in ,

Θέλουν τα Νανορομπότ να ρέουν στο σώμα μας «μέχρι το 2030» και να χρησιμοποιούνται για τη σύνδεση του εγκεφάλου μας στο διαδίκτυο

Θέλουν τα Νανορομπότ να ρέουν στο σώμα μας «μέχρι το 2030» και να χρησιμοποιούνται για τη σύνδεση του εγκεφάλου μας στο διαδίκτυο

Θέλουν τα Νανορομπότ να ρέουν στο σώμα μας «μέχρι το 2030» και να χρησιμοποιούνται για τη σύνδεση του εγκεφάλου μας στο διαδίκτυο

Από τη στιγμή που χιλιάδες νανορομπότ κινούνται με φερμουάρ μέσα στο σώμα σας, θα εξακολουθείτε να έχετε τον έλεγχο του μυαλού, της θέλησης και των συναισθημάτων σας ή τα νανορομπότ θα εκτελούν την εκπομπή; Σύμφωνα με την Google , ένα nanobot είναι «μια υποθετική, πολύ μικρή, αυτοκινούμενη μηχανή, ειδικά αυτή που έχει κάποιο βαθμό αυτονομίας και μπορεί να αναπαραχθεί». Οι επιστήμονες εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες εργάζονται σε νανορομπότ που μπορούν να ταξιδέψουν μέσα στο σώμα μας με εκπληκτικές ταχύτητες, να παραδώσουν φάρμακα σε στοχευμένες τοποθεσίες και ακόμη και να εισέλθουν στα εγκεφαλικά μας κύτταρα. Τελικά, οι ερευνητές ελπίζουν να χρησιμοποιήσουν νανορομπότ για να συνδέσουν τον εγκέφαλό μας απευθείας με το Διαδίκτυο. Αντιλαμβάνομαι ότι όλα αυτά ακούγονται αρκετά τρελά, αλλά όπως θα δείτε παρακάτω, όλα όσα μοιράζομαι μαζί σας έχουν τεκμηριωθεί.

Ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν ακόμη ότι κάποια μέρα τα νανορομπότ θα είναι πραγματικά ικανά να επιτρέψουν στους ανθρώπους να ζουν επ ‘αόριστον. Τα παρακάτω προέρχονται από ένα άρθρο με τίτλο «Τα νανορομπότ θα ρέουν στο σώμα σας μέχρι το 2030» 

Οι φουτουριστές ισχυρίζονται συχνά ότι τα νανορομπότ κρατούν το κλειδί για την αιώνια ζωή. Ο εφευρέτης, συγγραφέας και μελλοντολόγος της Google, Ray Kurzweil, σε μια συνέντευξη με τον Neil deGrasse, ισχυρίστηκε ότι τα μικροσκοπικά νανορομπότ στην κυκλοφορία του αίματός μας θα μας εμποδίσουν να πεθάνουμε το 2030. Σύμφωνα με τον Kurzweil, τα νανορομπότ θα ταξιδέψουν μέσα σας σε μοριακό επίπεδο, προστατεύοντας το βιολογικό σας σύστημα και διασφαλίζοντας ότι θα έχετε μια καλή και μεγάλη διάρκεια ζωής. Το μέλλον είναι πιο κοντά από όσο νομίζετε!

Σίγουρα δεν θέλω νανορομπότ να «ρέουν μέσα από το σώμα μου» μέχρι το 2030.

Αλλά αυτό είναι το μέλλον που έχουν σχεδιάσει για εμάς.

Στο Κολοράντο, μια ομάδα επιστημόνων έχει ήδη αναπτύξει νανορομπότ που μπορούν να ταξιδέψουν μέσα από ανθρώπινα σώματα «με απίστευτες ταχύτητες» 

Ο Wyatt Shields, IV, PhD, Χημικός & Βιολόγος Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο, Boulder λέει, «Τα ιατρικά μικρορομπότ είναι, ουσιαστικά, συσκευές μικροκλίμακας. Οπότε, μιλάμε για συσκευές πέντε έως 10 φορές πιο λεπτές από την ανθρώπινη τρίχα».

Μια ομάδα μηχανικών στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο, Boulder, σχεδίασε μια νέα κατηγορία μικροσκοπικών, αυτοκινούμενων ρομπότ που μπορούν να περάσουν με φερμουάρ μέσα από ένα σώμα με απίστευτες ταχύτητες. Τα bots είναι κατασκευασμένα από πολυμερή υλικά που είναι βιοσυμβατά χρησιμοποιώντας μια τεχνολογία παρόμοια με την τρισδιάστατη εκτύπωση. Μοιάζουν με μικρές ρουκέτες με τρία μικροσκοπικά πτερύγια.

