in

Το πρώτο νοσοκομείο τεχνητής νοημοσύνης στον κόσμο αποκαλύφθηκε στην Κίνα με γιατρούς ρομπότ που «μπορούν να θεραπεύσουν 3.000 ασθενείς ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ και θα εξοικονομήσουν εκατομμύρια»

Το πρώτο νοσοκομείο τεχνητής νοημοσύνης στον κόσμο αποκαλύφθηκε στην Κίνα με γιατρούς ρομπότ που «μπορούν να θεραπεύσουν 3.000 ασθενείς ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ και θα εξοικονομήσουν εκατομμύρια»

Το πρώτο νοσοκομείο τεχνητής νοημοσύνης στον κόσμο αποκαλύφθηκε στην Κίνα με γιατρούς ρομπότ που «μπορούν να θεραπεύσουν 3.000 ασθενείς ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ και θα εξοικονομήσουν εκατομμύρια»

Το πρώτο νοσοκομείο τεχνητής νοημοσύνης στον κόσμο όπου οι γιατροί ρομπότ μπορούν να περιθάλψουν 3.000 ασθενείς την ημέρα αποκαλύφθηκε στην Κίνα.

Με το όνομα «Agent Hospital», η εικονική εγκατάσταση θα έχει τη δυνατότητα να εξοικονομήσει «εκατομμύρια» μέσω της αυτόνομης αλληλεπίδρασής της.

5
Το νοσοκομείο AI θα μπορούσε να δει ρομπότ να περιθάλπουν ανθρώπουςΠίστωση: Getty
Το AI μπόρεσε να προσομοιώσει ολόκληρη τη διαδικασία διάγνωσης και θεραπείας ασθενών κατά τη διάρκεια των δοκιμών

5
Το AI μπόρεσε να προσομοιώσει ολόκληρη τη διαδικασία διάγνωσης και θεραπείας ασθενών κατά τη διάρκεια των δοκιμώνΠίστωση: Getty
Το νοσοκομείο AI θα αποφέρει τεράστια οφέλη τόσο στους επαγγελματίες υγείας όσο και στο ευρύ κοινό

5
Το νοσοκομείο AI θα αποφέρει τεράστια οφέλη τόσο στους επαγγελματίες υγείας όσο και στο ευρύ κοινόΠίστωση: Getty

Αναπτύχθηκε από ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Tsinghua στο Πεκίνο , το νοσοκομείο AI είναι τόσο προηγμένο που στοχεύει ήδη να λειτουργήσει μέχρι το δεύτερο εξάμηνο του 2024.

Έξι μήνες έρευνας και ανάπτυξης σημαίνει ότι το νοσοκομείο πλησιάζει σε ετοιμότητα για πρακτική εφαρμογή, όπου πρόκειται να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι γιατροί κάνουν διάγνωση και θεραπεία ασθενών.

Ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας του Agent Hospital, Liu Yang, είπε ότι το νοσοκομείο AI θα αποφέρει τεράστια οφέλη τόσο στους επαγγελματίες του ιατρικού τομέα όσο και στο ευρύ κοινό, αναφέρουν οι Global Times .

Χάρη στο προσομοιωμένο περιβάλλον και την ικανότητά του να εξελίσσεται αυτόνομα, οι γιατροί της τεχνητής νοημοσύνης θα μπορούν να θεραπεύσουν έως και 10.000 ασθενείς μέσα σε λίγες μέρες.

Για να το θέσουμε αυτό σε προοπτική, θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο χρόνια για να επιτύχουν οι γιατροί τους ίδιους αριθμούς.

Δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν από Κινέζους ερευνητές έχουν ήδη δείξει ότι οι πράκτορες γιατρών τεχνητής νοημοσύνης επιτυγχάνουν ένα εντυπωσιακό ποσοστό ακρίβειας 93,06 τοις εκατό στο σύνολο δεδομένων MedQA (Ερωτήσεις για τις εξετάσεις ιατρικής άδειας στις ΗΠΑ).

Καλύπτοντας μείζονες αναπνευστικές ασθένειες, οι εικονικοί επαγγελματίες της ιατρικής μπόρεσαν να προσομοιώσουν ολόκληρη τη διαδικασία διάγνωσης και θεραπείας ασθενών.

Αυτό περιελάμβανε διαδικασίες διαβούλευσης, εξέτασης, διάγνωσης, θεραπείας και παρακολούθησης.

