Πανεύκολο και πεντανόστιμο παγωτό!
Υλικά
Βάρος: 900 γρ.
Διαδικασία
- Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με το ζαχαρούχο γάλα, μέχρι να γίνουν ένα παχύρρευστο μείγμα σαν γιαούρτι.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε δοχείο με καπάκι (ή το καλύπτουμε σφιχτά με διάφανη μεμβράνη) και το βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες ή ιδανικά, για όλο το βράδυ, μέχρι να σφίξει.
- Βγάζουμε το δοχείο από την κατάψυξη περίπου 10 λεπτά πριν το σερβίρουμε.
- Βυθίζουμε σε ζεστό νερό την ειδική κουτάλα παγωτού (σκουπ) και μοιράζουμε μπάλες από το παγωτό σε μπολ ή βαθιά ποτήρια.
- Βάζουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα σε μπρίκι και το βυθίζουμε για λίγα λεπτά σε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει, ώστε να ζεσταθεί και να γίνει πιο ρευστό.
- Περιχύνουμε κάθε μερίδα με το ρευστό καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα και σερβίρουμε αμέσως.
Μυστικά
*Έτοιμο καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα βρίσκουμε μαζί με τα απλά ζαχαρούχα σε όλα τα σούπερ μάρκετ, καθώς και σε ρωσικά παντοπωλεία.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 45.
Πηγή: yiorgosthalassis