«Και το αποτέλεσμα είναι ότι αυτά τα ρομπότ κινούνται πολύ γρήγορα. Έτσι, με την τάξη πολλών εκατοντάδων μήκων σώματος ανά δευτερόλεπτο, νομίζω ότι είναι 120 ή 140 μήκη σώματος ανά δευτερόλεπτο. Έτσι, αυτό θα ισοδυναμούσε με ένα άτομο ύψους έξι ποδιών που τρέχει 400 μίλια την ώρα», προσθέτει ο καθηγητής Σιλντς.

Οι ερευνητές οραματίζονται μια μέρα κατά την οποία χιλιάδες νανορομπότ κινούνται με φερμουάρ μέσα στο σώμα μας εκτελώντας διάφορες εργασίες.

Για παράδειγμα, μια εταιρεία στην Καλιφόρνια εργάζεται πραγματικά σε νανορομπότ που είναι «σχεδιασμένα για να μεταφέρουν φάρμακα στην ακριβή θέση στο σώμα όπου χρειάζεται» 

Η startup Bionaut Labs με έδρα την Καλιφόρνια ανέπτυξε ένα νανορομπότ στο μέγεθος ενός κόκκου ρυζιού που έχει σχεδιαστεί για να μεταφέρει φάρμακα στην ακριβή τοποθεσία του σώματος όπου χρειάζεται. Αν το καλοσκεφτείτε, ο συμβατικός τρόπος χορήγησης φαρμάκου δεν έχει νόημα: Ένα παυσίπονο επηρεάζει ολόκληρο το σώμα αντί μόνο στο χέρι που πονάει και η χημειοθεραπεία ξεπλένεται σε όλες τις φλέβες αντί να στοχεύει ακριβώς τον όγκο.

Για πολλούς ανθρώπους, μια τέτοια τεχνολογία θα ακούγεται απολύτως υπέροχη.

Αρκετές νεοφυείς επιχειρήσεις και ακαδημαϊκά ινστιτούτα σε όλο τον κόσμο εργάζονται για την ανάπτυξη μιας τέτοιας λύσης, αλλά η Bionaut Labs φαίνεται να είναι η πιο απομακρυσμένη στην προώθηση της εφεύρεσής της. «Μπορείτε να σκεφτείτε τον Bionaut ως μια μικροσκοπική βίδα που κινείται μέσα στις φλέβες σαν να κατευθύνεται από ένα αόρατο κατσαβίδι μέχρι να φτάσει στον όγκο», εξηγεί ο Shpigelmacher. Μέσω του Zoom, μοιράζεται την οθόνη μιας μηχανής ακτίνων Χ στο εργαστήριό του στο Culver City για να δείξει πώς η ημιδιαφανής, κιτρινωπή συσκευή περιστρέφεται κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης στο σώμα. Το nanobot περιέχει έναν μικροσκοπικό αλλά ισχυρό μαγνήτη. Το «αόρατο κατσαβίδι» είναι ένα εξωτερικό μαγνητικό πεδίο που περιστρέφει αυτόν τον μαγνήτη μέσα στη συσκευή και τον κάνει να κινείται και να αλλάζει κατευθύνσεις.

Σίγουρα ακούγεται πολύ εντυπωσιακό.

Ποιοι είναι όμως οι κίνδυνοι;

Πολλοί ανησυχούν ότι κάποια μέρα η τεχνολογία νανορομπότ θα μπορούσε ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί για να υποδουλώσει εντελώς την ανθρωπότητα.

Ακόμη και τώρα, οι επιστήμονες αναπτύσσουν νανορομπότ που μπορούν πραγματικά να μπουν μέσα στα κύτταρα και να μεταδώσουν πληροφορίες στον έξω κόσμο. Τα παρακάτω προέρχονται από ένα άρθρο με τίτλο «Τα νανορομπότ μπορούν τώρα να εισέλθουν στα εγκεφαλικά κύτταρα για να κατασκοπεύσουν αυτό που κάνουν» 

Η Deblina Sarkar έχει μεγάλα όνειρα για τις μικρές μηχανές που φτιάχνει. Μερικές από τις εξαιρετικά μικροσκοπικές ηλεκτρονικές συσκευές της είναι μικρότερες από μια κόκκους σκόνης. Και τα όνειρά της; Είναι τόσο μεγάλα που μπορεί μια μέρα να μπορέσουν να σώσουν το μυαλό σου.

Ο Sarkar είναι ένας επιστήμονας του MIT που προσπαθεί να χρησιμοποιήσει τη νανοτεχνολογία για να βοηθήσει όσους πάσχουν από τη νόσο του Αλτσχάιμερ και τη νόσο του Πάρκινσον.

Η ομάδα της δημιούργησε κάτι που ονομάζεται «Cell Rover» που έχει εισέλθει σε ένα κελί αυγού βατράχου και μετέδωσε επιτυχώς ένα σήμα από το εσωτερικό…

Η πιο καινοτόμος συσκευή της ομάδας της μπορεί να είναι το Cell Rover. Μια μικροσκοπική, επίπεδη κεραία, αυτό το rover μπορεί να μεταδώσει ένα σήμα από το εσωτερικό μιας κυψέλης — χωρίς να το βλάψει.

