in , , ,

«Ο Άγιος Λουκάς είναι τώρα για πάντα στην καρδιά μου»

«Ο Άγιος Λουκάς είναι τώρα για πάντα στην καρδιά μου»

«Ο Άγιος Λουκάς είναι τώρα για πάντα στην καρδιά μου»

Νέες ιστορίες για τα θαύματα του Αγίου

Στις 28 Δεκεμβρίου, η Ορθόδοξη Εκκλησία εορτάζει τη Σύναξη των Αγίων της Κριμαίας. Η ιστορία του Χριστιανισμού στην Κριμαία ξεκινά με την άφιξη και το κήρυγμα του Ευαγγελίου στην Κριμαία, του Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτόκλητου. Υπάρχουν πολλοί Χριστιανοί ασκητές της αρχαίας Εκκλησίας μεταξύ των ονομάτων των Αγίων της Κριμαίας. Υπάρχουν όμως και άνθρωποι σε αυτόν τον κατάλογο που έζησαν πρόσφατα, κυριολεκτικά στις μέρες μας. Ένας από αυτούς τους αγίους είναι ο αρχιεπίσκοπος Λουκάς της Κριμαίας (Βόϊνο-Γιασενέτσκι). Ο Άγιος εκτέλεσε το κατόρθωμα του εξομολογητή, του Μαρτυρίου και ταυτόχρονα – ένα ιατρικό κατόρθωμα, θεραπεύοντας ανθρώπους μερικές φορές στις πιο παραμελημένες περιπτώσεις και ταυτόχρονα – σε αφόρητες, απολύτως ακατάλληλες συνθήκες για θεραπεία, παραμένοντας πιστός στο ιατρικό του καθήκον! Ο αρχιεπίσκοπος Λουκάς βοηθά ακόμη και μετά το θάνατό του, βοηθά όλους όσους έχουν ανάγκη, οι οποίοι συχνά βρίσκονται σε πολύ σοβαρή κατάσταση, στα πρόθυρα της ζωής και του θανάτου. Εδώ παρατίθενται μερικές ιστορίες της βοήθειας του Αγίου.

Σάρκωμα

Αθηνά Μπ., νοσοκόμα από το Σότσι:

– Πριν από ένα χρόνο, η μητέρα μου διαγνώστηκε με έναν τεράστιο όγκο πίσω από το περιτόναιό της. Η διάγνωση αποδείχθηκε απογοητευτική, διαγνώστηκε η ύπαρξη ενός από τους πιο τρομερούς όγκους, το σάρκωμα. Αρκετές κλινικές στη Μόσχα αρνήθηκαν να την χειρουργήσουν μέχρι που η μητέρα μου εισήχθη σε μια κλινική, όπου οι γιατροί ειδικεύονταν σε σαρκώματα. Εμείς, τα παιδιά της και οι συγγενείς της, προσευχόμασταν αδιάκοπα στην Υπεραγία Θεοτόκο, τον Άγιο Λουκά της Κριμαίας και τον Άγιο Νεκτάριο της Αίγινας.

Την ημέρα της επέμβασης, όταν η μητέρα μου μεταφερόταν με το καροτσάκι στο χειρουργείο, ο Άγιος Λουκάς και ο Άγιος Νεκτάριος της εμφανίστηκαν εν σαρκί. Η επέμβαση διήρκεσε 6 ώρες και ήταν επιτυχής. Πιστέψαμε, ότι τα χέρια των χειρουργών καθοδηγούνταν από τον ίδιο τον Άγιο Λουκά. Στο τέλος της επέμβασης, οι γιατροί είπαν, ότι η απώλεια αίματος ήταν μόνο 50 ml. και αυτό είναι ένα θαύμα! Το πιο εκπληκτικό είναι, ότι μετά την επέμβαση, βρήκα μια εικόνα στην οποία αυτοί οι δύο άγιοι απεικονίζονταν μαζί, και ανάμεσά τους η Υπεραγία Θεοτόκος!

