Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για τα φύλλα
500 γρ φύλλο κρούστας για γλυκά(12-13 φύλλα)
150 γρ λιωμένο βούτυρο
Για την γέμιση
3 πράσα
1 μέτριο κρεμμύδι
ελαιόλαδο
600 γρ μοσχαρίσιο κιμά
200 γρ τυρί φέτα
2 πρέζες αλάτι
1/4 κτγ κανέλα
Μοσχοκάρυδο
πιπέρι
Για το ράντισμα
150 γρ νερό
1/2 κτγ αλάτι
1 κτσ λευκό ξίδι
Ταψί 35χ42 εκ.
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε τα πράσα, το κρεμμύδι και τα τσιγαρίζουμε στο τηγάνι με ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά.
Τα ρίχνουμε σε ένα μπολ και στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και σπάμε πολύ καλά τον μοσχαρίσιο κιμά.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, κανέλα, μοσχαοκάρυδο και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του.
Σπάμε το τυρί φέτα μέσα στον κιμά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια ωραία σάλτσα το τυρί φέτα.
Ρίχνουμε τον κιμα μέσα στο μπολ με το πράσο , τα ανακατεύουμε πολύ καλά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε ένα ταψί 35χ42 εκ. αλείφουμε λιωμένο βούτυρο και στρώνουμε το πρώτο φύλλο κρούστας(συνολικά θα χρησιμοποιήσουμε 12-13 φύλλα).
Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε νερό, αλάτι ,λευκό ξίδι και με τα δάχτυλά μας θα ραντίζουμε το κάθε φύλλο.
Προσθέτουμε 6 φύλλα συνολικά στον πάτο του ταψιού και τα ραντίζουμε συνεχώς ένα προς ένα και με το λιωμένο βούτυρο αλλά και με το μείγμα με το ξίδι.
Προσθέτουμε την γέμιση ομοιόμορφα και γυρνάμε τις άκρες από τα φύλλα προς τα μέσα.
Τοποθετούμε τα υπόλοιπα 6 φύλλα σπρώχνοντάς τις άκρες προς τα μέσα και ραντίζουμε συνεχώς τα φύλλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 55-60 λεπτά στους 180 c.
Η πιο νόστιμη ζουμερή και τραγανή πρασοκιμαδόπιτα είναι έτοιμη να την απολαύσουμε.
Μια συνταγή που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι!
Καλή σας επιτυχία!
Πηγή: orthodoxia