in , , ,

Κινέζοι εθελοντές πολεμούν με τον ρωσικό Στρατό. Όλο και περισσότεροι φτάνουν συνεχώς. Η Ρωσία θα μπορούσε να αξιοποιήσει 2 ~ 3 εκατομμύρια Κινέζων στρατιωτών για να πολεμήσουν στην Ουκρανία

Κινέζοι εθελοντές πολεμούν με τον ρωσικό Στρατό. Όλο και περισσότεροι φτάνουν συνεχώς. Η Ρωσία θα μπορούσε να αξιοποιήσει 2 ~ 3 εκατομμύρια Κινέζων στρατιωτών για να πολεμήσουν στην Ουκρανία

Κινέζοι εθελοντές πολεμούν με τον ρωσικό Στρατό. Όλο και περισσότεροι φτάνουν συνεχώς. Η Ρωσία θα μπορούσε να αξιοποιήσει 2 ~ 3 εκατομμύρια Κινέζων στρατιωτών για να πολεμήσουν στην Ουκρανία

Διαστάσεις λαμβάνει η σύγκρουση στην ανατολική Ουκρανία, καθώς σύμφωνα με νέα βίντεο μεγάλος αριθμός Κινέζων εθελοντών σπεύδουν να πολεμήσουν με τις τάξεις του ρωσικού Στρατού.

Σύμφωνα με τον Ρώσο στρατιωτικό ανταποκριτή Πάβελ Κουκούσκιν δεν υφίσταται πρόβλημα επικοινωνίας μεταξύ Κινέζων και Ρώσων καθώς και οι δύο χρησιμοποιούν φωνητικό ηλεκτρονικό μεταφραστή.

«Δεν υπάρχει κανένα γλωσσικό εμπόδιο! Οι εθελοντές από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας επικοινωνούν με τον διοικητή της Διεθνούς Ταξιαρχίας Pyatnashka χρησιμοποιώντας διαδικτυακό μεταφραστή», έγραψε ο Kukushkin.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν φέρεται να δέχεται αυξανόμενες πιέσεις να υιοθετήσει μια πιο επιθετική προσέγγιση στον πόλεμό του κατά της Ουκρανίας και να εισαγάγει μια πλήρους κλίμακας κινητοποίηση στη χώρα για να ενισχύσει το ανθρώπινο δυναμικό της, ιδιαίτερα μετά την έγκριση του εξοπλιστικού πακέτου των 61 δισ.$ απο τις ΗΠΑ για την Ουκρανία.

Η διεύθυνση στρατιωτικών πληροφοριών της Ουκρανίας (GUR) ισχυρίζεται εδώ και καιρό ότι η Ρωσία στρατολογεί μισθοφόρους από τη Συρία για να πολεμήσουν στην Ουκρανία, ενώ το “Εθνικό Κέντρο Αντίστασης” της Ουκρανίας, το οποίο διοικείται από τις Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων της κυβέρνησης της Ουκρανίας, δήλωσε ότι Μαλαισιανοί έχουν επίσης εντοπιστεί να πολεμούν για τη Ρωσία στην κατεχόμενη περιοχή του Ντόνετσκ.

“Η κινεζική μονάδα στην ταξιαρχία Pyatnashka αυξάνεται. Όλο και περισσότεροι Κινέζοι φτάνουν συνεχώς. Οι Κινέζοι αδελφοί μας έρχονται σε εμάς”, δήλωσε ένας Ρώσος στρατιωτικός σεβίντεο που δημοσίευσε ο Κουκούσκιν.

Πριν λίγο καιρό η Ινδία είχε αναφέρει ότι εργάζεται για να φέρει πίσω περίπου 20 πολίτες της που λένε ότι εξαπατήθηκαν για να πολεμήσουν για τη Ρωσία στην πρώτη γραμμή στην Ουκρανία.

Κάποιοι Ινδοί πολίτες που στρατολογήθηκαν από τη Ρωσία είπαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι τους υποσχέθηκαν αποστολές που δεν θα περιλάμβαναν μάχη στην πρώτη γραμμή, αλλά όταν έφτασαν στη Ρωσία, εκπαιδεύτηκαν να χρησιμοποιούν όπλα, συμπεριλαμβανομένων των όπλων Καλάσνικοφ και αναπτύχθηκαν στην Ουκρανία.

«Έχουμε βγάλει μερικούς από αυτούς εκτός Ουκρανίας και εργαζόμαστε για να βγάλουμε και τους υπόλοιπους», είχε αναφέρει στις αρχές Μαρτίου το υπουργείο Εξωτερικών της Ινδίας.

Οι Κινέζοι όμως δεν έχουν τέτοια θέματα. Έρχονται στην Ουκρανία, ακριβώς γι’αυτό για να πολεμήσουν και το επιδεικνύουν σε βίντεο.

Η κινεζική κυβέρνηση τηρεί σιγή ιχθύος για το θέμα, αρνούμενη να σχολιάσει τις σχετικές πληροφορίες και βίντεο.

Η υπόθεση Κινέζων εθελοντών στην ανατολική Ουκρανία δεν είναι σημερινή βέβαια.

Η παρουσιάστρια της ρωσικής κρατικής τηλεόρασης Olga Skabeyeva είχε πει τον Ιούνιο του 2023 ότι η Ρωσία θα μπορούσε να αξιοποιήσει εκατομμύρια Κινέζων στρατιωτών για να πολεμήσουν στην Ουκρανία,

Η Κίνα υπήρξε σημαντικός σύμμαχος του Ρώσου προέδρου μετά την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής του επιχείρησης στην Ουκρανία τον περασμένο Φεβρουάριο.

Καλώντας εκατομμύρια κινεζικά στρατεύματα να συμμετάσχουν στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας, η Olga Skabeyeva επεσήμανε τις μάχες στην περιοχή του Belgorod της Ρωσίας όπου οι ρωσικές δυνάμεις είχαν αντιμετωπίσει προβλήματα πέρυσι το καλοκαίρι είχε πει:

“Μην απορρίπτετε την ιδέα δύο ή τριών εκατομμυρίων εκατομμυρίων στρατιωτών. Αυτό είναι που χρειάζεται τώρα. Κοιτάζω την περιοχή του Μπέλγκοροντ και σκέφτομαι πόσο μας λείπει ένας κινεζικός λαϊκός απελευθερωτικός στρατός”, είπε.

Το βίντεο των δηλώσεών της μεταφράστηκε και αναρτήθηκε στο Twitter από τον Άντον Γκεραστσένκο, σύμβουλο του υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας.

Η Κίνα δεν έχει δηλώσει ότι σχεδιάζει να στείλει στρατεύματα στη Ρωσία, αλλά το Πεκίνο έχει δώσει άτυπα την άδεια σε Κινέζους να αναχωρούν μαζικά για την Ρωσία.

Τον Απρίλιο του 2023, ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε πει για τη στρατιωτική συνεργασία με την Κίνα κατά τη διάρκεια συνάντησης στη Μόσχα.

«Εργαζόμαστε ενεργά μέσω των στρατιωτικών μας υπηρεσιών, ανταλλάσσουμε τακτικά χρήσιμες πληροφορίες, συνεργαζόμαστε στον τομέα της στρατιωτικο-τεχνικής συνεργασίας και πραγματοποιούμε κοινές ασκήσεις», είχε πει τότε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

πηγή

»»»»»»  ΤΟ ΒΡΗΚΑΜΕ ΕΔΩ  ««««««Report