in , , ,

Βράζει η ιεραρχία από την «συμπαιγνία» Μητσοτάκη – Ιερώνυμου!

Βράζει η ιεραρχία από την «συμπαιγνία» Μητσοτάκη – Ιερώνυμου!

Βράζει η ιεραρχία από την «συμπαιγνία» Μητσοτάκη – Ιερώνυμου!

Έντονο είναι το παρασκήνιο, όπως έντονα είναι και τα «ψιλά γράμματα» που δεν φαίνονται εκ πρώτης όψης, αναφορικά με την «ανιερή συμφωνία» Ιερώνυμου – Μητσοτάκη, η οποία παρουσιάζεται τεχνηέντως (τόσο από το Μέγαρο Μαξίμου, όσο και από συγκεκριμένους εκκλησιαστικούς κύκλους) ως «νέα σελίδα» στις σχέσεις των δύο πλευρών, μετά το διάστημα «ψύχους» των τελευταίων μηνών.

Τη «γέφυρα» μεταξύ πρωθυπουργού και Λιάπη έριξε ο στενός και διαχρονικός συνεργάτης του Ιερώνυμου, Χάρης Κονιδάρης, ο οποίος συνδέεται με στενή φιλία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη από την εποχή που οι δύο τους φοιτούσαν στο Κολλέγιο Αθηνών. Είναι ο ίδιος άνθρωπος, για όσους δεν γνωρίζουν, ο οποίος έβαλε «μπουρλότο» στην ιστορική, όπως τότε χαρακτηρίστηκε από την πλειοψηφία των ελληνικών και ξένων ΜΜΕ, συμφωνία Πολιτείας – Εκκλησίας, το 2018, επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Χάρης Κονιδάρης ήταν ο άνθρωπος που έπαιξε το σημαντικότερο ρόλο στο λιώσιμο των «πάγων» μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Ιερώνυμου. Το αν όμως η συμφωνία αυτή περάσει και στη βάση της Εκκλησίας, δεν είναι στο χέρι του και μάλλον ούτε στου πρωθυπουργού, αλλά ούτε και στου ίδιου του Ιερώνυμου.

Και τι εννοούμε;

Η Ιεραρχία «βράζει», όπως μαθαίνουμε, με τον Ιερώνυμο, προσάπτοντάς του ότι παίζει προσωπικά παιχνίδια στην πλάτη της Εκκλησίας. Η στάση του και οι κατά καιρούς τοποθετήσεις εντός και εκτός αιθουσών φουντώνει τη φωτιά που έχει ξεσπάσει στους κόλπους της Εκκλησίας με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ισότητα στον γάμο, το οποίο περιλαμβάνει και τα ομόφυλα ζευγάρια. Οι Μητροπολίτες και οι ιερείς που έχουν ταχθεί εναντίον της νομοθετικής ρύθμισης δεν φαίνεται να έχουν καμία απολύτως διάθεση να σωπάσουν και να σταματήσουν να ασκούν κριτική στην κυβερνητική πολιτική.

Επίσης, θα πρέπει να υπολογίσουμε και τον παράγοντα του Αγίου Όρους. Τα μοναστήρια στη χερσόνησο του Άθω είναι σφόδρα αντίθετα με την κυβέρνηση και βοηθούν ανοιχτά πλέον, για όσους γνωρίζουν τα τεκταινόμενα στην Εκκλησία, την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου και τη Νίκη του Δημήτρη Νατσιού.

Η Αυτόνομη Μοναστική Πολιτεία του Αγίου Όρους όμως έχει επιρροή και σε πολλά άλλα μοναστήρια ανά την Ελλάδα. Άρα η στάση των μοναχών στο Άγιο Όρος δεν επηρεάζει μόνο τα μοναστήρια στην περιοχή, αλλά σε όλη την Επικράτεια, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει επί της κάλπης των ευρωεκλογών.

Αντίστοιχη είναι η στάση και στα μοναστήρια με ρωσική επιρροή που ακολουθούν τη δική τους «γραμμή», η οποία για την ώρα, ωστόσο, ταυτίζεται με το Άγιο Όρος σε σχέση με τις αντιδράσεις στην κυβερνητική πολιτική.

Έτσι, ενδέχεται η συμφωνία Ιερώνυμου – Μητσοτάκη, η οποία «σφραγίστηκε» με τη δήλωση του Προκαθήμενου της Εκκλησίας της Ελλάδας ότι «δεν κάνουμε ό,τι μας πει ο Βελόπουλος ή οποιοσδήποτε πολιτικός», να έχει μικρότερο αντίκρισμα στην κάλπη της 9ης Ιουνίου απ’ ότι υπολογίζουν οι συνεργάτες του πρωθυπουργού, στο Μαξίμου.

ieidiseis.gr

»»»»»»  ΤΟ ΒΡΗΚΑΜΕ ΕΔΩ  ««««««Report