in ,

Ζει και βασιλεύει το κακό στις ΗΠΑ: Δικαστής εκλεκτή του Τ.Μπάιντεν έστειλε βιαστή ανηλίκων σε γυναικείες φυλακές γιατί… αυτοπροσδιορίζεται ως γυναίκα

Ζει και βασιλεύει το κακό στις ΗΠΑ: Δικαστής εκλεκτή του Τ.Μπάιντεν έστειλε βιαστή ανηλίκων σε γυναικείες φυλακές γιατί… αυτοπροσδιορίζεται ως γυναίκα

Ζει και βασιλεύει το κακό στις ΗΠΑ: Δικαστής εκλεκτή του Τ.Μπάιντεν έστειλε βιαστή ανηλίκων σε γυναικείες φυλακές γιατί… αυτοπροσδιορίζεται ως γυναίκα

Viral έχει γίνει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένα απόσπασμα από την ακροαματική διαδικασία γυναίκας δικαστή, εκλεκτή του Τζο Μπάιντεν, η οποία παραδέχθηκε πως έστειλε έναν μεγαλόσωμο άνδρα καταδικασμένο για βιασμό ανηλίκων παιδιών σε γυναικείες φυλακές επειδή ο ίδιος δήλωσε πως αυτοπροσδιορίζεται… ως γυναίκα.
Συγκεκριμένα το απόσπασμα που κυκλοφορεί είναι από τις 22 Μαΐου με την Αμερικανίδα Δικαστή Sarah Netburn, να δέχεται ερωτήσεις από τον Ρεπουμπλικανό γερουσιαστή, Τεντ Κρουζ από το Τέξας, στο πλαίσιο της ακροαματικής διαδικασίας στη Γερουσία.

Σε αυτό, γίνεται γνωστό πως η Sarah Netburn, η οποία έχει στο παρελθόν εκφράσει προσωπικές απόψεις για τα ζητήματα της ταυτότητας φύλου, πως χαρακτήρισε «ολοκληρωτικά γυναίκα» έναν άνδρα άνω του 1.90 ύψους με αρσενικά γεννητικά όργανα, ο οποίος δήλωσε ένοχος για βιασμό ενός 9χρονου αγοριού και ενός 17χρονου κοριτσιού.

Η Sarah Netburn, αποτελεί μία από τις προσωπικές επιλογές του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, όπως φαίνεται και από την ανακοίνωση της προεδρίας, προκειμένου να υπηρετήσει στο περιφερειακό δικαστήριο των ΗΠΑ για τη νότια περιφέρεια της Νέας Υόρκης. Η περίπτωση για την οποία ρωτήθηκε αφορά τον William McClain ο οποίος άλλαξε το όνομά του σε July Justine Shelby δηλώνοντας πως δεν επιθυμεί να μεταβεί σε ανδρικές φυλακές.

Ο καταδικασμένος εκτός από τους βιασμούς, είχε βρεθεί ένοχος και σε διακίνηση παιδικής πορνογραφίας σε άλλους κακοποιητές.

Η ίδια υποστήριξε την απόφασή της λέγοντας πως «εξέδωσα έκθεση και σύσταση προς τον περιφερειακό δικαστή, με την οποία συνιστούσα στον περιφερειακό δικαστή να μεταφέρει την αναφέρουσα (τον κατηγορούμενο) σε μονάδα για γυναίκες. Η σύστασή μου ήταν ότι οι σοβαρές ιατρικές ανάγκες της απορρίπτονταν με τη διατήρησή της σε εγκατάσταση για άνδρες».

Σε μια χειρόγραφη αίτηση που κατατέθηκε τον Απρίλιο του 2020, ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι φοβόταν για την υγεία, την ασφάλεια και τη ζωή του και ότι υπέφερε από δυσφορία φύλου.

Ο γερουσιαστής Τεντ Κρουζ από την άλλη διερωτήθηκε κατά πόσο έγινε σεβαστό το δικαίωμα των γυναικών στις φυλακές να αισθάνονται ασφαλείς και να μην βρίσκονται στο ίδιο κελί με έναν μεγαλόσωμο άνδρα ο οποίος έχει καταδικαστεί για βιασμούς.

«Και αυτό το άτομο. Δύο μέτρα, βιολογικά άνδρας. Πριν από ένα λεπτό είπατε ότι όταν αυτός ο άνδρας αποφάσισε όπως είπατε “νηφάλιος και εξ ολοκλήρου γυναίκα” είπε. Αυτή η φράση μου φάνηκε ως αξιοσημείωτη. Είχε αυτό το άτομο ανδρικά γεννητικά όργανα;», ρώτησε τη δικαστή ο Τεντ Κρουζ.

«Συγγνώμη, αυτό που ήθελα να πω ήταν ότι είναι ορμονικά θηλυκό», απάντησε η Netburn πριν παραδεχτεί ότι ο κατηγορούμενος έχει αρσενικά γεννητικά όργανα.

«Πήρατε λοιπόν έναν κατά συρροή βιαστή ύψους 1,90 μ. Έναν κατά συρροή βιαστή παιδιών με ανδρικά γεννητικά όργανα και είπατε, ξέρετε, θα ήθελα να είμαι σε μια γυναικεία φυλακή. Και η απάντησή σας ήταν, ‘Αυτό μου ακούγεται υπέροχο’. Επιτρέψτε μου να σας ρωτήσω κάτι. Οι άλλες γυναίκες σε αυτή τη φυλακή, έχουν δικαιώματα; Έχουν το δικαίωμα να μη βάλουν στο κελί τους έναν άντρα 1,90 μ. που είναι κατ’ εξακολούθηση βιαστής;» πρόσθεσε ο Κρουζ.

«Γερουσιαστή Κρουζ, εξετάζω τα γεγονότα που μου παρουσιάστηκαν και κατέληξα σε μια απόφαση», είπε η δικαστής προτού σημειώσει ότι όλοι οι φυλακισμένοι έχουν το δικαίωμα «να είναι ασφαλείς στο χώρο τους».

Από την άλλη ο Τεντ Κρουζ της ανέτεινε πως «δεν πρόκειται για εντολή δικαστή. Πρόκειται για πολιτικό ακτιβισμό. Η αρχή της διαταγής σας, λέει: “Κατά τη γέννηση. Στους ανθρώπους συνήθως αποδίδεται ένα φύλο”. Πρέπει να πω ότι αυτό θα εξέπληττε πολλούς Αμερικανούς. Πολλοί Αμερικανοί πιστεύουν ότι πηγαίνεις στο νοσοκομείο, γεννιέται ένα μωρό και σου δίνουν συγχαρητήρια είτε είναι αγόρι είτε είναι κορίτσι», είπε ο Κρουζ.

«Αυτό που λέω αυτή τη στιγμή, είναι ότι αν τοποθετήσετε αυτό το άτομο σε γυναικεία φυλακή, θα υπάρχει κίνδυνος σεξουαλικής επίθεσης στις γυναίκες. Και ξέρετε τι κάνατε; Είπατε ότι δεν σας ενδιαφέρουν οι γυναίκες. Θα παραθέσω αυτό που γράψατε. Γράψατε σε εισαγωγικά «ότι το Γραφείο Φυλακών ισχυρίζεται ότι έχει ποινικό λογικό ενδιαφέρον για την προστασία των γυναικών κρατουμένων από τη σεξουαλική βία και το σεξουαλικό τραύμα. Αυτό το συμφέρον είναι νόμιμο».

πηγή

»»»»»»  ΤΟ ΒΡΗΚΑΜΕ ΕΔΩ  ««««««Report