα ήταν ένα τεράστιο στοίχημα, καθώς το διακύβευμα είναι πολύ μεγαλύτερο για τη Ρωσία παρά για τη Δύση, μειώνοντας έτσι τις πιθανότητες να συμφωνήσει η πρώτη στις παραχωρήσεις που μπορεί να απαιτήσει η δεύτερη, όπως το πάγωμα της σύγκρουσης κατά μήκος της υπάρχουσας Γραμμής Επαφής χωρίς τίποτα άλλο σε αντάλλαγμα.

Ένα ακόμη σενάριο

Υπάρχει επίσης η πιθανότητα η προσπάθεια της Δύσης να αποσταθεροποιήσει και να εισβάλει στη Λευκορωσία, είτε μέσω μισθοφόρων ή/και συμβατικών ουκρανικών στρατευμάτων (μια συμβατική στρατιωτική επέμβαση του ΝΑΤΟ δεν είναι πιθανή σε αυτό το στάδιο), να ματαιωθεί και τίποτα άλλο να μην προκύψει από αυτή τη συνωμοσία.
Πολύ λιγότερο πιθανό αλλά ακόμα αδύνατο να αποκλειστεί είναι ότι η Ρωσία ζητά από τη Λευκορωσία να αφήσει μια από τις προαναφερθείσες εισβολές να σημειώσει αρκετή πρόοδο ώστε να δικαιολογήσει τη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων κατά της Ουκρανίας για «κλιμάκωση προς αποκλιμάκωση» με καλύτερους όρους για τη Ρωσία.
Αυτό θα ήταν επίσης ένα τεράστιο στοίχημα, ωστόσο, καθώς η υπέρβαση του πυρηνικού ορίου μπορεί να αυξήσει τρομερά τα διακυβεύματα για τη Δύση, καθώς οι ηγέτες της το βλέπουν ειλικρινά, ακόμη κι αν η πρωταρχική πρόθεση είναι μόνο να τιμωρήσει την Ουκρανία.
Ωστόσο, βλέποντας πώς ο Putin ανεβαίνει τώρα τη σκάλα της κλιμάκωσης, μπορεί να επηρεαστεί από «γεράκια» συμβούλους.
Σε κάθε περίπτωση, ανεξάρτητα από το ό,τι μπορεί να συμβεί, το γεγονός είναι ότι είναι προνόμιο της Δύσης εάν η Λευκορωσία είναι ή όχι αποσταθεροποιημένη και ενδεχομένως επίσης υπό εισβολή.

www.bankingnews.gr

»»»»»»  ΤΟ ΒΡΗΚΑΜΕ ΕΔΩ  ««««««



Report