Ο εικονικός κόσμος θα δει όλους τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και τους ασθενείς να οδηγούνται από ευφυείς πράκτορες με μεγάλα γλωσσικά μοντέλα.

Οι πληροφορίες ρόλου για τους γιατρούς της τεχνητής νοημοσύνης μπορούν επίσης να «επεκταθούν απείρως», προσθέτει η έκθεση.

Απίστευτο πλάνα δείχνει ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης να «μεταμοσχεύουν κεφάλια σε εγκεφαλικά νεκρά σώματα» με «σωτήρια» τεχνολογία BrainBridge

Προς το παρόν, μια σύνθεση 14 γιατρών και τεσσάρων νοσηλευτών βρίσκεται σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσει τη ζήτηση των ασθενών.

Οι 14 γιατροί έχουν σχεδιαστεί για τη διάγνωση ασθενειών και τη διαμόρφωση λεπτομερών σχεδίων θεραπείας, ενώ οι τέσσερις νοσηλευτές επικεντρώνονται στην καθημερινή υποστήριξη.

Η μεταφορά του νοσοκομείου AI στον πραγματικό κόσμο σημαίνει ότι οι φοιτητές ιατρικής μπορούν να έχουν βελτιωμένες ευκαιρίες κατάρτισης.

Η πρόταση σχεδίων θεραπείας χωρίς τον φόβο πρόκλησης βλάβης σε πραγματικούς ασθενείς θα τους επιτρέψει να ασκηθούν σε ένα περιβάλλον χωρίς κινδύνους.

Αυτό θα οδηγήσει τελικά στην καλλιέργεια «γιατρών υψηλής εξειδίκευσης», σύμφωνα με τον Liu.

Όταν οι ρόλοι αντιστρέφονται, όπου οι γιατροί είναι εικονικοί και οι ασθενείς είναι πραγματικοί, μπορούν να παρέχονται διαδικτυακές υπηρεσίες τηλεϊατρικής.

Σύμφωνα με την έκθεση, αυτό θα επέτρεπε στους γιατρούς της τεχνητής νοημοσύνης να χειριστούν χιλιάδες, ή ακόμα και «εκατομμύρια» περιπτώσεων.

Ο Liu προσθέτει ότι το νοσοκομείο AI μπορεί ακόμη και να προβλέψει την εξάπλωση, την ανάπτυξη και τον έλεγχο μολυσματικών ασθενειών σε μια περιοχή.

Ένα άλλο κίνητρο πίσω από το νοσοκομείο AI είναι η δημιουργία προσιτής φροντίδας για το κοινό.

Καθώς οι διαγνωστικές δυνατότητες των γιατρών της τεχνητής νοημοσύνης μεταφράζονται στον πραγματικό κόσμο, φέρνει μαζί της υψηλής ποιότητας, προσιτές και βολικές υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης.

Όπως με κάθε νέα ιδέα, ωστόσο, φέρει μαζί της μια σειρά από προκλήσεις.

Για να διασφαλιστεί ότι η τεχνολογία AI δεν θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, απαιτείται αυστηρή τήρηση των εθνικών ιατρικών κανονισμών.

Επιπλέον, είναι επίσης απαραίτητη η διεξοδική επικύρωση της τεχνολογικής ωριμότητας και η εξερεύνηση μηχανισμών για τη συνεργασία τεχνητής νοημοσύνης και ανθρώπου.

Οι ιατρικές γνώσεις μπορούν να περάσουν από την τεχνητή νοημοσύνη στους γιατρούς του ανθρώπου

5
Οι ιατρικές γνώσεις μπορούν να περάσουν από την τεχνητή νοημοσύνη στους γιατρούς του ανθρώπουΠίστωση: Getty
Οι δοκιμές έδειξαν επίσης ότι η τεχνητή νοημοσύνη διενεργούσε επιτυχώς διαβουλεύσεις, εξετάσεις, διαδικασίες διάγνωσης, θεραπείας και παρακολούθησης

5
Οι δοκιμές έδειξαν επίσης ότι η τεχνητή νοημοσύνη διενεργούσε επιτυχώς διαβουλεύσεις, εξετάσεις, διαδικασίες διάγνωσης, θεραπείας και παρακολούθησηςΠίστωση: Getty
the-sun.com
ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

»»»»»»  ΤΟ ΒΡΗΚΑΜΕ ΕΔΩ  ««««««Report