in , , ,

Spectator: Σοκαρισμένοι και ανήσυχοι οι επιστήμονες από το τι υπάρχει στις δόσεις mRNA

Spectator: Σοκαρισμένοι και ανήσυχοι οι επιστήμονες από το τι υπάρχει στις δόσεις mRNA

Spectator: Σοκαρισμένοι και ανήσυχοι οι επιστήμονες από το τι υπάρχει στις δόσεις mRNA

Rebekah Barnett

Στις αρχές του 2023, ο επιστήμονας γονιδιωματικής Kevin McKernan έκανε μια τυχαία ανακάλυψη. Ενώ διεξήγαγε ένα πείραμα στο εργαστήριό του στη Βοστώνη, ο McKernan χρησιμοποίησε μερικά φιαλίδια με mRNA εμβόλια του κορωνοϊού Pfizer και Moderna για έλεγχο. Ήταν «σοκαρισμένος» όταν ανακάλυψε ότι φέρεται να ήταν μολυσμένα με μικροσκοπικά θραύσματα πλασμίδιου DNA.

O McKernan, ο οποίος έχει 25 χρόνια εμπειρία στον τομέα του, έκανε ξανά το πείραμα, επιβεβαιώνοντας ότι τα φιαλίδια περιείχαν, κατά την γνώμη του, 18-70 φορές περισσότερη μόλυνση από DNA από τα νόμιμα όρια που επιτρέπονται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) και τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Συγκεκριμένα, ο McKernan ανησύχησε όταν βρήκε την παρουσία ενός υποκινητή του SV40 στα φιαλίδια του εμβολίου Pfizer. Αυτή είναι μία αλληλουχία η οποία, «…χρησιμοποιείται για να οδηγήσει το DNA στον πυρήνα, ειδικότερα σε γονιδιακές θεραπείες», εξήγησε ο McKernan. Αυτό είναι κάτι που οι ρυθμιστικοί φορείς ανά τον κόσμο έχουν πει συγκεκριμένα ότι δεν είναι δυνατό με τα εμβόλια mRNA.

Γνωρίζοντας ότι η μόλυνση δεν είχε αποκαλυφθεί από τους κατασκευαστές κατά τη διάρκεια της ρυθμιστικής διαδικασίας, ο McKernan σήμανε συναγερμό, δημοσιεύοντας τα ευρήματά του στο Twitter (τώρα X) και στο Substack με ένα κάλεσμα σε άλλους επιστήμονες να δουν αν θα μπορούσαν να αναπαράγουν τα ευρήματά του.

Άλλοι επιστήμονες σύντομα επιβεβαίωσαν τα ευρήματα του McKernan, αν και η ποσότητα της μόλυνσης του DNA ήταν μεταβλητή, υποδηλώνοντας ασυνέπεια του περιεχομένου του φιαλιδίου ανάλογα με τις παρτίδες. Ένας από αυτούς τους επιστήμονες ήταν ο ειδικός στη γονιδιωματική του καρκίνου ο Dr Phillip Buckhaults, ο οποίος είναι υπέρμαχος της πλατφόρμας mRNA και έχει κάνει ο ίδιος το εμβόλιο της Pfizer για τον κορωνοϊό.

Τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους, ο Dr Buckhaults μοιράστηκε τα ευρήματά του στην ακρόαση της Γερουσίας της Νότιας Καρολίνα. «Είμαι κάπως ανήσυχος που αυτό το DNA βρίσκεται στο εμβόλιο – είναι διαφορετικό από το RNA, γιατί μπορεί να είναι μόνιμο», είπε στους παρευρισκόμενους.

«Υπάρχει πολύ πραγματικός κίνδυνος, ότι τα θραύσματα του μολυσματικού DNA θα ενσωματωθούν στο γονιδίωμα ενός ατόμου και θα γίνουν “μόνιμο προσάρτημα του κυττάρου” που οδηγεί σε αυτοάνοσα προβλήματα και καρκίνους σε μερικούς ανθρώπους που έχουν εμβολιαστεί» είπε. Επίσης σημείωσε ότι αυτές οι αλλαγές στο γονιδίωμα μπορεί να “διαρκέσουν για γενιές”.

Ο Dr Buckhaults ισχυρίζεται ότι η παρουσία υψηλών επιπέδων μολυσματικού DNA στα εμβόλια mRNA «μπορούν να προκαλούν μερικές από τις σπάνιες αλλά σοβαρές παρενέργειες, όπως θάνατος από καρδιακή ανακοπή». Πρόσθεσε, «πιστεύω αυτό είναι μια πραγματικά σοβαρή ρυθμιστική απροσεξία που συνέβη σε ομοσπονδιακό επίπεδο».

Τις ανησυχίες του Dr Buckhaults συμμερίζεται ο McKernan, ο οποίος παρουσίασε τα ευρύματά του στον FDA τον Ιούνιο. Τη στιγμή που γράφεται το κείμενο, ο McKernan δεν έχει λάβει κάποια απάντηση από τον FDA για το θέμα. Ο Dr Buckhaults είπε στην ακρόαση της Γερουσίας ότι είχε στείλει τα ευρύματά του με email στον FDA, αλλά ούτε ο ίδιος είχε λάβει κάποια απάντηση.

Στην Αυστραλία, η Υπηρεσία Θεραπευτικών Αγαθών (TGA) υποστηρίζει ότι τα εμβόλια για τον κορωνοϊό δεν  μπορούν να αλλάξουν το DNA ενός ανθρώπου. Ένας εκπρόσωπος τύπου του TGA δήλωσε: «το mRNA  στα εμβόλια δεν εισέρχεται στον πυρήνα των κυττάρων και δεν ενσωματώνεται στο ανθρώπινο γονιδίωμα. Έτσι, το mRNA δεν προκαλεί γενετική βλάβη ούτε επηρεάζει τους απογόνους των εμβολιασμένων ατόμων».