Σε μια μελέτη πέρυσι, η Sarkar και οι συνεργάτες της τοποθέτησαν ένα Cell Rover σε ένα κελί αυγού βατράχου. Χρησιμοποιώντας μαγνητικά πεδία, ώθησαν απαλά τη συσκευή στο αυγό. Μόλις μπήκε με ασφάλεια μέσα, οι ερευνητές ενεργοποίησαν ένα διαφορετικό μαγνητικό πεδίο. Αυτό έκανε τα μόρια στη νανοσυσκευή να δονούνται.

Αυτές οι δονήσεις δεν έβλαψαν το κύτταρο. Απλώς άλλαξαν το μαγνητικό πεδίο του ίδιου του Cell Rover. Ένας δέκτης έξω από το αυγό ανίχνευσε το αλλοιωμένο μαγνητικό πεδίο του τρεμουλιαστή. Με αυτόν τον τρόπο, η συσκευή είχε τη δυνατότητα να επικοινωνεί με τον έξω κόσμο.

Αλλά αυτή είναι μόνο η αρχή αυτού που ελπίζουν να επιτύχουν αυτοί οι ερευνητές.

Τελικά, ο Sarkar σκοπεύει να «εισάξει νανοσυσκευές μεταξύ των ανθρώπινων νευρώνων» προκειμένου να κάνει τον εγκέφαλό μας ακόμα πιο γρήγορο από ό,τι είναι σήμερα…

Τελικά, ο Sarkar ελπίζει να εισάγει νανοσυσκευές μεταξύ των ανθρώπινων νευρώνων. Αυτό θα μπορούσε να ενισχύσει την υπολογιστική ταχύτητα του μυαλού μας. Ο εγκέφαλός μας είναι αξιοσημείωτος, λέει, αλλά προσθέτει «θα μπορούσαμε να είμαστε καλύτεροι από αυτό που είμαστε».

Περιττό να πούμε ότι δεν θα σταματήσει εκεί.

Ο Ray Kurzweil ανυπομονεί για την ημέρα που τα νανορομπότ θα «παρέχουν εικονική και επαυξημένη πραγματικότητα μέσα από το νευρικό σύστημα» και θα επιτρέψουν στον εγκέφαλό μας να συνδεθεί απευθείας στο Διαδίκτυο…

Μια θέση μου είναι ότι πρόκειται να συγχωνευθούμε με την έξυπνη τεχνολογία που δημιουργούμε. Το σενάριο που έχω είναι ότι θα στείλουμε ιατρικά νανορομπότ στην κυκλοφορία του αίματός μας. Μια εφαρμογή αυτών των ιατρικών νανορομπότ θα είναι η επέκταση του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Αυτό αποκαλώ την τρίτη γέφυρα για ριζική παράταση ζωής. Η πρώτη γέφυρα είναι αυτό που μπορούμε να κάνουμε τώρα, και η γέφυρα δύο είναι η τελειοποίηση της βιοτεχνολογίας και ο επαναπρογραμματισμός του λογισμικού της ζωής. Η γέφυρα τρία αποτελεί αυτά τα ιατρικά νανορομπότ για την τελειοποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος. Αυτά τα ρομπότ θα μπουν επίσης στον εγκέφαλο και θα παρέχουν εικονική και επαυξημένη πραγματικότητα μέσα από το νευρικό σύστημα και όχι από συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο εξωτερικό του σώματός μας. Η πιο σημαντική εφαρμογή των ιατρικών νανορομπότ είναι ότι θα συνδέσουμε τα ανώτερα στρώματα του νεοφλοιού μας με συνθετικό νεοφλοιό στο σύννεφο.

Πώς θα έμοιαζε ο κόσμος μας αν το μεγαλύτερο μέρος του εγκεφάλου μας ήταν απευθείας συνδεδεμένο με το Διαδίκτυο μέσω νανορομπότ;

Για μένα, η πιθανότητα για τυραννία θα ήταν εκτός τσαρτ.

Μια κεντρική εξουσία με εξουσία πάνω σε αυτά τα νανορομπότ θα μπορούσε να ασκήσει τεράστια δύναμη στις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις βασικές πεποιθήσεις μας.

Έτσι δεν θα επιτρέψω ποτέ πρόθυμα σε κανέναν να βάλει μέσα μου κανένα νανορομπότ.

Αλλά ένα από τα πράγματα που είναι τόσο τρομακτικά για τα νανορομπότ είναι ότι είναι τόσο μικρά που θα μπορούσαν ενδεχομένως να εισέλθουν στο σώμα σας χωρίς καν να το προσέξετε.

Και από τη στιγμή που τρέχουν μέσα σας, δεν θα είναι καθόλου εύκολο να τα βγάλετε έξω.

michaeltsnyder.substack.com

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

»»»»»»  ΤΟ ΒΡΗΚΑΜΕ ΕΔΩ  ««««««Report