in

Τσουχτή από τη Μάνη…

Τσουχτή από τη Μάνη…

Η τσουχτή είναι μία πανεύκολη και θρεπτικότατη μακαρονάδα από τη Μάνη, η οποία φτιάχνεται με τέσσερα βασικά υλικά: μακαρόνια, λάδι, σκληρή μυζύθρα και αυγό.

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι μια παραδοσιακή εκδοχή του comfort food… απολαύστε την!

Υλικά (για 2 άτομα)

– 1/2 πακέτο μακαρόνια χοντρά με τρύπα (νούμερο 5)
– 2 αυγά
– 100 γραμμάρια ξερή μυζήθρα τριμμένη (ή όποιο άλλο σκληρό τυρί έχουμε)
– 1,5 φλιτζανάκι του καφέ λάδι για τα μακαρόνια
– 1 φλιτζανάκι του καφέ λάδι για να τηγανίσουμε τα αυγά
– αλάτι

Εκτέλεση

Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

Στο μεταξύ, βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά, ρίχνουμε ένα φλιτζανάκι λάδι και, μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε τα αυγά.

Αλατίζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και περιμένουμε τα αυγά «μάτια» να γίνουν.

Σε ένα μικρό μπρίκι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι μέχρι να αρχίσει να κάνει μικρές φουσκάλες.

Σουρώνουμε τα μακαρόνια, τα μοιράζουμε σε πιάτα και τα ανακατεύουμε με τη μυζήθρα.

Ρίχνουμε από πάνω το καυτό λάδι και έπειτα τοποθετούμε προσεκτικά ένα αυγό «μάτι» σε κάθε πιάτο, πάνω από τα μακαρόνια.

Προαιρετικά: Για εσάς που σας αρέσουν οι πικάντικες γεύσεις, μπορείτε στο λάδι που ζεσταίνετε για να ρίξετε πάνω από τα μακαρόνια, να προσθέσετε μία σκελίδα σκόρδο και μία μικρή καυτερή πιπεριά (τσούσκα).

Πηγή: oikohouse

Report