Συνταγή για Σέρβικη Τυρόπιτα Gibanica
Υλικά
1 ώρα
12 μερίδες
1 πακέτο φύλλο κρούστας
3 αυγά
300 γρ. τυρί φέτα
100 γρ. ανθότυρο
1 κεσεδάκι γιαούρτι
100 ml γάλα
80 ml σπορέλαιο
1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γλ. αλάτι
φύλλα Σπορέλαιο για τα
1 αυγό και σπορέλαιο για την επικάλυψη
Οδηγίες μαγειρέματος
1
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς. Λαδώνουμε ένα ταψάκι 20Χ30 εκ.
2
Σε ένα μεγάλο μπολ χυπάμε τα αυγά και ρίχνουμε τα τυριά τριμμένα. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά. Χτυπάμε καλά ώστε να έχουμε ένα σχετικά ομοιογενές μείγμα το οποίο θα είναι αρκετά ρευστό.
3
Απλώνουμε τρία φύλλα στο ταψί μας τα οποία έχουμε ραντίσει με το λάδι. Αφήνουμε τις άκρες να προεξέχουν λίγο από το ταψί.
4
Κρατάμε άλλα δύο φύλλα και τα υπόλοιπα τα τσαλακώνουμε με τα χέρια μας και τα βουτάμε μέσα στο μείγμα των αυγών. Φροντίζουμε να καλυφθούν καλά με το μείγμα. Τα βγάζουμε ένα ένα και τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο στο ταψί. Τα φύλλα μας έχουν σχήμα περίπου μπάλας δεν τα ανοίγουμε όταν τα βάζουμε στο ταψί μας. Αφού τελειώσουν, κλείνουμε με τα φύλλα που προεξέχουν και καλύπτουμε με τα τελευταία δύο που κρατήσαμε. Ρίχνουμε λίγο λάδι και από πάνω το αυγό χτυπημένο με λίγο νεράκι.
5
Ψήνουμε για 40 -45 λεπτά στις αντιστάσεις.
Και σε μία παραλλαγή…
»»»»»» ΤΟ ΒΡΗΚΑΜΕ ΕΔΩ ««««««