Ψωμί μαλακό σαν βαμβάκι

Έχω πειραματιστεί πολύ με αρκετές & διάφορες μπορώ να πω συνταγές για να φτιάξω κι γω μόνη μου ψωμάκι σπιτικό,ώσπου κατέληξα σε αυτήν εδώ τη συνταγή.

Το να φτιάξω μόνη μου ψωμί το θεωρούσα κάτι ακατόρθωτο,λέω δε θα τα καταφέρω ποτέ,ώσπου η 1η μου απόπειρα ήταν στη 1η καραντίνα και κάθε φορά προσπαθούσα να βγει πιο μαλακό & πιο νόστιμο από τη 1η μου φορά.

Μπορώ να πω ότι είμαι πάρα πολύ χαρούμενη & περήφανη γι’αυτό😊

Όσοι-ες λοιπόν δυσκολεύεστε να φτιάξετε μόνοι σας το δικό σας σπιτικό ψωμάκι δοκιμάστε τη παρακάτω συνταγή,είναι πολύ εύκολη & τα ψωμάκι βγαίνουν πολύ μαλακά & αφράτα. Δε θα ξαναπάρετε από τον φούρνο.

Υλικά

1 ξηρή μαγιά
200 ml γάλα
350 γρ. αλεύρι ΓΟΧ
45 γρ. βούτυρο
40 γρ. ζάχαρη
1 αυγό
7 γρ.αλάτι

Εκτέλεση

Διαλύουμε τη μαγιά μαζί με τη ζάχαρη στο χλιαρό γάλα. Προσθέτουμε τ’αυγό & ανακατεύουμε.

Βάζουμε περίπου το μισό αλεύρι & συνεχίζουμε το ανακάτεμα,μέχρι να γίνει ζύμη. Ενσωματώνουμε το λιωμένο βούτυρο, χτυπάμε να ενσωματωθεί στη ζύμη.

Σκεπάζουμε με μεμβράνη & την αφήνουμε για 30′ να ξεκουραστεί. Τη πλάθουμε , τη σκεπάζουμε & την αφήνουμε για 20′.

Επαναλαμβάνουμε,το πλάσιμο,σκεπάζουμε & αφήνουμε για ακόμη 30′.

(Εγώ για να αποφύγω όλο αυτό,τ άφησα 1-1μιση ώρα να φουσκώσει και δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα)

Εφόσον είναι έτοιμη η ζύμη μας,τη χωρίζουμε σε 4 μέρη.  Τ’ανοίγουμε σε φύλλα & τα τυλίγουμε σε ρολά.

Τα τοποθετούμε σε φόρμα (εγώ τα έβαλα σε φόρμα σιλικόνης,αλλιώς βάλτε λαδόκολλα σε ταψί) & τ’αφήνουμε για 1 ώρα( δε τ’άφησα) να φουσκώσουν.

Τέλος,τ’αλείφουμε με λίγο γάλα & ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Πηγή: oikohouse

Report