Η επέμβαση διήρκεσε 6 ώρες και κατέστη επιτυχώς. Πιστέψαμε, ότι τα χέρια των χειρουργών καθοδηγούσε ο ίδιος ο Άγιος Λουκάς

Ράμμα

Εκατερίνα Ζ., ειδική λογίστρια από τη Μόσχα:

– Φέτος, τον Μάρτιο, ο εννιάχρονος γιος μου υποβλήθηκε σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση. Κατά το εξιτήριο, μας είπαν ότι τα νήματα που χρησιμοποιούνται για το ράψιμο του ράμματος είναι αυτοαπορροφήσιμα και θα εξαφανιστούν σε μερικές εβδομάδες. Στην αρχή, το ράμμα άρχισε να επουλώνεται, αλλά τα νήματα δεν ξεκολλούσαν και φαινόταν ότι άρχιζαν ακόμη και να εμποδίζουν την επούλωση της πληγής. Ένα μήνα αργότερα, υπήρχε μια τραχιά ραφή στο σημείο της πληγής με μισάνοιχτες ξηρές άκρες και μη πτώση νημάτων. Με όλες τις ενδείξεις, θα έπρεπε να ήταν κολλοειδής ουλή. Βλέποντας τι θα ακολουθούσε, εγώ, που στεκόμουν στη λειτουργεία στο ναό και στη στήλη μπροστά από την εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου, άρχισα να της ζητώ βοήθεια για τον γιο μου. Στην άλλη πλευρά της στήλης κρεμόταν μια εικόνα του Αγίου Λουκά. Ήξερα γι’ αυτήν, αλλά σχεδόν ποτέ δεν πήγα κοντά της και ποτέ δεν προσευχήθηκα στον Άγιο. Και για κάποιο λόγο, ευρισκόμενη σε εκείνη τη λειτουργία, σκέφτηκα τον άγιο και άρχισα να προσεύχομαι σε αυτόν, ζητώντας του να βοηθήσει το γιο μου.

Κι εδώ, συνέβη το θαύμα. Κυριολεκτικά 2-3 ημέρες αργότερα, αντί για μια μισάνοιχτη ουλή με ξηρές άκρες, στο παιδί εμφανίστηκε μια ομοιόμορφη, ελάχιστα αισθητή ραφή χωρίς κανένα νήμα. Θαυμαστά τα έργα Σου, Κύριε! Και μεγάλη η βοήθεια των Αγίων Σας! Τώρα ο Άγιος Λουκάς είναι για πάντα στην καρδιά μου!

“Κυριολεκτικά 2-3 ημέρες αργότερα, αντί για μια μισάνοιχτη ουλή με ξηρές άκρες, στο παιδί εμφανίστηκε μια ομοιόμορφη, ελάχιστα αισθητή ραφή χωρίς κανένα νήμα

Ένας όγκος στον εγκέφαλο

Οξάνα Γκ.:

– Ο γαμπρός μου είχε μια πολύ δύσκολη επέμβαση για να αφαιρέσει έναν όγκο στον εγκέφαλό του. Η αδελφή μου ασπαζόταν τα άγια λείψανα του Αγίου Λουκά εκείνη την εποχή και προσευχόταν προς βοήθειάν του. Η εγχείρηση ήταν επιτυχής. Όταν ήρθε ο θεράπων ιατρός, είπε: «αυτό είναι για σένα, γιε μου, σε βοήθησαν από τον ουρανό, γιατί ο όγκος σου είχε το μέγεθος μιας τεράστιας ντομάτας».
Αναμέναμε διαφορετικές συνέπειες μετά την επέμβαση. Μας προειδοποίησαν ότι ο γαμπρός μου μπορεί να μην αναρρώσει, να τυφλωθεί και να μην μπορεί να αναγνωρίσει τα αγαπημένα του πρόσωπα, αλλά τη δεύτερη μέρα, αφού ένιωθε καλά, ο γαμπρός μου μεταφέρθηκε από τη μονάδα εντατικής θεραπείας στο γενικό θάλαμο, όπου αρνήθηκε να πάρει παυσίπονα γιατί τίποτα δεν τον έβλαπτε πλέον, ενώ και σύντομα πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο. Μόνο με τη βοήθεια του Θεού και τη μεσολάβηση του Αγίου Λουκά όλα πήγαν τόσο καλά!