Επίσης είπαν, «Όλες οι παρτίδες των εμβολίων του κορωνοϊού που διανεμήθηκαν στους Αυστραλούς είχαν ελεγχθεί για την παρουσία μολυσματικών ουσιών, συμπεριλαμβανομένων των επιπέδων προτύπου  υπολειμματικού DNA».

Ωστόσο, μια νομική υπόθεση που κατατέθηκε στο Ομοσπονδιακό Διακαστήριο της Αυστραλίας τον Ιούλιο αυτού του έτους ισχυρίζεται ότι η TGA  δεν είναι ο κατάλληλος ρυθμιστής για τα mRNA εμβόλια κορωνοϊού επειδή, σύμφωνα με τον ορισμό του Νόμου Γονιδιακής Τεχνολογίας (2000), η μόλυνση από DNA είναι ένας γενετικά τροποποιημένος οργανισμός (ΓΤΟ).

Ο ενάγων, βικτωριανός γιατρός και φαρμακοποιός Dr Julian Fidge, ζητά διαταγή για να σταματήσει την Pfizer και την Moderna από τη διάθεση των mRNA εμβολίων τους για τον κορωνοϊό, καθώς ποτέ δεν έλαβαν άδεια από το Γραφείο του Ρυθμιστή Γονιδιακής Τεχνολογίας (OGTR), το οποίο είναι ο οργανισμός που επιβλέπει τα προϊόντα σχετικά με γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς (ΓΤΟ).

Η TGA δεν απαιτούσε δοκιμές για γονοτοξικότητα ή καρκινογένεση πριν από την παροχή προσωρινής έγκρισης και τελικά της πλήρους καταχώρισης των εμβολίων κορωνοϊού της Pfizer και της Moderna. Η καθοδήγηση του OGTR προτείνει σθεναρά ότι τέτοιοι έλεγχοι πρέπει να πραγματοποιούνται όπου υπάρχει κίνδυνος βλάβης για την ανθρώπινη υγεία.

Ο McKernan, ο οποίος παρείχε συμβουλές από ειδικούς για την υπόθεση, συμφωνεί ότι η μόλυνση DNA στα εμβόλια mRNA ταιριάζει με τον αυστραλιανό νομικό ορισμό ενός ΓΤΟ. Αλλά υπάρχει επίσης ένα δεύτερο συστατικό των εμβολίων mRNA που ταιριάζει στον ορισμό.

Αυτό είναι το ίδιο το mRNA, το οποίο είναι στην πραγματικότητα τροποποιημένο RNA τυλιγμένο σε νανοσωματίδια λιπιδίων (LNPs). Η υπόθεση υποστηρίζει ότι το «σύμπλεγμα LNP-mod-RNA» εμπίπτει στον νομικό ορισμό ενός ΓΤΟ και ότι, όπως και η μόλυνση του DNA, έχει την ικανότητα να εισέλθει στον κυτταρικό πυρήνα και να ενσωματωθεί στο ανθρώπινο γονιδίωμα.

Υπάρχει ήδη τουλάχιστον μία αξιολογημένη- από-ομότιμους επιστημονική εργασία που αποδεικνύει ότι το mRNA του εμβολίου του κορωνοϊού της Pfizer μπορεί να εισέλθει στην κυτταρική σειρά ανθρώπινου ήπατος και να αντιστρέψει τη μεταγραφή του DNA in vitro (που σημαίνει σε εργαστηριακό πιάτο).

Άλλες μελέτες που αναφέρονται στα υλικά της υπόθεσης δείχνουν την παρουσία mRNA πρωτεΐνης ακίδας στον πυρήνα των ανθρώπινων κυττάρων και αποδεικτικά στοιχεία ότι τα επίκτητα ανοσοποιητικά γνωρίσματα περνούν στους απογόνους των ποντικών που είχαν προ-εκτεθεί στην πλατφόρμα mRNA-LNP εμβόλια κορωνοϊού. Αυτό υποδηλώνει ότι, μόλις βρεθεί στον πυρήνα, το εμβόλιο mRNA μπορεί να μεταφερθεί και να ενσωματωθεί με το χρωμοσωμικό DNA.

Λαμβάνοντας τόσο τα συμπλέγματα LNP-mod-RNA και την πρόσφατα ανακαλυφθείσα μόλυνση DNA που υπάρχει στα mRNA εμβόλια κορωνοϊού, η ενεργή δικηγόρος Katie Ashby Koppens λέει «Κάθε άτομο που έχει εμβολιαστεί με αυτά τα προϊόντα έχει λάβει ένα ΓΤΟ που δεν έχει περάσει από ειδική ρυθμιστική διαδικασία σε αυτή τη χώρα». Προσθέτει «Το ανθρώπινο γονιδίωμα θα μπορούσε να αλλάξει μόνιμα και κανείς δεν ενημερώθηκε».

Τώρα ο McKernan, ο Dr Buckhaults και άλλοι επιστήμονες ζητούν επείγουσα έρευνα για να εξεταστούν εάν η μόλυνση παραμένει στα κύτταρα των εμβολιασμένων με mRNA ανθρώπων, και εάν το ανθρώπινο γονιδίωμα έχει πράγματι αλλοιωθεί από τα mRNA εμβόλια του κορωνοϊού.

Spectator

 

Πηγή: enromiosini.gr

Report