in

Τέμπη: Συγγενείς θυμάτων μηνύουν τον Μητσοτάκη και άλλους πολιτικούς – Διαγράφηκαν «ανεξήγητα» 11 λεπτά συνομιλιών

Τέμπη: Συγγενείς θυμάτων μηνύουν τον Μητσοτάκη και άλλους πολιτικούς – Διαγράφηκαν «ανεξήγητα» 11 λεπτά συνομιλιών

Τέμπη: Συγγενείς θυμάτων μηνύουν τον Μητσοτάκη και άλλους πολιτικούς – Διαγράφηκαν «ανεξήγητα» 11 λεπτά συνομιλιών

Πρόκειται για συμπληρωματική μήνυση η οποία θα στρέφεται κατά των μελών της συντονιστικής ομάδας πολιτικής προστασίας που είχε αναλάβει τότε την διαχείριση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Συμπληρωματική μήνυση, η οποία είναι ονομαστική κατά πολιτικών προσώπων, μεταξύ των οποίων και κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη καταθέτουν συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών.
Ειδικότερα, πρόκειται για συμπληρωματική μήνυση η οποία θα στρέφεται κατά των μελών της συντονιστικής ομάδας πολιτικής προστασίας που είχε αναλάβει τότε την διαχείριση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος.
Στο συντονιστικό αυτό συμμετείχαν και πολιτικά πρόσωπα, ενώ οι συγγενείς αναμένεται να μηνύσουν προσωπικά και ονομαστικά τον πρωθυπουργό.
Σημειώνεται πως η μήνυση έρχεται μετά και την απόφαση της εισαγγελίας Εφετών, με την οποία έγινε δεκτή η προσφυγή πατέρα που εστάλη στη Βουλή δικογραφία που αφορά τον τότε υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό, Χρήστο Τριαντόπουλο, τον υφυπουργό Μεταφορών, Μιχάλη Παπαδόπουλο, τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύση, και την υφυπουργό του, Ζωή Ράπτη.

Μηνυτήρια αναφορά για αλλοίωση αποδεικτικού υλικού κατέθεσαν συγγενείς του μηχανοδηγού – Συνομιλίες «κόπηκαν» για 11 λεπτά

Εν τω μεταξύ, μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας κατά παντός υπευθύνου για την αλλοίωση αποδεικτικού υλικού, κατέθεσαν οι συγγενείς του μηχανοδηγού της επιβατικής αμαξοστοιχίας στα Τέμπη.
Περιγράφοντας βήμα προς βήμα τις κινήσεις που ακολούθησε ο μηχανοδηγός της επιβατικής αμαξοστοιχίας το μοιραίο βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου 2023, για να αποδείξουν ότι δεν ενήργησε πλημμελώς, οι συγγενείς του μηχανοδηγού αναφέρουν:

Οι συνομιλίες «κόπηκαν» για 11 λεπτά

«……από συγκεκριμένα αποδεικτικά στοιχεία (μηνύσεις επιβατών της μοιραίας αμαξοστοιχίας/πολυτραυματιών) τα οποία έχουν ήδη συμπεριληφθεί στην δικογραφία του εξεταζόμενου κύριου εγκλήματος και ενώπιον του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή, καταδεικνύεται ότι ενώ η επιβατική αμαξοστοιχία σταμάτησε λίγα λεπτά μετά την αναχώρησή της από τον σταθμό Λάρισας με σκοπό ο μηχανοδηγός να λάβει νέες εντολές από τον Σταθμάρχη, το ίδιο χρονικό αυτό σημείο, παρουσιάζεται «ανεξήγητη» 11λεπτη «σιωπή» στα ηχητικά αρχεία ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΦΩΝΟΥ και επομένως και στην απομαγνητοφώνηση αυτών, χωρίς αυτό να δικαιολογείται από το σύνολο των προηγούμενων και επόμενων συνομιλιών, οι οποίες λαμβάνουν χώρα ανά δευτερόλεπτα. Την «σιωπή» αυτή την είχαμε ήδη επισημάνει, εγγράφως, στον κ. Ειδικό Εφέτη Ανακριτή, ήδη, διά της από 21/9/23 αιτήσεώς μας, αιτούμενοι τον έλεγχο των ψηφιακών ηχητικών αρχείων.
Καθίσταται προφανές ότι κάποιοι» ενεργώντας κατ’ εντολή έτερων, επενέβησαν στο καταγραφικό αρχείο με τις συνομιλίες και διέγραψαν το ενδεκάλεπτο (11λεπτο) μεταξύ του χρονικού διαστήματος από «22:56:54» μ.μ. (πραγματική ώρα 23:07:54 μ.μ.) έως και «23:07:24» μ.μ. (πραγματική ώρα 23:18:24 μ.μ.) για λόγους που όλοι πλέον αντιλαμβανόμαστε και οι οποίοι πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο διερεύνησης.»

