in ,

Υπόγειο καταφύγιο έφτιαξε ο Ζούκερμπεργκ στην Χαβάη. Ετοιμάζονται για κάτι που δεν ξέρουμε οι της ελίτ; Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θα το μάθουμε!

Υπόγειο καταφύγιο έφτιαξε ο Ζούκερμπεργκ στην Χαβάη. Ετοιμάζονται για κάτι που δεν ξέρουμε οι της ελίτ; Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θα το μάθουμε!

Υπόγειο καταφύγιο έφτιαξε ο Ζούκερμπεργκ στην Χαβάη. Ετοιμάζονται για κάτι που δεν ξέρουμε οι της ελίτ; Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θα το μάθουμε!

Ο CEO της Meta χτίζει ένα τεράστιο συγκρότημα στο Kauai της Χαβάης, το οποίο θα διαθέτει, μεταξύ άλλων, ένα υπόγειο καταφύγιο σχεδόν 500 τετραγωνικών μέτρων με είσοδο ασφαλείας και αυτονομία, καθώς θα διαθέτει τις δικές του προμήθειες σε ενέργεια, τροφή και νερό.

Το συγκρότημα του Zuckerberg, που ονομάζεται Koolau Ranch, εκτιμάται ότι θα κοστίσει περίπου 100 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Wired που στηρίχθηκε σε άτομα που γνωρίζουν και στα έγγραφα για τις οικοδομικές άδειες. Εάν προστεθούν και τα 170 εκατ. δολάρια που ξόδεψε ο δημιουργός του Facebook για να αγοράσει τη γη, το συνολικό κόστος ανεβαίνει στα 270 εκατ. δολάρια, αλλά σύμφωνα με το δημοσίευμα, αναμένεται τελικά να είναι υψηλότερο από αυτό τον αρχικό προϋπολογισμό.

Συγκεκριμένα, ο Zuckerberg σκοπεύει να χτίσει ένα συγκρότημα με 30 υπνοδωμάτια και 30 μπάνια καθώς και ένα δίκτυο από καμιά δεκαριά δεντρόσπιτα, που θα συνδέονται μεταξύ τους με γέφυρες από σκοινιά, ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να κινούνται από το ένα στο άλλο παραμένοντας ανάμεσα στις φυλλωσιές των δέντρων.

Τα σχέδια περιλαμβάνουν επίσης δύο επαύλεις που θα ενώνονται με ένα τούνελ, το οποίο θα καταλήγει τελικά στο υπόγειο καταφύγιο. Θα υπάρχει μια είσοδος ασφαλείας, που θα είναι προσβάσιμη μέσω σκάλας, καθώς και επιπλέον βαριές μεταλλικές πόρτες, γεμάτες με τσιμέντο.

Στην βιβλιοθήκη της έπαυλής του, ο Zuckerberg σκοπεύει να χτίσει ένα μυστικό δωμάτιο, που θα βρίσκεται πίσω από κρυφές πόρτες.

Όπως και άλλες προσωπικότητες από τη βιομηχανία της τεχνολογίας, ο CEO της Meta λαμβάνει τα μέτρα του για το ενδεχόμενο τέλος του κόσμου. Ο CEO της OpenAI, Sam Altman, έχει στις αποθήκες του όπλα, χρυσό, αντιβιοτικά και μάσκες αερίων.

Ο CEO του Reddit, Steve Huffman, έχει αγοράσει μηχανές, όπλα και πυρομαχικά για να είναι έτοιμος να «κρυφτεί στο σπίτι του για κάποιο διάστημα» εάν χρειαστεί, όπως έχει πει. Μάλιστα, έκανε και λέιζερ στα μάτια του, για να βελτιώσει την όρασή του, καθώς πιστεύει ότι αυτό θα βοηθήσει τις πιθανότητες επιβίωσής του σε μία καταστροφή.

Ο συνιδρυτής του LinkedIn, Reid Hoffman, είπε πει κάποτε στον New Yorker ότι τουλάχιστον οι μισοί δισεκατομμυριούχοι της Silicon Valley έχουν επενδύσει σε κάποιου είδους «ασφάλεια για τον Αρμαγεδδών», όπως για παράδειγμα σε ένα υπόγειο καταφύγιο.

Και για να μην πεινάσει ο Ζούκερμπεργκ όταν όλα καταρρεύσουν ξεκίνησε την κτηνοτροφία στη Χαβάη

Στην ανάρτησή του είπε ότι στόχος του είναι να «δημιουργήσει ένα από τα πιο ποιοτικά βοδινά κρέατα στον κόσμο». Είπε ότι εκτρέφει βοοειδή της ιαπωνικής φυλής Wagyu και της σκωτσέζικης φυλής Angus που θα «τρώνε ως γεύμα ξηρούς καρπούς μακαντάμια και θα πίνουν μπύρα που παράγουμε εδώ στο ράντσο».

«Κάθε αγελάδα τρώει 5-10 χιλιάδες λίβρες ζωοτροφής κάθε χρόνο, οπότε αυτό απαιτεί πολλά στρέμματα φυτειών μακαντάμια”, σχολίασε ο Zuckerberg, υπογραμμίζοντας την κλίμακα και την αφοσίωση που απαιτείται για αυτήν την προσπάθεια.

πηγή

»»»»»»  ΤΟ ΒΡΗΚΑΜΕ ΕΔΩ  ««««««Report