in , , , , , ,

Το απόγειο της διαφθοράς: Οι πρωταγωνιστές του Pfizergate, Quatargate και Predatorgate, ένωσαν τις φωνές τους στο συνέδριο της ΝΔ!

Το απόγειο της διαφθοράς: Οι πρωταγωνιστές του Pfizergate, Quatargate και Predatorgate, ένωσαν τις φωνές τους στο συνέδριο της ΝΔ!

Το απόγειο της διαφθοράς: Οι πρωταγωνιστές του Pfizergate, Quatargate και Predatorgate, ένωσαν τις φωνές τους στο συνέδριο της ΝΔ!

Ελευθέριος Ανδρώνης

Ερώτηση: Μπορούν να συναπαντηθούν καμιά δεκαριά εγχώρια και διεθνή σκάνδαλα, σε μια και μόνο αίθουσα; Απάντηση: Αν πρόκειται για συνέδριο του σημερινού μορφώματος που κατ΄ευφημισμόν αποκαλείται ακόμα Νέα Δημοκρατία, βεβαίως και μπορούν! Και όμως η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη το κατάφερε ΚΑΙ αυτό. Μάζεψε όλη την «αφρόκρεμα» της ευρωπαϊκής διαφθοράς (στην οποία συμπεριλαμβάνεται και ο Έλληνας πρωθυπουργός) για να πει στον ελληνικό λαό ότι για τη δυστυχία του φταίει ο… Πούτιν!

Οι επιφανείς προσωπικότητες του 15ου συνεδρίου της ΝΔ ήταν τρεις. Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο Μαργαρίτης Σχοινάς και φυσικά ο «Μωυσής» Κυριάκος Μητσοτάκης. Δηλαδή παρέλασαν από μπροστά μας με κάθε μεγαλοπρέπεια, καμιά… ντουζίνα σκάνδαλα ή υποψίες σκανδάλων.

Η Ούρσουλα με το PfizerGate, ο Μαργαρίτης Σχοινάς με το QuatarGate (ενεπλάκη το όνομά του στην υπόθεση Καϊλή, αλλά στη συνέχεια το θέμα ξεχάστηκε) και ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ολόκληρη συλλογή σκανδάλων, όπως οι υποκλοπές, τα Τέμπη, το σκάνδαλο Ασημακοπούλου, η καταστροφή της Θεσσαλίας, οι λίστες Πέτσα, οι νεκροί της πανδημίας εκτός ΜΕΘ, τα όπλα στην Ουκρανία, τα καρτέλ της ακρίβειας, το TurkAegean και πολλά άλλα.

Πραγματικά θα ήταν δύσκολο να μαζευτούν τόσες πολλές και τόσο μεγάλες υποθέσεις διαφθοράς κάτω από μια κοινή στέγη στη χώρα μας, με τους πρωταγωνιστές των σκανδάλων να κάνουν μάλιστα μια ξεδιάντροπη φιέστα «υπευθυνότητας» ενώπιον του ελληνικού λαού.

Διότι η ελεύθερη γνώμη του πολίτη μπορεί να ποινικοποιείται πλέον στο διαδίκτυο με το νέο ευρωπαϊκό νόμο (DSA), αλλά η ίδια η πρόεδρος της Κομισιόν (ένα – υποτίθεται – αδέσμευτο και υπερκομματικό όργανο της ΕΕ) μπορεί να κάνει στα «μούτρα» του ελληνικού λαού, προεκλογικές καμπάνιες για λογαριασμό του φίλου της, Κυριάκου. Γιατί «μεταξύ κατεργαραίων ειλικρίνεια» και φυσικά αλληλεγγύη.

Αυτές οι τρεις πολιτικές προσωπικότητες ακολουθούν βίους παράλληλους από το 2019. Ήταν η ίδια χρονιά που η Φον ντερ Λάιεν εκλέχθηκε πρόεδρος της Κομισιόν, ο Μαργαρίτης Σχοινάς αντιπρόεδρος της Κομισιόν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρωθυπουργός.

Αν και η σύμπλευση των τριών αυτών πολιτικών είναι αναμενόμενη για όσους παρακολουθούν τα τεκταινόμενα, δεν παύει να είναι εντυπωσιακό το πόσο απροκάλυπτα πλέον εμπλέκεται η ευρωπαϊκή ηγεσία στα εθνικά μας ζητήματα. Είναι ένα δείγμα και αυτό, του πόσο έχει εξευτελιστεί η διάκριση των θεσμών στα προσκυνημένα ευρωπαϊκά κράτη σαν το ελληνικό.