Είχε εμπειρία 4 δεκαετιών

Οι συγγενείς του μηχανοδηγού στρέφονται σε βάρος όσων επέρριψαν ευθύνες σε βάρος του.
«Ο πολυαγαπημένος συγγενής των εντολέων μας και μηχανοδηγός, είχε εμπειρία 4 δεκαετιών, ήταν εμπειρότατος και το «αφήγημα» που από την πρώτη στιγμή κάποιοι θέλησαν να υποστηρίξουν περί δήθεν και δικής του παράλειψης να σταματήσει την αμαξοστοιχία και να επικοινωνήσει εκ νέου με τον Σταθμάρχη, κατέπεσε καταφανώς από μαρτυρίες των ίδιων των επιβαινόντων.
Ο μηχανοδηγός σταμάτησε όταν αντιλήφθηκε ότι αλλάζει ξαφνικά γραμμή (από την άνοδο στην κάθοδο) και προφανέστατα σταμάτησε προκειμένου να ενημερώσει τον Σταθμάρχη Λάρισας και να λάβει σαφείς εντολές. Η συνομιλία όμως αυτή ΕΧΕΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ από τα ηχητικά ψηφιακά αρχεία που παραδόθηκαν με τον τρόπο που παραδόθηκαν και προσκομίσθηκαν στην ποινική δικογραφία.
Με τον ανωτέρω περιγραφόμενο τρόπο, κάποιοι προσπάθησαν να επιρρίψουν ευθύνες στον άτυχο μηχανοδηγό. Ωστόσο, από τα στοιχεία καταδεικνύεται ότι ενήργησε συννόμως, συμφώνως με τους κανονισμούς ασφαλείας. Αρκετοί, οι οποίοι μάλιστα κατέχουν και θέσεις ευθύνης, δεν σεβάστηκαν ούτε καν τον πόνο της οικογένειάς του, η οποία προσπαθούσε αφενός να θρηνήσει το δικό της άνθρωπο και αφετέρου να αντιμετωπίσει κάθε φορά τα ασύστολα ψεύδη που ακούγονταν.

Επενέβησαν σε καταγραφικό του ΟΣΕ και σε ψηφιακό υλικό

Με βάση τα ανωτέρω γεγονότα και την χρονική σειρά που αυτά έλαβαν χώρα, προκύπτει μετά βεβαιότητας ότι κάποιοι, κατ’ εντολή έτερων προσώπων, αλλοίωσαν κρίσιμα αποδεικτικά στοιχεία για την αποκάλυψη της αλήθειας.
Επενέβησαν χωρίς δικαίωμα και κατά παράβαση των τεθειμένων καθηκόντων τους σε καταγραφικό μηχάνημα του ΟΣΕ και σε ψηφιακό υλικό που αποτύπωνε το σύνολο των διαλόγων μεταξύ όλων των εμπλεκομένων προσώπων και απέκοψαν συγκεκριμένες συνομιλίες και επομένως αλλοιώνοντας με απόλυτο δόλο κρίσιμο αποδεικτικό υλικό ποινικής, κακουργηματικής φύσεως, δικογραφίας.»

www.bankingnews.gr

»»»»»»  ΤΟ ΒΡΗΚΑΜΕ ΕΔΩ  ««««««Report