in

Οι σπηλιές και μυστικά περάσματα κάτω από την πόλη του Nottingham στην Βρετανία

Οι σπηλιές και μυστικά περάσματα κάτω από την πόλη του Nottingham στην Βρετανία


Η εξερεύνηση των σπηλαίων και των κρυμμένων υπόγειων τούνελ προσφέρει μια εμπειρία παρόμοια με την είσοδο σε ένα μυστηριώδες βασίλειο. Ποτέ δεν ξέρει κανείς τι μπορεί να βρει κανείς στο δρόμο, κάτι που κάνει το ταξίδι ακόμα πιο συναρπαστικό.

Υπάρχουν εκατοντάδες σπηλιές και μυστικά περάσματα κάτω από την πόλη του Nottingham στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο σκοπός και οι αρχικοί χρήστες αυτών των αρχαίων υπόγειων περιοχών παραμένουν σε μεγάλο βαθμό άγνωστοι λόγω της σπανιότητας της ιστορικής τεκμηρίωσης.

“Πολλές ιστορίες έχουν μεταφερθεί από τη μια γενιά στην άλλη. Ωστόσο, αυτές οι πληροφορίες δεν είναι απαραίτητα ακριβείς. Γνωρίζουμε ότι κάτω από το Κάστρο του Νότιγχαμ υπάρχει ένας λαβύρινθος από ανθρωπογενείς σήραγγες και σπηλιές που ανοίγονται από τους βράχους από ψαμμίτη.

Τα τείχη αυτών των υπόγειων βασιλείων έχουν μακρά ιστορία και κρατούν πολλά μυστικά του Νότιγχαμ και μιας άλλης πολύ αρχαίας πόλης που βρίσκεται κάτω από τους δρόμους της παλιάς πόλης.” 1

Εάν ενδιαφέρεστε για το αινιγματικό βασίλειο των υπόγειων σπηλαίων και βρίσκεστε σε λογική απόσταση από το Νότιγχαμ, θα σας συνιστούσαμε να επισκεφθείτε τη δωρεάν έκθεση «Συναρπαστικά ευρήματα από τα σπήλαια του Νότιγχαμ». Αυτή η ενδιαφέρουσα έκθεση φιλοξενείται στο Μουσείο του Πανεπιστημίου του Νότιγχαμ.

Το «Συναρπαστικά ευρήματα από τα σπήλαια του Νότιγχαμ» αποκαλύπτει για πρώτη φορά μια εκτενή συλλογή αντικειμένων από πολλές διαφορετικές περιόδους της ιστορίας που έχουν ανακαλυφθεί μέσα στις σπηλιές.

«Υπάρχει μακρά ιστορία ανθρώπων που ανασκάπτουν μέσα στις σπηλιές του Νότιγχαμ, συμπεριλαμβανομένων τόσο των επαγγελματιών αρχαιολόγων όσο και των εθελοντικών κοινοτικών ομάδων – επομένως είναι υπέροχο να βλέπεις αυτή την ποικιλία συναρπαστικών αντικειμένων να συγκεντρώνονται για πρώτη φορά. Κυμαίνονται από ταπεινούς πήλινους σωλήνες και βάζα αποθήκευσης έως εξωτικές εισαγωγές όπως τα βενετσιάνικα κύπελλα.

Μαζί, αυτά τα αντικείμενα λένε την ιστορία της πόλης και μας συνδέουν με το πλήθος των ανθρώπων που κάποτε ζούσαν και εργάζονταν μέσα και γύρω από τους υπόγειους χώρους της πόλης», δήλωσε ο Δρ. Κρις Κινγκ, Αναπληρωτής Καθηγητής Αρχαιολογίας στο Τμήμα Κλασικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Νότιγχαμ και Είπε η αρχαιολογία.

Μεσαιωνικό βυρσοδεψείο στην πόλη των σπηλαίων στο Νότιγχαμ

Αν και το πώς και γιατί χρησιμοποιήθηκαν μερικές σπηλιές του Νότιγχαμ παραμένει θέμα εικασίας, οι επιστήμονες έχουν καθορίσει τα παλαιότερα γνωστά σπήλαια που χρονολογούνται από τη Μεσαιωνική περίοδο και χρησιμοποιήθηκαν για πολλούς διαφορετικούς σκοπούς ανά τους αιώνες.

This was shot at the City of Caves in Nottingham. Wiki has sourced that hundreds of these caves are beneath the city streets of Nottingham, and not that many people are aware of this. I got to see a couple of different caves while visiting the area, and out of the majority of the ones I saw, this one is the prettiest!
James Chan
www.jcinspiration.com

Ιστορικά, οι σπηλιές χρησίμευαν ως πρακτικοί χώροι αποθήκευσης κάτω από κτίρια, και πολλές από τις ιστορικές παμπ της πόλης εξακολουθούν να χρησιμοποιούν μια σπηλιά ως κελάρι μπύρας. Επιπλέον, αυτά τα σπήλαια χρησιμοποιήθηκαν ως εργαστήρια για διάφορες χειροτεχνίες, συμπεριλαμβανομένης της βυρσοδεψίας δερμάτων και της βυνοποίησης σιτηρών για την παραγωγή μπύρας.

«Μερικά από τα πιο περίτεχνα σπήλαια σκάφτηκαν από την πλούσια ελίτ της πόλης για αναψυχή και ψυχαγωγία, ως ανοησίες κήπων ή ποτήρια. Στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, πολλά σπήλαια χρησίμευαν ως καταφύγια αεροπορικών επιδρομών για να προστατεύσουν τον πληθυσμό της πόλης από τους βομβαρδισμούς».

Η έκθεση Συναρπαστικά ευρήματα από τις σπηλιές του Νότιγχαμ προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία να θαυμάσετε αντικείμενα που δεν έχετε ξαναδεί που βρέθηκαν στις σπηλιές του Νότιγχαμ

Ένα από τα κυριότερα σημεία της έκθεσης είναι μια εξαιρετική ποικιλία από γυάλινα μπουκάλια του 17ου αιώνα και διακοσμητικά βενετσιάνικα ποτήρια. Αυτά τα αντικείμενα, δανεισμένα από το Εθνικό Μουσείο Δικαιοσύνης, εκτίθενται δημόσια για πρώτη φορά. Ανακαλύφθηκαν σε ένα λαξευμένο πηγάδι δίπλα στο Shire Hall – παλαιότερα γνωστό ως Castle Inn, μια από τις πιο διάσημες ταβέρνες του Nottingham στην εποχή του. Τα αντικείμενα συνεχίζουν να εκτίθενται σε όλο τον χώρο. Οι επισκέπτες θα μπορούν επίσης να θαυμάσουν εξαιρετικά διακοσμητικά πιάτα και δοχεία ποτού, που δείχνουν πόσο πολύ η ελίτ της πόλης απολάμβανε το εξαιρετικό φαγητό τους.

“Ήταν μια θαυμάσια ευκαιρία να συγκεντρώσουμε αυτές τις συναρπαστικές συλλογές και να δουλέψουμε με συναδέλφους σε όλη την πόλη για την ανάπτυξη αυτής της έκθεσης. Παράλληλα με την έκθεση, υπάρχει επίσης ένα πρόγραμμα περιηγήσεων στη γκαλερί, ομιλιών και οικογενειακών εκδηλώσεων”, δήλωσε η Δρ. Clare Pickersgill, Ο φύλακας του Μουσείου του Πανεπιστημίου του Νότιγχαμ είπε.

πηγή

»»»»»»  ΤΟ ΒΡΗΚΑΜΕ ΕΔΩ  ««««««Report