Μέχρι πριν μερικά χρόνια θα ήταν αδιανόητο και σκανδαλώδες, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να δίνει δημόσιο χρίσμα στον αρεστό κυβερνήτη χώρας – μέλους. Όχι ότι δεν γινόταν ακριβώς το ίδιο πράγμα στο παρασκήνιο, αλλά τουλάχιστον τηρούνταν κάποια προσχήματα. Τώρα ισοπεδώθηκαν και αυτά. Μιλάμε για καθαρά δοτή εξουσία. Και μάλιστα με παγκοσμιοποιημένο δίλημμα. Με διεθνές διακύβευμα.

«Μένουμε Ευρώπη με πρόεδρο Ούρσουλα και Ελλάδα με Κυριάκο», βροντοφώναξε στο συνέδριο ο πρωθυπουργός. «Η Ευρώπη χρειάζεται Φον ντερ Λάιεν και Μητσοτάκη, όχι Λεπέν, Σαλβίνι και τους εγχώριους φίλους του Πούτιν», είπε ο Μαργαρίτης Σχοινάς. «Αν και τα ονόματα κομμάτων ανά την Ευρώπη είναι διαφορετικά, ο στόχος είναι ο ίδιος να καταστρέψουν την Ευρώπη και αυτό δεν θα τους το επιτρέψουμε, οφείλουμε να ορθώσουμε ανάστημα και να αντεπιτεθούμε», δήλωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, κηρύσσοντας τον πόλεμο σε όσα κόμματα της ΕΕ αντιστέκονται στον νεοταξικό ολοκληρωτισμό που προωθείται μέσω της παγκοσμιοποίησης. Η «πάπισσα» της Κομισιόν επιτίθεται σε δημοκρατικά εκλεγμένα κόμματα και κυβερνήσεις που ψήφισαν ευρωπαϊκοί λαοί, αποδεικνύοντας ότι πρεσβεύει τον διεθνιστικό ολοκληρωτισμό.

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς είπε ακόμα ότι η σμπαραλιασμένη Ευρώπη που παραπαίει στο έλεος του δυτικού άρματος, «γίνεται ολοένα πιο δυνατή» και «αισθητή δύναμη καλού», που μάλιστα αποτελεί και «όαση λογικής», σε έναν κόσμο που «οι παράφρονες προσπαθούν να πάρουν το πάνω χέρι».

Ενδεικτικό της εκπληκτικής «λογικής» που διακρίνει τον Μαργαρίτη Σχοινά, ήταν πως στον καιρό της πανδημίας ανακοίνωνε 9 διαθέσιμες θεραπείες για την Covid-19 που θα μπορούσαν να σώσουν χιλιάδες ζωές, αλλά αποφασίστηκε να προωθηθούν «στο τέλος των εμβολίων» και να πεθάνει αμέτρητος κόσμος, γιατί η Ούρσουλα είχε κλείσει υπερκοστολογημένα συμβόλαια με τη Pfizer που αντιστοιχούσαν σε 10 δόσεις εμβολίου ανά ευρωπαίο πολίτη και έπρεπε να ξεστοκαριστούν έως και το 2023.

Χαρακτηριστική είναι και η φοβερή «λογική» που επέδειξε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, όταν – χωρίς να μετρήσει το μπόι της – έσυρε τα ευρωπαϊκά κράτη στις αντιρωσικές κυρώσεις με μια διπλωματική φρενίτιδα άνευ προηγουμένου, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να εκτιναχθεί το κόστος ενέργειας και να ξεκινήσει μια αλυσιδωτή έκρηξη ακρίβειας που ταλανίζει τον κόσμο ως σήμερα.

Αυτοί οι ηγετίσκοι, παρέα με τον πρωθυπουργό, σέρνουν τον ελληνικό λαό στον αρμαγεδδώνα ενός 3ου παγκοσμίου πολέμου, χωρίς να εξυπηρετούν ούτε το παραμικρό συμφέρον για τον ευρωπαίο πολίτη.

Ήρθε η Ούρσουλα να κάνει προεκλογική αβάντα στον Μητσοτάκη, απευθυνόμενη στον λαό με το δεύτερο χειρότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ στην ΕΕ, για να μας πει ότι «η επαναφορά της ελληνικής οικονομίας είναι εντυπωσιακή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη». Φαντάζομαι ότι εννοούσε την επαναφορά της οικονομίας μας στον καιρό της κατοχής, γιατί μόνο έτσι θα έβγαζε νόημα ο χυδαίος πολιτικαντισμός της «σιδηράς» κυρίας του νεοταξικού ράιχ. Εκείνης που με την παρέα της κατάφερε να κάνει την Ευρώπη μια πτωχευμένη συντεχνία από λόμπι, ισλαμιστές εποίκους και διατάγματα λοατκισμού.

πηγή

»»»»»»  ΤΟ ΒΡΗΚΑΜΕ ΕΔΩ  ««««««Report