in

Γιουβαρλάκια Φρικασέ

Γιουβαρλάκια Φρικασέ

Υλικά
1 κιλό χόρτα (ήμερα ή άγρια, ή και τα δυο, αρκεί να είναι τρυφερά)

1 μαρούλι

Μυρωδικά (κρεμμυδόπουλα, άνηθος, μαϊντανός, καυκαλήθρες)

Για τα γιουβαρλάκια:
1 κιλό κιμά (μοσχάρι, χοιρινό, κοτόπουλο ότι θέλουμε)

1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι

1 αυγό

Λίγο άνηθο

1 κούπα τσαγιού ρύζι

Αλάτι

Πιπέρι

Λίγο λάδι

Για το αυγολέμονο:
2 αυγά μέτρια σε θερμοκρασία δωματίου

Χυμό από 2 λεμόνια

Εκτέλεση
Ζυμώνουμε τον κιμά με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το αυγό, τον άνηθο, το ρύζι, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο λάδι.

Πλάθουμε τα κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα χόρτα, τα βράζουμε 5 λεπτά και τα στραγγίζουμε.

Ρίχνουμε λάδι στην κατσαρόλα, τσιγαρίζουμε λίγο τα μυρωδικά και το μαρούλι.

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα χόρτα και ρίχνουμε 3 ποτήρια νερό.

Μόλις πάρουν βράση προσθέτουμε τα γιουβαρλάκια.

Βράζουμε σε σιγανή φωτιά περίπου μισή ώρα.

Προαιρετικά αν θέλουμε αυγοκόβουμε.

Για το αυγολέμονο ρίχνουμε τα αυγά και το χυμό λεμονιού στο μιξερ. Τα χτυπάμε να αφρατέψουν, ρίχνουμε λίγο καυτό ζουμί από το φαγητό να πάρει θερμοκρασία και μετά το ρίχνουμε στη κατσαρόλα.

Ανακατεύουμε ελαφρά.

Της Ρούλα Λύρου

Πηγή: askitikon

Report