Κορωνοϊός

Με τη χάρη του Θεού, υπήρχε ένας μεγάλος γιατρός και ιερέας στη γη, και τώρα είναι ο αγαπημένος μας Άγιος στον ουρανό!

Έλενα Μ.:

– Όταν αρρώστησα σοβαρά με κορωνοϊό, τοποθέτησα μια εικόνα του Αγίου δίπλα μου και του ζήτησα να με βοηθήσει να θεραπευτώ.

Και πράγματι, απαλλάχτηκα από την εισαγωγή στο νοσοκομείο και τις σοβαρές περιπέτειες, αν και έχω διαβήτη και είμαι ήδη αρκετά μεγάλη σε ηλικία. Αργότερα, ο Κύριος με αξίωσε να επισκεφθώ το Μουσείο του Αγίου και να προσκυνήσω τα ιερά λείψανα του στο ναό. Με τη χάρη του Θεού, υπήρχε ένας μεγάλος γιατρός και ιερέας στη γη, και τώρα είναι ο αγαπημένος μας Άγιος στον ουρανό!

Λίθοι

Όλγα Ντ.:

– Κατά τη διάρκεια μιας άλλης προσβολής χοληφόρου κολικού, προσευχήθηκα στον Άγιο και αποκοιμήθηκα. Και έτσι, πάνω στη νύστα μου, βλέπω έναν γιατρό με ένα λευκό χιτώνα που ήρθε, άγγιξε τη δεξιά πλευρά μου και άκουσα έναν ήχο σαν κάτι να είχε χτυπήσει μια μεταλλική παλέτα. Σύντομα ο πόνος πέρασε και οι προσβολές δεν επαναλήφθηκαν για μεγάλο χρονικό διάστημα και σε μια υπερηχογραφική σάρωση που έγινε λίγο μετά από αυτό το όνειρο, έμειναν μόνο δύο λίθοι αντί για τρεις. Οι γιατροί μου το εξήγησαν λέγοντας ότι υποτίθεται ότι ο ένας λίθος κάλυπτε τον άλλον και επομένως μόνο δύο είναι ορατοί. Και όταν, λίγα χρόνια αργότερα, είχα ακόμα αφαιρέσει τη χοληδόχο κύστη μου, υπήρχαν πραγματικά μόνο δύο πέτρες σε αυτήν!
Το περασμένο καλοκαίρι, ο Κύριος με αξίωσε να επισκεφθώ τα λείψανα του αγίου στη Συμφερούπολη και μπόρεσα να ευχαριστήσω τον άγιο από το βάθος της καρδιάς μου για ένα τέτοιο θαύμα.

Κοσμοθεωρία

Λιουντμίλα Σ., γιατρός:

– Έμαθα για πρώτη φορά για τον Άγιο Λουκά, αφού διάβασα το βιβλίο του «Πνεύμα, ψυχή και σώμα». Σε γενικές γραμμές, μου αρέσει να διαβάζω για διάσημους γιατρούς, καθώς είμαι και η ίδια γιατρός, αλλά όταν διάβασα αυτό το βιβλίο σοκαρίστηκα πολύ, η κοσμοθεωρία μου άλλαξε ριζικά. Πίστεψα στον Άγιο Λουκά άνευ όρων. Μπορώ να πω, ότι μετά από αυτό ξεκίνησε η πορεία μου προς τον Θεό.

Άγιε Πατέρα Λουκά, προσευχήσου στον Θεό για εμάς!

Ειρήνη Κριχέλι
Μετάφραση για την πύλη gr.pravoslavie.ru: Κωνσταντίνος Θώδης

Pravoslavie.ru

2/14/2024

»»»»»»  ΤΟ ΒΡΗΚΑΜΕ ΕΔΩ  ««««««Report